4 Tenoři svým videoklipem Krev toulavá vzdávají hold jubileu Karla Svobody i slavného seriálu

4 Tenoři svým videoklipem Krev toulavá vzdávají hold jubileu Karla Svobody i slavného seriálu

Tisk

4Tenori 2004 Tenoři krátce po převzetí Zlaté desky Supraphonu za své nové album Láska prý přicházejí s videoklipem na píseň Krev toulavá hitmakera Karla Svobody, jehož nedožité pětaosmdesátiny si letos připomínáme. Jeho song ze slavného televizního seriálu Cirkus Humberto nazpíval před pětatřiceti lety s textem Karla Šípa Karel Gott. K posluchačům se nyní píseň vrací v novém aranžmá šitém na míru 4 Tenorům – tedy Marianu Vojtkovi, Pavlu Vítkovi, Michalu Bragagnolovi a Janu Křížovi, kteří úspěšnou vokální formaci tvoří.

Videoklip na píseň Krev toulavá se 4 Tenory natočil režisér Matěj Říha, který má na svém kontě mimo jiné spolupráci s Markem Ztraceným, kapelami Škwor, Slza nebo s raperem Marpem. A právě Matěj pro 4 Tenory vybral výjimečné prostory Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě, kde vznikly krásné záběry, jež doprovázejí slavnou píseň. 4 Tenoři ji vydali na svém druhém, loni vydaném albu Láska prý, jež bylo nedávno oceněno Zlatou deskou Supraphonu. Pozornost na albu vzbudila i nově objevená a do té doby nikdy zatím nenazpívaná píseň Karla Svobody Pýcha předchází pád.

Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž zažívají s uskupením 4 Tenoři úžasný sukces, který se zrcadlí nejen ve zlatých a platinových deskách za jejich dvě řadová alba, ale především v obrovském zájmu o jejich koncertní vystoupení, kdy většina z nich bývá po zahájení předprodeje rychle vyprodaná. 4 Tenoři v létě uskuteční speciální Hradozámecké turné po českých a slovenských nádvořích a také přijali pozvání do show Královny popu i na festivaly: Sedmihorské léto, MHF Talichův Beroun, Plaňanyfest a v září pak otevřou Hudební festival v Kroměříži. Už nyní je skoro vyprodaný jejich vánoční koncert, jenž se bude konat 15. prosince 2023 v pražské Lucerně. A plní se jim i diáře na roky 2024 a 2025, kdy je čekají nejen další koncerty s Filharmonií Bohuslava Martinů, ale také několik zahraničních vystoupení.

Video by Papa Pech www.papapech.cz
Námět: Janis Sidovský, Michal Máka, Matěj Říha
Režie, produkce, střih: Matěj Říha/ Papa Pech
Kamera: Patrik Splork
Asistent kamery, světla: Matěj Rychtařík
Runner, Best Boy: Jerzy
Make-up: Aneta Šindlerová
Color-grade: Petr Miloš
Poděkování: Lobkowiczkému paláci v Praze za poskytnutí prostor k natáčení

4Tenori cover

Aktuálně z koncertního diáře 4 Tenorů / duben – září 2023

27. dubna – Domažlice / MKS
08. května – Brno / Národní divadlo
18. května – Svitavy / Fabrika
23. května – Žďár nad Sázavou / Dům kultury
26. května – Jablonec nad Nisou / zahajovací koncert festivalu Jablonecké tóny
30. května – Neratovice / Společenský dům
31. května – Klatovy / Kulturní dům
08. června – Plzeň / Velká synagoga
20. června – Piešťany / Dom umienia
21. června – Trnava / AMFIK
22. června – Šamorín / Rímskokatolícky kostol a kláštor
26. června – Strakonice / Letní kino
28. června – MHF Talichův Beroun
03. července – Klášterec nad Ohří / Festival Jaroslava Svěceného
16. července – Kunice / Zámek Berchtold
11. srpna – Kuks / nádvoří Hospital Kuks
12. srpna – Moravská Třebová / zámek
20. srpna – Lednice / zámek
29. srpna – Nitra / hrad
20. září – Luhačovice
21. září – Kroměříž

Více informací:

Web: www.4tenori.cz
YouTube:


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Občanská válka, draci a dvě dívky. Jak nás ovlivňuje původ naší rodiny?

Kdyz se stiny natahuji perexAurora a Eva. Dvě odlišné dívky. Aurora je sirota, o kterou se stará její babička. Eva má milující rodiče. Jejich cesty se protnou během války, která obě poznamená.

...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Malá holčička se v dubnu pokusí zachránit posledního žijícího draka

Jak zachranit draka 200Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne přinese krmení drakov...