Majk Spirit přizval zpěvačku Tinu do skladby Peace, jde o jeho poslední singl před novým albem

Majk Spirit přizval zpěvačku Tinu do skladby Peace, jde o jeho poslední singl před novým albem

Tisk

Peace200Majk Spirit právě zveřejnil nový „retro vibe“ videoklip ke skladbě Peace, který je inspirovaný filmem Invalida. Pro ten napsal scénář Majkův bratr Tomáš. Film měl na Slovensku premiéru tento týden, do českých kin by měl dorazit v dubnu. Mimo Majka v něm uvidíte i Rytmuse nebo rappera Vec. Majk Spirit plánuje letos na jaře vydat svoje nové studiové album.

 

O scénář filmu se postaral Tomáš Dušička, který je bratrem slavného Majka Spirita. Po premiéře sklidil film samé skvělé recenze: „Jsem na bratrův úspěch moc hrdý. Vím, že jde jenom o začátek jeho velké filmové cesty. Tomáš je nejkreativnější člověk, kterého znám,“ nešetří chválou Majk Spirit. Proto taky vznikla skladba Peace, která souzní s tématy filmu. Společně s Tinou vytvořili klidnou, a přitom hodně chytlavou skladbu. Vybrané části filmu využil originálně režisér klipu Jonáš Karásek, který jednotlivé scény vtipně proložil se studiovými záběry Majka a Tiny.

"Film jsem měl možnost vidět už minulý rok, a to ještě předtím, než byl dokončený. Je to nejvtipnější slovenský film, jaký znám. Zároveň má originální a cool story," popisuje svoje nadšené dojmy z filmu Majk Spirit, který si ve filmu taky zahrál. "Skladba Peace vznikla jako moje přímá reakce na emoce a myšlenky, které jsem z premiéry filmu měl. Vybral jsem si pro skladbu Grimasův peaceful beat, který má trochu "Winnetou vibe", když už je to i jedno z témat ve filmu. Kdy jsem dokončil svoje části, bylo mi jasné, že skladba potřebuje ženský zpěv v refrénu pro zjemnění atmosféry. První mě napadla Tina, a protože se jí song hned zalíbil, nebylo už co řešit. Nahrála krásný refrén, který pro ni napsal Adiss. Mám pocit, že song Peace výborně zraje, a jak řekla i Tina: "Pokaždé, když ho znovu slyším, mě baví zase o něco víc". A to ještě neviděla film Invalida. Myslím, že ten song se dá procítit v plné míře až poté, co uvidíte film."

Tak láká hudební i filmové fanoušky na nový slovenský film režiséra Jonáše Karáska zasazený do doby divokých 90. let, kdy frčely šusťákovky a fialová saka drobných podvodníčků. Zároveň tak Majk Spirit upozorňuje na svoje letošní hudební plány, mezi kterými je na prvním místě vydáním nové, v pořadí už šesté, studiové desky.

Peace1

Více informací:

https://www.instagram.com/majkspirit/?hl=en
https://open.spotify.com/album/00DnPdNJlyUTXXjIPwlSti?si=b92879fe562449c7&;nd=1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak jsme si užívali volného času

volny-cas-v-ceskych-zemich 200Pánové Martin Franc a Jiří Knapík před nedávnem upoutali knihou Průvodce kulturním děním a život...

Divadlo

Láska je až dvanáctá síla ve vesmíru, po gravitaci a vteřinovém lepidle

moskyti 200Městské divadlo Zlín uvedlo v české premiéře hru Moskyti od Lucy Kirkwood. Tato hra měla premiéru v v londýnském National Theatre v roce 2017 a mluvilo se o ní jako o události sezony a dodnes je považována za jeden z nejvýraznější divadelních te...

Film

Ace Ventura je dětinský parchant s morálními principy

ace ventura plakat200Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) je druhým pokračováním detektivního žánru, který může fungovat i trochu jinak, než jak jsme zvyklí. Schopnost dedukce nemají jenom namyšlení obtloustlí páni, ale i normální ...