Mária Čírová odštartovala turné

Mária Čírová odštartovala turné

Tisk

Maria Cirova200Mária Čírová odštartovala turné v Topoľčanoch. Postarala sa tak o príjemný večer a svojim fanúšikom darovala dva a pol hodinový jedinečný umelecký zážitok. Na turné Moje Vianoce zahrá aj s vianočnou kapelou, sláčikovým kvartetom, vokalistkami a detským zborom Radosť. Ďalšie koncerty sa uskutočnia v Nových Zámkoch, Trnave, Nitre, Batizovciach, Bratislave, Jablonice, Košiciach, Trenčíne, Žiline, vo Vysokých Tatrách a v Banskej Bystrici.

Mária Čírová pripravuje už desať rokov pre fanúšikov nezabudnuteľné Vianoce.Nechýbajú na ňom obľúbené skladby z oboch Vianočných albumov ako Do noci tichej, Štedrý večer alebo Vianoce krásne sú, tradičné slovenské a svetové koledy v špeciálnych úpravách a samozrejme hity ako Unikát, Búrka, Kto vie, Chýbaš alebo Slobodná.

Maria Cirova 5

"Neskutočne sa teším, že po dvoch rokoch môžeme opäť nadviazať na našu tradíciu a stretnúť sa naživo, v tej našej príjemnej rodinnej atmosfére. Nechajme sa vtiahnuť do čarovného kúzla Vianoc, ktoré sa nám každoročne pripomína v tomto období. Narodením Lásky, ktorá sa chce dotknúť našich sŕdc. Poďte sa spolu so mnou naladiť, poďte si oddýchnuť, poďte sa usmiať, poďte zavrieť oči a cítiť horiace drevo v krbe, poďte si zaspievať tie najkrajšie slovenské vianočné koledy," pozýva Mária.

Speváčka miluje adventné obdobie, samotné Vianoce a Štedrý večer. Vianoce v rodine Márie Čírovej sa začínajú zažatím prvej sviečky na adventnom venčeku.

Vraciam sa zakaždým do svojho detstva, kedy sme sa s rodičmi veľa rozprávali o láske, o porozumení, o odpustení. Aké je v živote veľmi dôležité, aby sme sa mohli pohnúť ďalej. Varili sme si spolu, piekli koláčiky, zdobili stromček, upratovali a veľa si spievali. Dnes viem, že tieto spomienky sú ten najvzácnejší vianočný darček, aký som v živote mohla dostať. Myslím, že to je práve ten impulz, prečo robím vianočné koncerty. Prostredníctvom pesničiek túžim ľudí povzbudzovať, vnášať im do života nádej, lásku a mier,“ dodala speváčka.

Maria Cirova 4

Text: TS Nora Krchňáková NK FACTORY, lm

Zdroj foto: Nora Krchňáková NK FACTORY


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Život byl pes: Kniha nejen pro všechny milovníky psů

zivot byl pes 200Že je naše země národ pejskařů, to je všeobecně známo. Ostatně o tom svědčí i fakt, že kniha pro pejskaře Život byl pes od autorky Heleny Rytířové se dočkala druhého vydání, tentokráte v květnu u nakladatelství Grada.

...

Divadlo

V NODu praská program ve švech!

nodPo letní kompozici programu No Dimension Summer se režim v experimentálních prostorech NOD vrací do normálu.  Lépe řečeno se do programu vrátí osvědčené divadelní kousky, odehraje se několik premiérových večerů a to jak divade...

Film

Páté kolo u vozu

altČeská filmová komedie v režii Bořivoje Zemana je o babičce, která přijede i s husou v košíku bydlet k dceři, s vyhlídkou na klidné stáří. Dcera s manželem a dvěma dětmi babičce slibují, jak ji budou hýčkat a ona si bude užívat štěstí v k...