Těšte se na knihu odehrávající se v italské Kalábrii

Těšte se na knihu odehrávající se v italské Kalábrii

Tisk

Blanka200V nakladatelství Kazda vyjde kniha Láska ve špičce italské boty od Blanky Malé. O čem bude?

 



Anotace knihy

Když je Vám třiapadesát, jste sice úspěšná, rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství nejste šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. Přesto se hlavní hrdinka příběhu jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala v kostelíku v Tropea se začne den po dni, stejně tak jako její osud, pomalu naplňovat….

Blanka potkává o sedmnáct let mladšího Agostina, díky kterému objevuje chuť, krásu i divokost Kalábrie a její nejkrásnější části, Pobřeží Bohů. Není to ale jen pubertální dcera Anna, která hlavní hrdince zasazuje nečekané rány, je to i covid, který situaci začíná pěkně komplikovat. Jak asi dopadne věkově nesourodý vztah na dálku? Uvěří Blanka svému srdci nebo podlehne společenskému diktátu, který praví, že v 53 letech nesmí milovat 36letého muže, protože to není normální?

Nechte se vtáhnout do příběhu, který se odehrává na Capo Vaticano, pásu Tyrhénského pobřeží s mohutnými granitovými výběžky, mezi kterými se ukrývají panenské pláže s bílým pískem a křišťálovým mořem...

O autorce

Blanka Malá

Narozená 18. 2. 1965 v Jičíně, matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu, jak v soukromých rádiích, tak i v Českém rozhlase Hradec Králové. Žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Má ráda slunce, moře, bonbony Mon Cheri a Itálii ve všech jejích podobách.

Blanka1


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Není uspávací peřinka jako uspávací peřinka – jedna z nich je Kanafásek!

o kanafaskovi miklinova galinaKdyž se to vezme kolem a kolem, málokteré dítě chce večer do postýlky. To je prošení a smlouvání, aby se ještě nemuselo spát. Co se tím rodiče natrápí, co všechno večer co večer naslibují, aby své ratolesti udrželi pod ...

Divadlo

Teenagerský muzikál Andílci za školou si odbyde svoji premiéru 22. října

andilci z skolou laurinova 5angelsNový teenagerský muzikál Andílci za školou bude mít premiéru 22. října. Režie se ujal Filip Renč, hudbu složil Michal David a texty si vzal na sta...

Film

Jupiter vychází do problémů

jupiter 200Film Jupiter vychází (2015) je velmi povedený mix ze světa sci-fi. Kromě toho, že se zde pořád něco děje a divák se nenudí ani na chvíli, je v hlavní roli navíc ženská hrdinka (Mila Kunis), která tenhle svět chápe po svém.