1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak

1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak

Tisk

1000 malickosti 200V červnu vydalo nakladatelství Pragma zajímavou knížečku o seberealizaci a hledání vnitřního štěstí s dlouhým názvem 1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak. Autory jsou manželé Marc a Angel Chernoff, jež vám přehledně sdělí, co můžete dělat líp, abyste byli sami se sebou spokojeni.



K autorům

Marc a Angel Chernoffovi jsou bestselleroví autoři New York Times, profesionální trenéři, studenti denního studia, obdivovatelé lidského ducha a Forbes je uznal za „jeden z nejpopulárnějších blogů o osobním rozvoji“. Prostřednictvím svého blogu, knih, kurzů a koučování strávili poslední desetiletí přípravou a výukou osvědčených strategií pro hledání trvalého štěstí, úspěchu, lásky a míru.

K obsahu knihy

Kniha čítá na 350 stránek a velkým plusem je její přehlednost a členění – čte se v podstatě sama. Tato příručka je rozdělena na 9 hlavních částí s názvy Štěstí, Neštěstí, Vztahy, Sebeláska, Vášeň a růst, Produktivita, Cíle a úspěch, Jednoduchost, Inspirace. Ty se dále větví na podkapitolky s mnoha nadpisy, které vyjadřují právě ty maličkosti v názvu knihy, díky kterým se budete cítit lépe a porostete. Nechybí samozřejmě Úvod, Poslední poznámka, Chcete-li s námi pokračovat, O autorech, Bezplatné předplatné.

K doporučení

Inspirativní výroky, tvrzení k zamyšlení i spoustu osobních příběhů nám přináší tato příjemná příručka, velmi jednoduše a prakticky sepsaná, o osobním rozvoji a o tom, co můžeme udělat, abychom se cítili líp a vnímali sebe i svět pozitivněji. Doporučila bych ji všem čtenářům jako příjemné počtení, co vám nabídne poučení nenásilnou formou a třeba i poradí, co dělat, aby byl člověk spokojenější.

1000 malickosti

Název: 1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak
Autor: Marc a Angel Chernoff
Žánr: osobní rozvoj a styl
Originální název: 1,000+ Little Things Happy, Successful People Do Differently
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 352
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/1000-malickosti-ktere-delaji-stastni-a-uspesni-lide-jinak/kniha/11958/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jenny Jeshko: „V mých modelech se mísí jak barokní zdobnost a luxus, tak i punkový, temnější a rockovější podtón“

jenny jeshko 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. Další z nich je Je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Změňte svůj život na základě teorie Kaizen

kaizen 200Kaizen jsem znala z mé bakalářské práce, byla to jedna z japonských metod, které Japonci dokážou bez problémů zařadit do běžného života. Kniha mě proto zaujala a těšila jsem se, až se o kaizenu dozvím více.

 


Literatura

O vojně s odstupem, ale věrohodně

dva-roky-v-hajzlu 200V nakladatelství Host vyšly vzpomínky Lubomíra Větříška na vojnu s názvem Dva roky v hajzlu. Věnovaná je „nám všem, kteří jsme tam ty dva dlouhé roky byli.“

...

Divadlo

Večeře bez servítků

pohreb-az-zitra 1 perexŠvandovo divadlo zve na večeři prostřednictvím hry Pohřeb až zítra, jejíž autorkou je Natalie Kocab. Na diváky čeká intenzivní zážitek plný ostrých slovních střetů opepřený složitou situací jednotlivých členů rodiny zase...

Film

Ace Ventura: chlap s gumovým ksichtem

altAce Ventura (1994) je detektiv, který chrání a vyšetřuje zločiny na zvířatech. Jde o dost odlehčené téma, a tak hlavní roli ztvárňuje Jim Carrey, který se v každé scéně ksichtí snad nejlépe ze všech jeho fil...