Zapisujte si každodenní úspěchy a buďte skvělá

Zapisujte si každodenní úspěchy a buďte skvělá

Tisk

jsem skvela 200Nakladatelství Mladá fronta vydalo další společný počin Jany LeBlanc a Martiny Pavlové, které se společně specializují na zápisníky. Už jim vyšel například zápisník běžkyně, cestovatelky, radosti nebo milovnice knih.

 

 

Tentokrát se jedná o zápisník každodenních úspěchů s názvem Jsem skvělá. Janu LeBlanc k myšlence na něj přivedlo narození dítěte, kdy se hroutila z toho, že nic nestíhá a motivační citáty jí dávaly najevo, že je to její vina. Proto se rozhodla obrátit myšlenku „to-do“ listu a začala si zapisovat seznam věcí, které zvládla – co dokončila a udělala pro své dlouhodobé cíle. Najednou se tak přestala hroutit a naopak měla radost ze svých úspěchů. V zápisníku si tak společně s Martinou Pavlovou daly za úkol přesvědčit čtenáře, že „už teď, ať jste kdekoliv na světě a v jakékoliv roli, denně zvládáte spoustu důležitých věcí. A i když se vám možná nedaří plnit úkoly z motivačních příruček, už teď jste úspěšná, jenom o tom možná nevíte.“

Po úvodu se v zápisníku nachází stránka pro 12 snů, které byste tento rok chtěli proměnit ve skutečnost, 24 slov, která vás napadnou jako první, když se vás někdo zeptá, jací jste a také rozepsaných 24 návyků, které vám pomohou plnit vaše sny a inspirují vás k dalším návykům. Mezi ně patří například, že se budete víc usmívat na cizí lidi, nebudete si bát mobil do ložnice nebo že nebudete používat výtah.

Poté už následuje prostor pro zapisování. Každý měsíc začíná prostorem pro přání, které chcete proměnit ve skutečnost v daný měsíc, první tři kroky, které k tomu uděláte a mininávyk, který si k tomu osvojíte. Každý den je pak potřeba vyplnit, co se vám povedlo udělat pro sebe, pro vaši rodinu a pro váš sen. Také si zatrhnete, jestli jste splnili mininávyk a odpovíte na otázku k zamyšlení ve spodní části. Ta je různá, například: Na co se mě lidé nejčastěji ptají?, Za co se stydím?, Jak si představují své budoucí já? nebo Co bych už vážně měla nechat plavat? Na konci měsíce je pak čas na zhodnocení, tedy odpovězení otázek co se vám tento měsíc podařilo, s čím jste zbytečně marnili čas, jak jste zvládli mininávyk a zda jste si splnili přání.

Zápisník je moc povedený graficky. Martina Pavlová opět prokázala své kvality a pracovala zde jen s několika barvami a použila jemné pastelové odstíny. Opravdu na mě působily zklidňujícím a pozitivním dojmem, což k takové knize bezvadně sedí.

Jsem skvělá považuji za velmi zdařilý počin, který spoustě lidem určitě uleví a zlepší život. Pro mě osobně není, protože nezvládám vést ani papírový diář, ale věřím, že takových jako jsem já je menšina a ostatní tak zápisník nadchne.

Jana LeBlanc – Odmalička chtěla psát a dnes je novinářkou na volné noze. Miluje svého muže a syna Benjamina. Kromě knížek má ráda běhání, New York, kavárny, cizí jazyky, nohy v teple, pochvaly a rýžový nákyp od maminky. Píše blog www.comiudelaloradost.cz

Martina Pavlová – Kreativními činnostmi všeho druhu byla posedlá už jako dítě, ale kreslení ji začalo bavit až jako dospělou. Miluje svého muže a kromě sladkostí bez cukru jí dělají radost také slunečná rána a cestování po světě. Její web: www.martinapavlova.com

jsem skvela

Jsem skvělá
zápisník každodenních úspěchů
Autor: Jana LeBlanc, ilustrace Martina Pavlová
Žánr: osobní rozvoj
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2019
Počet stran: 408
Hodnocení: 70 %

https://www.kniha.cz/detail/kniha-526618-jsem-skvela

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: http://www.kultura21.cz/souteze/20156-jsem-skvela-soutez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Křížková: „Bez Popelky si nedovedu představit Vánoce“

krizkova 200U příležitosti jarního turné velkolepého projektu Popelka na ledě jsme oslovili optimistickou zpěvačku Hanu Křížkovou. Dozvíte se nejen spoustu zajímavostí o Popelce na ledě, ale také na vás zajisté dýchne ta v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nenechte si ujít Prague Bike Fest

prague bike fest200Pokud fandíte cyklistice a elektrocyklistice, nesmí vás minout akce Prague Bike Fest na pražském Výstavišti o víkendu 27. – 28. dubna.

...

Literatura

Změňte svůj život za 28 dní

poradek v hlave200Začátek nového roku bývá vždy spjatý s mnoha předsevzetími a přáními. Nejčastěji chceme zhubnout, přestat kouřit, začít více sportovat, zdravě jíst, naučit se nový jazyk či nějakou dovednost, najít lásku, vyhrát v loterii, více odpoč...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Anna Karenina, vášnivé drama o lásce a odpuštění

anna karenina200Švandovo divadlo připravuje inscenaci Anna Karenina, věčně živé drama o vztazích, milostné vášni a smyslu života.

...

Film

Představujeme vám projekty, které na podzim nabídne veřejnoprávní televize

ct 200Česká televize oslavila tento rok šedesáté výročí od svého založení. A i když má ty největší oslavy jubilea za sebou, bude podzimní schéma doprovázené ještě jejich dozvuky. Nebudou však chybět ani nové projekty, které dostanou prostor vedle...