Nejkrásnější hudební festival v Česku je připraven: Krásný ztráty Live otevřou své brány již tento pátek

Nejkrásnější hudební festival v Česku je připraven: Krásný ztráty Live otevřou své brány již tento pátek

Tisk

krasny ztraty 200Na jednom z nejmalebnějších míst v Česku, kde se pravidelně hraje dobrá hudba, tedy na statku Všetice na Benešovsku, je všechno připraveno, aby tu v pátek 12. srpna otevřel své brány další ročník dvoudenního festivalu Krásný ztráty Live. Vstupenky i ubytování jsou v tuto chvíli těsně před vyprodáním, pro poslední šťastlivce zbývá pár vstupenek a skautských stanů k „dobrodružnému“ přespání. Zveřejněno je i přesné časové pořadí koncertních bloků jednotlivých účinkujících. Festival navíc přidává jednu další scénu, věnovanou nehudebnímu programu.

 

Šestý ročník Krásných ztrát Live zahájí v pátek od 17 hodin svou strhující one-man show Circus Ponorka, projekt kytaristy a zpěváka Honzy Ponocného, dlouholetého kapelníka doprovodných bandů Ivana Krále či Mekyho Žbirky. V pátek dále uvidíme kapelu Votchi a po ní slovenskou legendu Pavola Hammela, jenž s kapelou Prúdy zavzpomíná na jedno z nejvýznamnějších alb československé populární hudby Zelená pošta. Poté přijde první koncertní čas hudebního garanta Krásných ztrát Live Michala Prokopa, který s kapelou Framus Five představí nejen písně z posledního alba Mohlo by to bejt nebe..., ale nezapomene samozřejmě ani na svoje desetiletími prověřené hity. Noční časy budou patřit dvěma vpravdě legendárním kapelám vzniklým v 80. letech, Vltavě a Lauře a jejím tygrům.

Sobotní program zahájí ve 14 hodin Jan Burian se svojí novou rockovou kapelou a o zhruba hodinu později naváže sólovým blokem jeho bývalý kolega z populární dvojice, písničkář Jiří Dědeček. Poté se začne hlavní scéna opět pozvolna zalidňovat, nejprve Michal Prokop Triem, ve kterém naši pěveckou hvězdu doprovodí její dlouholetý spoluhráč, houslista Jan Hrubý, a nástupce Luboše Andršta na postu kytaristy Pavel Marcel. Sobotním hostem od našich východních sousedů bude slovenský bluesman a jazzman č. 1 Peter Lipa. Večerní festivalové časy pak obsadí Janek Ledecký, populární kapela Tata Bojs a ve finále roztančí všetický areál Los Made In Barcelona, odvázaná mezinárodní kapela vzniklá v ulicích katalánské metropole. Po oba dny poběží paralelně s hlavní scénou program „festivalu na festivalu“ Všetická jízda, určeného pro alternativní kapely, mezi nimiž letos budou mj. Kill The Dandies!, Krch-off, Jiříkovo vidění nebo Ľahká múza.

krasny ztraty1

Nehudební program

Nehudební program, který sklidil na minulých ročnících mimořádný ohlas, se soustředí na nové Echo scéně v Hodovně. Návštěvníci budou moci být přítomni živému podcastu Šídla a Dobrovského, diskusnímu programu Salon Echo a také již druhému společnému vystoupení publicisty Jiřího Peňáse a spisovatele Jáchyma Topola. Letos má podtitul 60 polibků pro Jáchyma Topola, přičemž číslovka v názvu symbolizuje protagonistovy letošní narozeniny. Představení dvou mužů v nejlepších letech bude prošpikované historkami z jejich bohatého a pestrého života, ale hlavně literárněhistorickou výpravou.

Komfort především

Vstupenky na šestý ročník Krásných ztrát Live se chýlí k vyprodání, pokud posledních pár kousků zbyde k nákupu přímo na místě, jejich cena bude vyšší než v předprodeji. Ubytování přímo na statku a v backstage maringotkách je již vyprodané. Zbývá ještě posledních pár balíčků ubytování ve skautských stanech se vstupenkou. Ty jsou novinkou letošního roku pro ty návštěvníky, jimž v těle bije srdce dobrodruhů, ale zároveň jsou zvyklí na jistou míru komfortu. Pohodlí pro každého návštěvníka je ostatně prvořadým cílem pořadatelů festivalu. To se odráží i do letošní nabídky znamenitého občerstvení, ve kterém nebude chybět ani zmrzlina. Té bude jistě potřeba dostatek, neboť meteorologové hlásí na festivalový víkend krásně, skutečně letní počasí. Jestliže v minulých letech někteří novináři referovali o Krásných ztrátách Live jako o „nejkrásnějším hudebním festivalu v Česku“, jsme si jisti, že toto absolutorium udržíme i v letošním roce.

krasny ztraty2

Více informací: https://www.krasnyztratyvsetice.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Chcete si založit e-shop? Nejdřív si přečtěte tuto knihu!

tajny denick eshopistu perexMít vlastní e-shop je lákavá představa. Snadná práce, která zahrnuje pouze balení a posílání balíků, spousta volného času a hodně peněz. Za nablýskanou fasádou se však ukrývá realita – a ta je plná nejen hezkých...

Divadlo

Pohádka O Človíčkovi akrobatickými kousky pořádně rozvibruje bránici

O clovickovi 200Městské divadlo Zlín razí heslo „děti do divadla patří“, a tak se první letošní premiéra, která se konala 20. ledna 2013, týkala především dětských diváků. Ti měli tu čest spatřit první uvedení pohádky O...

Film

Done in 60 seconds aneb staň se hvězdným režisérem!

altCo všechno se dá zvládnout za šedesát sekund? Hodně. Skoro všechno. Nebo možná úplně všechno? Co třeba celý film? Nevěříte? Tak to se pak mýlíte, protože: „Jediná minuta vás může dostat na filmový festival v Karlových Varech a toho nejlepšíh...