Únorové novinky z Euromedia Group

Únorové novinky z Euromedia Group

Tisk

euromedia200Podívejte se, jaké knihy můžete číst v únoru. Na výběr je kuchařka i dlouho očekávané novinky.

 

 


Život někdy umí být pořádně krutý...

Karla se potýká s dávným traumatem, Madlen se snaží odpoutat od despotického partnera a Irena zase překonává zklamání z nevydařeného manželství. Většina z nás se alespoň jednou za život setkala s problémem, jenž se jevil jako neřešitelný. Mnohdy se do takové situace dostaneme vlastním přičiněním, někdy jsou ale na vině nemilosrdná kola osudu, která nás zastihnou nepřipravené.
Hrdinové této povídkové sbírky na takové zdánlivě nepřekonatelné překážky narážejí – ocitají se takzvaně v pasti – a každý z nich se s tím pere po svém.

Sbírka povídek V pasti odkrývá lidské slabosti, trápení, ale také odvahu jim čelit. Upozorňuje na nebezpečí internetových seznamek a sociálních sítí a poodhaluje svět dnešní mládeže, který je temnější a komplikovanější, než se na první pohled zdá. Spisovatelka Klára Janečková při psaní zúročila léta praxe v roli dětské psycholožky a čerpala z životních příběhů skutečných lidí.

Klára Janečková (*1979) vystudovala psychologii na olomoucké Univerzitě Palackého a roky působí jako školní psycholožka na dvou základních školách, kde se zabývá problematikou šikany, kyberšikany a krizovou intervencí pro rodiny i žáky. Kromě toho píše odborné články do médií a pomáhá v rozvoji začínajícím talentům. Energii dobíjí hudbou všech žánrů, tancem, jógou, cestováním a třemi kočkami. Žije a pracuje ve Chvalčově u Bystřice pod Hostýnem na východní Moravě. Dosud vydala dvanáct románů: Unesená, Ďábelská tvář, Osudová posedlost, Manželské okovy, Srdce v písku, Temnota, Prokletý původ, Deník Gréty Kaiserové, Zrada, Pád do tmy, Vítěz a Francouzský manžel.

Klára Janečková: V pasti, vydává nakladatelství Ikar, 248 stran

euromedia v pasti

Inspirativní recepty na rychlá a dobrá jídla

Všechny recepty v této kuchařce jsou plné vzpomínek na rodinu, kamarády, na časy hezké i ty složitější. Nemám řád zlaté vařečky. Moje kuchyně se odvíjí od toho, co chutná mým blízkým, kamarádům, co se někdy povedlo náhodou, co zrovna zbylo v lednici nebo co mi chutnalo jinde. Mým cílem je vytvářet prostředí domova, ve kterém je všem dobře – a k tomu patří i prostřený stůl. Jelikož nerada trávím nad hrnci zbytečně moc času, máte před sebou recepty, které vám nezaberou moc času, nezruinují vás a k jejichž přípravě nepotřebujete žádné velké zkušenosti. Ať už nalistujete kapitolu „Co dům dal“ nebo „Zamíchat a zapéct“, nechte si chutnat a listujte dál!

Autorka Erika Pilátová volně navazuje na svou první knihu Mám napečeno, kterou vydala v roce 2022. Obě tak společně tvoří ucelenou dvojici kuchařek, ke kterým se budete neustále vracet.

A co dnes budete vařit vy? Kuřecí paličky s rajčaty, krkovici s bylinkami či květákové kari? Možná máte chuť na něco lehčího v podobě dýňových špaget, nebo se jen chcete zahřát pikantní bramborovou polévkou? Ani v této kuchařce se nezapomnělo na pečení, ochutnejte třeba křehký cibulový koláč!

Erika Pilátová (*1972) je kulinární redaktorka a foodstylistka, která o kariéře kuchařky vlastně nikdy neuvažovala, ta si ji však našla sama. Dnes inspiruje mnoho domácností a přináší do nich i kus sebe. Více se o autorce můžete dozvědět na www.erikapilatova.cz

Erika Pilátová: Uvařeno jednoduše a chutně, vydává nakladatelství Esence, 192 stran

euromedia uvareno jednoduse a chutne

Dva životy. Dvě lásky. Dvě cesty. Lze si mezi nimi vybrat...?

Dawn Edelsteinová sedí v letadle a protože se schyluje k havárii, připravuje se na nouzové přistání. Hlavou jí proběhne spousta myšlenek, ale nejvíce ji překvapí, že žádná se netýká jejího manžela – místo něj vidí ve vzpomínkách muže, jehož naposledy viděla před patnácti lety...

Dawn nehodu letadla jako zázrakem přežije. Proto se snaží zahnat i všechny pochybnosti, které se tak náhle vynořily. Má přece dobrý život. Doma ji čeká manžel Brian, milovaná dcera a její práce, kdy klientům ulehčuje přechod mezi životem a smrtí.

Jenže kdesi v Egyptě žije vědec Wyatt Armstrong, který odkrývá starověká pohřebiště. Archeologii se Dawn kdysi také věnovala, ale život ji nakonec zavál jinam. A když se teď zdá, že jí osud nabízí druhou šanci, - už si není tak jistá volbou, kterou kdysi učinila...

Jodi Picoultová (* 1966) je velmi úspěšná americká spisovatelka. Napsala téměř tři desítky románů, jichž se prodalo přes 40 milionů výtisků v 35 zemích po celém světě. V roce 2003 získala cenu New England Bookseller Award a většina jejích titulů se ihned po vydání vyhoupla na první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Autorka si získala čtenářskou přízeň i respekt kritiky díky svým mnohovrstevnatým knihám s kontroverzní – často lékařskou – tematikou, které zachycují krizové okamžiky v životě obyčejných lidí a jež jsou založeny na velmi pečlivém a detailním průzkumu tématu i prostředí, v němž se daný příběh odehrává. Česky již vyšly její tituly Až na konec všech dní, Je to i můj život, Prostá pravda, Desátý kruh, Nejsem jako vy, Vlk samotář, Vypravěčka, Čas odejít, Velké maličkosti a Záblesk života. Můžete ji navštívit na stránkách https://www.jodipicoult.com/

Jodi Picoultová: Kniha dvou cest, přeložila Alexandra Fraisová, vydává nakladatelství Ikar, 488 stran

euromedia kniha dvou cest

Finále úspěšné rodinné ságy ze slunné Itálie

Dům hedvábí přímo překypuje štěstím.

Angela a Vittorio plánují svatbu a Nathaliin synek je zdejší malé sluníčko. Nad rodinou se ale začínají nečekaně stahovat mračna. Vittoriův syn se vrací do Itálie a zahrnuje otce spoustou výčitek. Navíc se projeví jako osudová chyba, že Lorenzo zatím oficiálně neuznal Angelu za svou dceru. Příbuzní jeho první ženy totiž vznesli nárok na Dům hedvábí...

Angela a její blízcí se tak ocitnou v nebezpečí, že přijdou o tkalcovnu hedvábí i o svůj milovaný domov…

Třetí díl úspěšné rodinné ságy ze slunného italského Veneta.

Již vyšlo:

Dům hedvábí (1. díl)
Po těžké ráně osudu přijme Angela pozvání své tety a navštíví ji v Asenze v italském Venetu. Během jejího pobytu zde ale dojde k překvapivému zvratu, když místnímu Domu hedvábí, poslední tradiční tkalcovně, hrozí zánik. Angela začne s tetou plánovat, jak by se dal tento dům zachránit. Majitel by Angele tkalcovnu prodal, ale má několik podmínek. A ona pak nečekaně potká muže, do něhož se na první pohled zamiluje… Je ale připravená na nový začátek v Itálii a také na novou lásku?

Dům hedvábí – Intriky (2. díl)
Angela je šťastná. Ve Vittoriovi našla skvělého partnera a tkalcovna vzkvétá. Tenhle úspěch ale zakolísá, když se náhle objeví neznámý konkurent. Navíc Angela naráží na odmítavost Vittoriovy matky. Zřejmě by jako snachu mnohem raději viděla atraktivní architektku Tizianu, s níž si byl její syn před časem velmi blízký. Dokáže Angela zachránit Dům hedvábí a zároveň bojovat o svou velkou lásku...?

Tabea Bachová byla operní dramaturgyní, než se začala naplno věnovat psaní a literatuře. Narodila se v Hölderlinově městě Tübingenu a vyrůstala v jižním Německu a ve Francii. Studium ji zavedlo do Mnichova a Florencie. Dnes žije se svým mužem v idylické vesnici ve Schwarzwaldu, výchozím bodu jejích četných cest do celého světa. Nádherné krajiny, které přitom poznává, se pak vynořují jako kulisy v jejích ženských románech. Euromedia Group již vydala autorčinu bretaňskou trilogii Ostrov kamélií (2018), Ženy z ostrova kamélií (2019) a Návrat na ostrov kamélií (2020). Autorku můžete sledovat na Facebooku https://www.facebook.com/TabeaBachAutorin/ nebo na Instagramu https://www.instagram.com › tabeabachautorin

Tabea Bachová: Dům hedvábí - Odkaz, přeložila Blanka Pscheidtová, vydává nakladatelství Ikar, 312 stran

euromedia dum hedvabi

Napínavý ekologický thriller z blízké budoucnosti

Píše se rok 2029 a svět postihla klimatická katastrofa. Lidstvo bojuje o přežití. Společenství států pod vedením Klimatické aliance se snaží zabránit chaosu a hladomoru. Spoléhá na nejúčinnější nástroj: superpočítač.

Nejmodernější kvantový stroj však padne do rukou zločinci s geniálním, ale současně zvrhlým mozkem. Zabránit nejhoršímu mohou jen dva lidé, kteří se vydají na nebezpečnou misi kolem světa. Jejich cíl je prostý: zachránit planetu.
Napínavý ekologický thriller z blízké budoucnosti, jenž se však v kontextu současných mezinárodních událostí stal svědectvím naivního vnímání světové politiky, a Ruska především, dřív než stačil spatřit světlo světa.

Již vyšlo:

Deváté chapadlo chobotnice (vyd. Kalibr - 2022)
Klimatické změny mohou v nejbližší budoucnosti způsobit přírodní katastrofu netušených rozměrů. Zdá se, že zkáze planety již nelze zabránit. Ale supervelmoci Čína, Rusko a USA se v poslední chvíli rozhodnou k radikálnímu zásahu – vytvoří Klimatickou alianci, která je jedinou možností záchrany Země. Požadavky kladené aliancí dramaticky zasahují do životů každého jednotlivce. Ne všichni jsou však ochotní se podrobit, smířit se bez boje s novým trendem a obětovat něco ze svého pohodlí nebo dosavadní moci. Protivníci využijí všechny prostředky ke zvrácení vývoje. Situace se vyhrocuje a náhle leží osud lidstva v rukou poněkud ustrašeného kuchaře a nenápadné agentky tajné služby...

DIRK ROSSMANN se narodil roku 1946. V roce 1972 založil první německý řetězec samoobslužných prodejen s drogistickým zbožím. Dnešní koncern ROSSMANN pro¬vozuje 4 100 poboček v Německu a řídí sedm společností v zahraničí včetně České republiky. Je ženatý a má dva syny. Je úspěšným podnikatelem, spisovatelem a mimo jiné spoluzakladatelem nadace „Weltbevölkerung“. Dosud vydal tři knihy: svůj životopis „… a pak jsem vyšplhal na strom!“ (2018) a thril¬lery Deváté chapadlo chobotnice a Hněv chobotnice. Oba se umístily na prvním místě seznamu bestsellerů na¬kladatelství SPIEGEL. Dirk Rossmann se intenzivně věnuje ochraně klimatu.

RALF HOPPE se narodil roku 1959 v íránském Teheránu. Dětství strávil v zemích Orientu. Vystudoval umění a ekonomii, stal se novinářem a téměř tři desítky let pracoval pro list ZEIT a časopis SPIEGEL. Za svými reportᬞemi cestoval do mnoha ohrožených rizikových oblastí světa a byl za ně mnohokrát oceněn (mimo jiné cenou Henriho Nannena a cenou Theodora Wolffa). Věnoval se i psaní scénářů a je autorem několika knih vyda¬ných nakladatelstvím SPIEGEL. Žije ve východním Hamburku.

Dirk Rossmann: Hněv chobotnice, přeložil Tomáš Kurka, vydává nakladatelství Kalibr, 536 stran

euormedia hnev chobotnice

Praktický průvodce nejen pro rodiče

Hysterická scéna v supermarketu, vzteklé bouchnutí kamaráda na hřišti, nadávání sourozenci… Dětský vztek a agresi řadí většina rodičů k chování, které se neslučuje s představou „dobře vychovaného potomka“. Snaha o potlačení tohoto nežádoucího jednání vede často k ještě horším scénám, ze kterých nakonec nevychází vítězně ani jedna strana.

Kniha Zvládněte dětské emoce ukazuje, jak je možné s nepříjemnými situacemi pracovat, případně jim účinně předcházet. Autorka Rita Steiningerová se snaží rodičům přiblížit důvody, které vedou u dětí k podrážděným, vzteklým či agresivním epizodám. Ukazuje, že toto chování by se nemělo potlačovat, protože patří k důležitým součástem vývoje mozku, dá se však usměrňovat, například pomocí jednoduchých her, které lze hrát uvnitř i venku.

Rita Steiningerová vystudovala etnologii a žurnalistiku. Je redaktorkou na volné noze, autorkou úspěšných knih a poradkyní v oblastech vzdělávání, zdraví a životního stylu. Je matkou dvou synů a žije a pracuje v Mnichově.

Rita Steiningerová: Zvládněte dětské emoce, přeložil Rudolf Řežábek, vydává nakladatelství Esence, 128 stran

euromedia zvladnete detske emoce

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hlas pro vraha – tajemství odkryté po desítkách let


hlas uvodkaCo když se v běhu svého života dozvíte zásadní fakt o tom, že co jste považovali za pravdu, tak úplně pravdou není? Že žena, kterou považujete za svou matku, vaší matkou není? O to horší situace je, když musíte čekat desítky let na odkrytí ...

Divadlo

Prosincové pražské divadelní události

divadelni tipyAneb přehled toho, co byste si rozhodně neměli nechat ujít, co zaujalo redakci K21 a kam se vypravit zahnat předvánoční stres. Tipy na premiéry i zajímavé akce týkající se divadelního světa. Necháte se nalákat?

...

Film

Stuck in love; utopeno v lásce?

love perexToto americké drama-komedie člení spisovatelskou kariéru, své hlavní téma, do několika vývojových etap. Počínaje generačním přenosem psacích chromozomů odrazem ve svých potomcích, pokračující  domnělou ztrátou inspirace, kdy diváka zasvěcuje do vlas...