The BladderStones lepí novým singlem svět zpátky dohromady

The BladderStones lepí novým singlem svět zpátky dohromady

Tisk

TheBladderStones 200Self-Adhesive Otto je prvním singlem z připravované desky Toilet Fame art-bluesového tria The BladderStones.

 

 

„He tried to glue the world together,“ zpívá frontman a kytarista Tomáš Frolík. Zdánlivě obyčejné setkání na autobusové zastávce v sobě ukrývá potřebu naplnění prázdnoty, způsobené pandemií a izolací. Text Self-Adhesive Otto odráží bezmoc, ztrátu smyslu života, ale i přirozenou člověčí snahu lepit svět i sebe opět dohromady.

„V oblíbené hospůdce U Zdeňka se pilo a mluvilo, až s některou z těch řečí přišla i vzpomínka na jednu zapomenutou slánskou postavičku sbírající samolepky. Tak se stalo, že do mé hlavy vstoupil Samolepící Ota a píseň Self-Adhesive Otto,“ říká ke vzniku písně frontman a kytarista Tomáš Frolík.

The BladderStones s vtipem a nadsázkou překračují žánrové hranice. Vytváří vlastní sebevědomou fúzi kytarových riffů, dynamických zvratů i inovativních zvuků. Hlavní devízou kapely je především bravurní interakce mezi hráči, improvizace, autentičnost a upřímnost textařské výpovědi.

Neortodoxní přístup k blues s ozvěnami grunge a bigbítu, nadhled i nepopiratelná hráčská vyzrálost tvoří z The BladderStones jeden z nejzajímavějších projektů na scéně strhávající publikum napříč generacemi i státy, vystupovali v Německu, Slovensku a Finsku, v příštím roce vyráží na turné do Turecka.

Skupinu tvoří kytarista a zpěvák Tomáš Frolík, jeden z nejtalentovanějších a nejuznávanějších kytaristů své generace (kromě jiného zakladatel skupiny Krajina Ró), baskytarista a zpěvák Jan "Johnny" Judl (Jablkoň, Už jsme doma, Sestry Steinovy aj.) a bubeník a vokalista Michael Nosek (Personal Highway, eggnoise, Jana Lota a mnoho dalších). Roku 2017 vydali The BladderStones debut Without Cover.

The BladderStones letos slaví desetiletí na scéně rozsáhlým turné. 24. listopadu zahrají v Lounech, v prosinci míří do Slaného, Ostravy, Brna, Hranic a Kladna. Album Toilet Fame vychází v dubnu 2023.

TheBladderStones 1

Přehled nadcházejících koncertů The BladderStones:

WILL WILDE and The BladderStones (UK) cz tour 2023 - ZDE JEDEME JAKO SUPPORT BAND WILLOVI
31. 01. 2023 – Černošice
1. 2. 2023 – Bílina - Moskva
2. 2. 2023 – České Budějovice - Highway 61
3. 2. 2023 – Polička
4. 2. 2023 – Česká Třebová
5. 2. 2023 – Valašské Meziříčí
7. 2. 2023 – Ostrava - Parník
8. 2. 2023 – Boskovice - Skleník
9. 2. 2023 – Rýmařov - Jazzclub
10. 2. 2023 – TBA
11. 2. 2023 – Znojmo

28. 2. - 2.4. TOUR GERMANY / TOILET FAME
28. 3. 2023 - KultCafé
29. 3. TBA
30. 3. 2023 - Freiburg blues association
31. 3. 2023 - Gallaghers Nest
1. 4. 2023 - Weil Der Stadt
2. 4. 2023 TBA

13. - 16. 4. MORAVA TOUR / TOILET FAME
13. 4. Rožnov pod Radhoštěm
14. 4. Ostrava - Parník
15. 4. Přerov - Dlažka
16. 4. Zlín - Zelenáčova Šopa

18. - 30. 5 - Alice Armstrong Tour - support

1. - 6. 6. Turecko Tour

8. 6. Chrudim

21. - 24. 6 - Čechy JIH / TOILET FAME
21. 6. Písek
22. 6. Volyně
23. 6. ČB
24. 6. Milevsko

Zdroj foto: Tomáš Moudrý

Více informací:

bladderstones.eu
facebook.com/thebladderstones
thebladderstones.bandcamp.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Máme právo na předsudek?

altUž vyšla řada knížek, které se věnují vzájemným (imperiálním, mezirasovým, národnostním, náboženským atd.) nevraživostem, ať již je zrodilo odedávné potýkání provázené neblahými zkušenostmi, mnohdy toliko v podobě zobecněných jednotlivin, nebo opovržení dané ...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Mumie omotaná temnými silami

Mumie perexKdyž dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis) objeví sarkofág egyptské princezny Ahmanet (Sofia Boutella), netuší, co bude následovat. Ahmanet totiž před dvěma tisíci lety chtěla převzít vládu v Egyptu po sv...