Koncertní série Hudební Vzlet pokračuje v rytmu jazzu s projekty Allison Wheeler Winterspring a Tomáš Jochmann Trio

Koncertní série Hudební Vzlet pokračuje v rytmu jazzu s projekty Allison Wheeler Winterspring a Tomáš Jochmann Trio

Tisk

Vzlet 200Koncertní série Hudební Vzlet pokračuje 30. srpna v rytmu jazzu a to hned dvojkoncertem. Vystoupí americká zpěvačka Allison Wheeler s doprovodem pianisty Daniela Bulatkina a Tomáš Jochmann Trio s programem Tribute to Barry Harris.

 

Jazzová zpěvačka, pedagožka a skladatelka z kalifornského Monterey Allison Wheeler je všestrannou umělkyní se silným zaměřením na improvizaci. Absolvovala jazzová studia na University of Northern Colorado a získala cenu prestižního časopisu DownBeat za Vysokoškolského vokalistu roku 2018. Allison měla již tu čest vystoupit po boku takových hvězd jako jsou New York Voices, Aubrey Logan nebo Vertical Voices.V červenci tohoto roku vydala u britského labelu Ubuntu Music debutové album Winterspring. Její hudba plynule překračuje žánrové hranice a čerpá inspiraci od takových osobností jako Regina Spektor, Norma Winstone, Fiona Apple, Aoife O’Donovan a další. Ve Vzletu vystoupí s Wheeler také pianista Daniel Bulatkin a doprovodná kapela.

vzlet 1

Nový projekt jednoho z nejvyhledávanějších českých klavíristů, Tomáše Jochmanna, Tribute to Barry Harris, je poctou nedávno zesnulé světové legendě Barry Harrisovi. Jako jeden z Barryho letitých studentů byl Tomáš s králem bebopového klavíru ve spojení do posledních chvil. S projektem Tribute to Barry Harris chce pianista a producent Jochmann pokračovat v odkazu svého mentora v podobě jazzové hry s mimořádným důrazem na bohatý harmonicko-melodický výraz.

vzlet 2

Vršovická kulturní křižovatka Vzlet byla otevřena roku 2021 novou životní kapitolu díky spojení čtyř kulturních organizací – Divadla Vosto5, barokního orchestru Collegium 1704, Brejlanda a Kina Pilotů. Koncertní série Hudební Vzlet pak přináší nadžánrovou dramaturgickou linku současné hudby.

Vstupenky zakoupíte na www.vzlet.cz. Koncert podpořil Grantový program Partnerství OSA.

vzlet plakat

Zdroj foto: Radoslav Penkov

Více informací:

Vstupenky: vzlet.cz/program/allison-wheeler-winterspring-usa-tomas-jochmann-trio-tribute-to-barry-harris
FB událost: facebook.com/events/5273606519382189

www.vzlet.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sen o šicím stroji. O tom, jak švadlenka ke štěstí (ne)přišla

Sen o šicím strojiNakladatelství Cosmopolis vydalo krásný sladkobolný příběh o mladé švadleně, která se po smrti babičky, jež ji vychovala, musela sama protloukat životem a nevlídným světem. Knížka se jmenuje Sen o šicím stroji a...

Divadlo

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Film

Hvězdně obsazený snímek Němá tajemství má dotočeno. Tvůrci se rozhodli pomoct lidem s afázií

nema tajemstvi 200Očekávaný film Němá tajemství má za sebou poslední klapku. Na tvůrce filmu v čele s Alicí Nellis a Tomášem Mašínem čeká práce ve střižně. Od podzimu loňského roku se na place setkávali Jana Plodková, Milena Steinmasslová, Magdalena Bor...