Vyhlášení literární soutěže. Již máme vítěznou pohádku!

Vyhlášení literární soutěže. Již máme vítěznou pohádku!

Tisk

pohadka pro deti (2)Máme pro vás výsledky naší literární soutěže! Porota složená z členů vedení redakce společně se spisovatelkou Lucií Hlavinkovou vybrala čtyři nejlepší pohádky. A které to jsou? 

Sešlo se nám přes sedmdesát krásných pohádek a pohádkových příběhů. Děkujeme všem soutěžícím za hojnou účast a jsme velmi poctěni. Absolutní vítěz však může být pouze jeden. A toho jsme znali takřka okamžitě. Skoro všichni členové poroty se na této vítězné pohádce jednoznačně shodli. Ale protože se nám líbilo pohádek více a výběr byl velmi, velmi, velmi obtížný, udělili jsme alespoň dvě třetí místa, i když v širším výběru jsme pohádek měli dvanáct. Pojďte se s námi podívat na výsledky!

1. Praštěný nápad kuny Elišky (autor Bohumil Matějovský)

2. Putování s Hvězdou (autorka Romana Rusmanová) 

3. Okno do zahrady (autorka Kateřina Mudroňová alias Kateřina Inachis) a Lišaj a loupežníci (autorka Ludmila Bakonyi Selingerová)

Všechny vítězné pohádky si již brzy budete moci přečíst společně s informacemi o soutěžících. Kromě toho pro vás připravíme krátký rozhovor s absolutním vítězem soutěže. A aby toho nebylo málo, těšit se můžete na navazující, tentokrát výtvarnou soutěž, která odstartuje 1. ledna 2023!

 pohadka pro deti


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dostanou i nás technologie na okraj propasti?

na okraji propasti 200Na okraji propasti oblíbeného francouzského spisovatele Bernarda Miniera patřilo v únorové nabídce k top titulům a jedná se také o knihu z edice TOP thriller. Stojí tato bichle za to?

 <...

Divadlo

V Pointě vyšla knižně ztracená divadelní komedie Ženy a sluhové španělského dramatika Lope de Vegy

zeny-a-sluhove200V online nakladatelství Pointa vyšla knižně veršovaná nadčasová divadelní komedie Ženy a sluhové o milostném trojúhelníku z pera mistra slova světoznámého španělského autora Lope de Vegy.

...

Film

VŠEMI SMĚRY – cestou necestou za publicistikou

altNašim pravidelným čtenářům nemohla uniknout pozvánka na festival nezávislé publicistiky Všemi směry, který roztočil kolotoč otázek, diskuzí a workshopů na téma reportérství. Že jde o výjimečnou událost, sliboval i rozhovor s manažerkou projek...