Originální svačina na každý školní den? Inspiraci najdete v nové kuchařce

Originální svačina na každý školní den? Inspiraci najdete v nové kuchařce

Tisk

velka-svacinkova-bichle 200Po dlouhé pauze způsobené situací okolo pandemie koronaviru se školy zase konečně otevírají v plném rozsahu. Spousta rodičů si tak aktuálně láme hlavu nad tím, jak dětem pravidelně dopřát dobrou a zdravou svačinu. Tyto starosti za ně vyřeší nová tištěná kuchařka pojmenovaná Velká svačinková bichle, která v sobě ukrývá jednoduché recepty na hravé, chutné a vyvážené svačinky na každý (školní) den. Knížku lze nyní předobjednat za zvýhodněnou cenu.

 

Za vznikem kuchařky stojí dvojice autorek Pavlína Mähringová a Veronika Břicháčková, které zjistily, že na českém trhu jsou tisíce různých kuchařek, ale téměř žádná z nich se nevěnuje pouze svačinám. „Začaly jsme tedy dávat dohromady všechny dobroty, který se nám osvědčily, a nápady se jen hrnuly. Po čtyřech měsících intenzivní práce tak loni na podzim vznikla elektronická kuchařka Velká svačinková bichle, kterou si od té doby zakoupilo už více než tisíc rodin a máme na ni spoustu krásných ohlasů. Na základě nich jsme se nyní rozhodly vydat také tištěnou verzi kuchařky,“ popisují autorky Pavlína s Veronikou.

Velka svacinkova bichle1

190 tištěných receptů propojených s moderními technologiemi

Velká svačinková bichle obsahuje na více než 400 stránkách 175 svačinových receptů v 8 základních kategoriích a 15 speciálních receptů určených pro zvláštní příležitosti jako jsou třeba Vánoce, narozeniny nebo Mikuláš. Každý recept je vymyšlen tak, aby poskytl plnohodnotnou svačinu. S tím, aby byly svačiny opravdu nutričně vyvážené a nic důležitého v nich nechybělo, autorkám pomohla specialistka na výživu Mgr. Alexandra Košťálová. Recepty lze zvětšením chystané porce snadno využít také jako snídani či večeři. A to nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Další výhodou kuchařky je chytré kombinování receptů do týdenních plánů a využití sezónních potravin. „Pojetí našich receptů je unikátní v tom, že jsou kombinovány do týdenních plánů, které pokryjí celý školní rok. Skvěle tak využijete i sezónní potraviny a velmi snadno si připravíte nákup na nadcházející týden. Stačí se jen držet naší knihy,“ uvádějí autorky. Vedle týdenních plánů pak lze používat i obsah po kategoriích (např. jogurtové svačinky, pomazánky, saláty atd.). Kromě toho, že každý recept v tištěné kuchařce doprovází i jeho samostatná barevná fotografie, má také vlastní QR kód. Jeho načtením se aktivují skvělé funkce pro členy projektu #vicnezkucharka.

velka-svacinkova-bichle2

Knihu lze až do 24. září objednávat na crowdfundingovém serveru Hithit.cz, kde se během prvních 20 hodin povedlo od fanoušků vybrat 100% částky potřebné pro tisk Velké svačinkové bichle. Tím, ale kampaň zdaleka nekončí. Autoři si totiž stanovili další milníky. Nyní se blíží k prvnímu z nich v hodnotě 500 000 Kč. „Pokud se podaří vybrat neuvěřitelného půl milionu, budete si moci v některých městech Velkou svačinkovou bichli převzít osobně u šálku dobré kávy. Dále vám představíme také plánovanou kuchařku na příští rok. Následovat pak bude další milník, jehož součástí bude mimo jiné i to, že rozdáme 100 kuchařek školním a školkovým jídelnám, na jejichž výběru se budou podílet i přispěvatelé,“ prozradil Tomáš Mähring, který stojí za marketingem projektu.

Jako dárek k začátku školy autorky uvolnily svačinkové recepty na celé září v elektronické pdf podobě, ke stažení jsou zde.

velka svacinkova bichle3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Libor Pešl: „Reakce děti i rodičů při testování Kouzelného čtení nám dodávaly optimismus“

albi kouzelne cteni 200Společnost Albi nedávno přinesla na trh projekt Kouzelné čtení, se kterým jsme vás na našem webu už seznámili. Jde o knihy, k jejichž čtení je potřeba elektronické tužky. Ta dokáže pomocí speciálních senzorů číst a vydávat r...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Plavecká soutěž měst 2023. Vodomilové všech věkových kategorií, zbystřete!

PSM2023 perexPLAVECKÁ SOUTĚŽ MĚST se uskuteční ve středu 4. 10. 2023 ve třiceti bazénech napříč Českou republikou. Jejím pořadatelem je Česká asociace Sport pro všechny, soutěž se koná pod záštitou České unie sportu v rámci projektu Tipsport Sportuj s námi. D...


Literatura

Každý se může ocitnout V pasti

v pasti200V pasti je název poslední knihy Kláry Janečkové. Ta vyšla v nakladatelství Ikar a najdete v ní devět příběhů ze života.

 

...

Divadlo

Novým rektorem JAMU bude MgA. Petr Michálek

jamu michalek 200Novým rektorem Janáčkovy akademie múzických umění byl při dnešním zasedání zdejšího akademického senátu zvolený Mg.A. Petr Michálek, který se této vrcholné akademické funkce ujme počátkem února 2022.

...

Film

Václav Kopta jako Jára Cimrman Českého lva

Cesky lev Rudolfinum perexV sobotu 7. března večer proběhlo slavnostní předávání Českých lvů. To, že nejvíce nominací proměnil film Václava Marhoula Nabarvené ptáče, asi nikoho nepřekvapilo. Získal jich celkem 9 včetně ceny za mimořádný ...