Skupina Precedens, která slaví 40 let trvání, vystoupí v Malostranské besedě

Skupina Precedens, která slaví 40 let trvání, vystoupí v Malostranské besedě

Tisk

Precedens 200Legendární skupina Precedens vystoupí v úterý 4. října. v Malostranské besedě. Koncert proběhne v rámci čtyřiceti let od vzniku kapely a jeho součástí tedy bude i výstava v prostorách klubu, která připomene toto jubileum.

 

Skupina vystoupí ve zcela novém obsazení - její členové většinou ve věku podobném jako Precedens vnesli do písní Martina Němce (který skupinu založil s Janem Saharou Hedlem a proslavil jí zejména alby s Bárou Basikovou) novou energii a kompaktní rockový zvuk.

Precedens1

Hostem večera bude skupina Zappaz and Mammaz, která interpretuje hudbu Franka Zappy. Precedens zahraje klasické Němcovy písně, jakými jsou Doba ledová, Soumrak bohů, či Berlínská zeď, ale i zcela aktuální tvorbu. Koncert Precedens a Zappaz and Pappaz je stanoven na 4. října v Malostranské besedě a začíná ve 20.30 hod.

 Precedens2

Zdroj foto: Jiří Primas a archiv Martina Němce


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vzpomínková kniha Saskie Burešové je na světě

Saskia 200Oblíbená televizní hlasatelka a moderátorka Saskia Burešová si konečně dala říct a po mnohaletém přemlouvání o sobě napsala knihu. Nese název „Saskia - co jsem ještě neřekla“ a v těchto dnech ji vydalo nakladatel...

Divadlo

Dalším hitem brněnského Buranteátru je bezpochyby Pán s kaméliemi

pan s kameliemi plakat 200Říkáte si, že vás nemůže v divadle nic překvapit? Chcete od večera stráveného ve společnosti lidí jdoucími za kulturou něco víc než samotný děj představení a jde vám i o celkový zážitek, než o pouhý dojem ze shlédnuté...

Film

Smutný konec nezapomenutelné herečky Kláry Jernekové

klara 200Kdysi slavná herečka Klára Jerneková, dlouholetá členka činohry Národního divadla Praha, zažila hořký konec své kariéry, deprese z osamění a alkohol jen urychlily její předčasnou smrt. Tak jako tak vytvořila řadu rolí, které přežily ji samotnou a má...