Tome Prince s Miss Petty singlem Free Ur Mind připomínají, že svět není černobílý

Tome Prince s Miss Petty singlem Free Ur Mind připomínají, že svět není černobílý

Tisk

miss petty200Osvědčené producentské duo Tome Prince a Calvin Biasi má na kontě po EP freedom další track. Nese název Free ur mind. Role zpěváka se zde ujala česká draq queen Miss Petty.

 

 

Poselstvím písně je pobavit lidi a připomenout, že není nutné brát se vždy tak vážně. V neposlední řadě zdůrazňuje snahu o změnu ústavního zákona, která si klade za cíl, aby měly gay a lesbické páry stejná práva, jako manželské páry různého pohlaví. „Byl bych rád, aby poslanci nežili v zastaralých předsudcích o tom, jak má vypadat tradiční rodina a dovolila duhovým rodinám mít stejná práva jako ostatní,“ komentuje Tome.

Miss Petty je draq queen, hudební umělec a performer, který se záhy stal na české scéně výraznou osobností.„Miss Petty jsem oslovil sám od sebe, protože mě baví její písničky, persona a příběh, který za ní stojí. Gay kluk z vesnice, který mění pohled na draq scénu v České republice.“ Poprvé píseň Free ur mind společně představili na festivalu Colours of Ostrava v rámci DJ setu Toma Prince, opakování se dočkala na Prague Pride.

miss petty1

Tome Prince má v plánu v novém roce ukázat svou novou tvář a představit se také jako zpěvák. „Chci uzavřít dveře za elektronickou hudbou a vyzkoušet nový hudební styl s českými texty,“ doplňuje Tome.

Více informací:

https://www.instagram.com/tome.prince/
https://www.instagram.com/misspetty_p/
https://www.instagram.com/zhikomusic/
https://open.spotify.com/track/4vGbtH4duPStl9Qbk73YeM?si=02b9f67f93e24a2d&;nd=1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nočník neohrožené ženy – životem s úsměvem

nocnikBlog, který už má na Facebooku na dvě desítky tisíc čtenářů vychází momentálně i v knižní podobě. Nočník se jmenuje proto, že jej Eva Bennett píše hlavně v noci. Jak sama říká, píše ho v noci zejména z toho důvodu, že se bojí zhasnout. A tak v době, kdy...

Divadlo

Říjnové premiéry v Městských divadlech pražských: temná lovestory a básně v novém světle

MDP 200Na říjen si Městská divadla pražská připravila dvě premiéry. V Komedii uvádí inscenaci 100 nejkrásnějších českých básní, ve které zazní vedle nejznámějších veršů i básně současných autorů. Na scéně Rokoka se představí divadelní adaptace Posedlosti, filmov...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...