Zeleninová kuchařka pro vegany. Jak na skvělá a zdravá jídla?

Tisk

 

zeleninaNakladatelství Smart Press vydalo v roce 2018 vynikající Zeleninovou kuchařku Petra Klímy, která může potěšit nejen milovníky rostlinné stravy, ale také ty, kteří se chtějí stát vegetariány či vegany. Kdo je Petr Klíma a na co se v knížce můžete těšit?

Barevná publikace plná krásných fotografií od samotného autora vám může pomoci zpestřit váš jídelníček a naučit vás základní postupy přípravy zdravé a plnohodnotné stravy. Tato kuchařka je ale zkrátka zeleninová a maso v ní nenajdete. Vychází z přirozeného koloběhu celého roku a dostupnosti čerstvých surovin. Nebudou chybět ani autorovy originální tipy.

Knížka vyšla v edici Jídlo jako lék, což je slovní spojení, jehož význam netřeba představovat. Každý komu záleží na tom, aby byl spokojený, zdravý a šťastný, volí takovou stravu, která plně vyhovuje jeho tělu i duši.

Autor ve svých receptech nepoužívá žádné živočišné suroviny, s jedinou občasnou výjimkou: u některého ze sladkých receptů může být vědomě uveden med (z pečlivě vybraného zdroje), který veganský není. Všechny ostatní recepty a využívané suroviny v knihách Petra Klímy jsou čistě veganské.

V knize se setkáte také s autorovým farmářem Milanem Jamborem a dozvíte se, co se všechno během roku na poli a v zahradě děje i to jak pěstovat zeleninu a které druhy volit pro přípravu pokrmů.

zelenina

Zdroj foto: CountryLife.cz

Kdo je Petr Klíma?

Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách. V nakladatelství Smart Press vydal jak Zeleninovou kuchařku, tak i Luštěninovou kuchařku.

Čtěte také: 

Luštěninová kuchařka Petra Klímy. Kde najít kvalitní rostlinné bílkoviny? 


Recept ze Zeleninové kuchařky:

recept

Zdroj foto: Kosmas.cz

Název: Zeleninová kuchařka
Autor: Petr Klíma
Žánr: kuchařka
Vydáno: dotisk 2018
Stran: 208
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 90 %

https://www.smartpress.cz/


 

Zobrazit další články autora >>>