Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Tisk

ovyziveKniha O výživě vás naučí správně jíst. Po vánočních žranicích si spousta lidí dává předsevzetí do nového roku - “jen co skončí svátky, budu jíst zdravěji a shodím pár kilo”. Pokud toto předsevzetí patří i mezi ta vaše, neváhejte a pořiďte si knihu O výživě, kterou vydalo nakladatelství Pointa. Naučí vás správně jíst a nejen to!


Knížka O výživě je uceleným návodem, jak se zdravě stravovat. Přehledně a srozumitelně vysvětluje metabolismus základních živin - cukrů, tuků a bílkovin, doporučuje zdravé potraviny a návody k nakupování a přípravě jídla, popisuje energetickou hodnotu potravin a uvádí i vzorové jídelníčky. Nechybí ani tabulky, obrázky, vysvětlení pojmů, zajímavé informace o známých či méně známých potravinách a příklady z praxe.

Autorky - nutriční terapeutky Veronika Pourová a Andrea Jakešová osvětlují aktuální mýty ve výživě a seznamují čtenáře také s některými dietami a detoxikačními kůrami. Doporučují také, kde hledat na internetu spolehlivé a pravdivé informace o výživě. Dozvíte se, jestli jsou éčka opravdu tak škodlivá, jak fungují diety a co způsobují v organismu, jestli lze nechat “vyhladovět” zhoubný nádor a co se vlastně všechno v těle po přijetí potravy děje.

Kniha je skvělá a zajímavá, a to nejen pro ženy, které chtějí zhubnout, ale třeba i pro sportovce a všechny ty, kteří se zajímají o zdravou výživu a není jim jedno, co si dávají do úst.

O autorkách:

Ing. Mgr. Veronika Pourová vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a také obor technologie potravin na VŠCHT. Pracovala v nemocnici, poradně pro sportovce, na diabetologii ve Vídni, v potravinářské firmě i výzkumném ústavu. Nyní působí v poradně Ne hladu! s kolegyní Andreou, rozšířila ji také do Brna a pořádá semináře a konference NutriGeeks.

Mgr. Andrea Jakešová ve svých 11 letech nastoupila na taneční konzervatoř, ale její tehdejší životní styl ji přivedl až k mentální anorexii, což předznamenalo její budoucí životní směřování. Později vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a dva roky působila jako nutriční terapeut ve fakultní nemocnici. V současné době vede společně s Veronikou poradnu Ne hladu!, pořádá semináře a konferenci NutriGeeks.

Název: O výživě
Autor: Veronika Pourová, Andrea Jakešová
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 156
Vydalo nakladatelství: Pointa
Hodnocení: 100 %

ovyzive

https://pointa.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klára Cibulková: „Stvořit hlasem představu“

Klara Cibulkova 200Ve vydavatelství OneHotBook právě vyšla audiokniha DNA od islandské autorky Yrsy Sigurðardóttir. Namluvila ji herečka Klára Cibulková, se kterou vám nyní přinášíme rozhovor.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Češi budou opět smečovat za lepší svět. Přihlášky do beach volejbalového turnaje jsou otevřeny do konce června

beach volleyball 200V pátek 13. srpna 2021 se areál Císařské louky v Praze promění v místo s největší kon-centrací amatérských volejbalových nadšenců, jimž není lhostejný stav naší planety. Sta-ne se tak v rámci druhého ročníku unikátního turnaje ...


Literatura

Ženská milostná poezie v almanachu Královny slz a ostružin

200litKdyž byla spisovatelka a básnířka Sylva Lauerová konfrontována s názorem, že poezie se dnes téměř neprodává, vyvolalo to u ní nejen otázku, zda je tomu skutečně tak, ale zároveň se zrodil i nápad vytvořit almanach ženské milostné poezie plný něhy, radosti a...

Divadlo

Kočkožrout kašle na zažitá pravidla... a to se neodpouští

Kockozrout 2Lidé v malém bavorském městečku žijí svůj obyčejný život. Ze všeho nejradši se setkávají v místní hospodě, kde probírají nejnovější drby a popíjí pivo. Jejich dalšími zálibami jsou sex a věčné snění o novém začátku a lepším životě. Jejich životní...

Film

Rychle, zběsile a tentokrát i smutně

Rychle a zbesile 200Šílenci na kolech jsou zpět. Již sedmý díl populární série Rychle a zběsile vstoupí zanedlouho do českých kin. Stojí za návštěvu nebo jen přežívá díky předchozím dílům?

 

...