Zeleninová kuchařka pro vegany. Jak na skvělá a zdravá jídla?

Zeleninová kuchařka pro vegany. Jak na skvělá a zdravá jídla?

Tisk

 

zeleninaNakladatelství Smart Press vydalo v roce 2018 vynikající Zeleninovou kuchařku Petra Klímy, která může potěšit nejen milovníky rostlinné stravy, ale také ty, kteří se chtějí stát vegetariány či vegany. Kdo je Petr Klíma a na co se v knížce můžete těšit?

Barevná publikace plná krásných fotografií od samotného autora vám může pomoci zpestřit váš jídelníček a naučit vás základní postupy přípravy zdravé a plnohodnotné stravy. Tato kuchařka je ale zkrátka zeleninová a maso v ní nenajdete. Vychází z přirozeného koloběhu celého roku a dostupnosti čerstvých surovin. Nebudou chybět ani autorovy originální tipy.

Knížka vyšla v edici Jídlo jako lék, což je slovní spojení, jehož význam netřeba představovat. Každý komu záleží na tom, aby byl spokojený, zdravý a šťastný, volí takovou stravu, která plně vyhovuje jeho tělu i duši.

Autor ve svých receptech nepoužívá žádné živočišné suroviny, s jedinou občasnou výjimkou: u některého ze sladkých receptů může být vědomě uveden med (z pečlivě vybraného zdroje), který veganský není. Všechny ostatní recepty a využívané suroviny v knihách Petra Klímy jsou čistě veganské.

V knize se setkáte také s autorovým farmářem Milanem Jamborem a dozvíte se, co se všechno během roku na poli a v zahradě děje i to jak pěstovat zeleninu a které druhy volit pro přípravu pokrmů.

zelenina

Zdroj foto: CountryLife.cz

Kdo je Petr Klíma?

Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách. V nakladatelství Smart Press vydal jak Zeleninovou kuchařku, tak i Luštěninovou kuchařku.

Čtěte také: 

Luštěninová kuchařka Petra Klímy. Kde najít kvalitní rostlinné bílkoviny? 


Recept ze Zeleninové kuchařky:

recept

Zdroj foto: Kosmas.cz

Název: Zeleninová kuchařka
Autor: Petr Klíma
Žánr: kuchařka
Vydáno: dotisk 2018
Stran: 208
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 90 %

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lou Fanánek Hagen: „Kostým Ringo Starra ve mně nevyvolává žádný nadšení, protože nemám rád Beatles“

altSkupina Tři sestry má nové kostýmy, své vlastní pivo a léto plné koncertů před sebou. Jak se ke všemu staví jejich zpěvák Lou Fanánek Hagen si můžete přečíst v tomto rozhovoru.  

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Myšlenky sebelásky, karty pro běžné výklady a inspiraci

myslenky sebelasky perexMyšlenky, které se nám honí hlavou ovládají to, jak reagujeme na vnější svět. Naše návyky v hlavě odrážejí návyky tam někde venku. Svět je takový, jaký myslíme. Nejlepším způsobem, jak zjistit, jestli je tomu tak,...


Literatura

Druhá světová válka, holubi a velká láska


dlouhy let domu perexZáří 1940. Na Londýn dopadají německé bomby a všechno nasvědčuje tomu, že nacistická armáda se připravuje na invazi. Nedaleko Londýna se nachází malé městečko Epping, kde Susan a její dědeček Bertie trénují holu...

Divadlo

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...

Film

Podívejte se na fotky z natáčení nového filmu Láska na zakázku

laska na zakazku200Po dotočení celovečerního filmu Superžena začala režisérka Eva Toulová natáčet novou romantickou komedii s názvem LÁSKA NA ZAKÁZKU. Snímek nám představí příběhy několika hlavních hrdinů, kterým se hned v úvodu splní sen a získa...