Sushi – Od začátečníka k mistrovi

Sushi – Od začátečníka k mistrovi

Tisk

sushi 200Ať o sushi sníte nebo jste pokročilý kuchař tohoto pokrmu, nesmíte si nechat ujít knihu Marcela Vargaeštoka Sushi Od začátečníka k mistrovi, která vyšla v říjnu u nakladatelství CPress. Garantuju vám, že stojí za to!

 

 

Tato kuchařka nebo klidně i příručka o sushi, chcete-li, je výborně sepsanou knihou plnou barevných fotografií a popisů postupů při přípravě tohoto specifického pokrmu od A po Z. Přehlednost, úprava, spousta praktických informací i rad – přesně takto si představuji výbornou kuchařku.

Už Obsah nám napoví, že začínáme od pěkně podlahy. V Úvodu se dovíme něco o Japoncích a jejich gastronomii a taky o historii sushi. Informace nejsou suchopárné, ale čtenáře pěkně navnadí na samotné vaření. Další větší kapitolou je ta s názvem Suroviny, přísady a základní přípravy a rozebírá všemožné ingredience, které jsou ambasadorem tohoto japonského pokladu. Nechybí sekce Kuchyňské náčiní a pomůcky a pak už jdeme k samotnému vaření, tedy Základní přípravy – návody, kde se dovíme, jak správně uvařit rýži na sushi, jak má vypadat nakládaný zázvor a taky jak správně filetovat tuňáka i lososa.

Část Základní druhy sushi přináší přehled nejznámějších forem sushi a Creative art sushi toto povznáší na další úroveň. S povděkem kvituji kapitoly o Stolování a servírování, kde je fajn třeba etiketa používání hůlek. Na závěr nechybí Užitečné rady třeba jak vybírat ryby nebo jak dlouho vydrží suroviny na sushi. Končíme kapitolkou Inspirace, která je vlastně reklamou na autorův byznys, Chefparade sushi kurzy. Ale proč vlastně ne?

Moc se mi líbí, jak je tato kuchařka zpracována jak formou, tak obsahem. Autor nás učí vše od píky a popisuje postupy velmi podrobně a co je ještě lepší, nechybí praktický barevný fotopostup. Taky se dozvíme něco o historii toho daného konkrétního pokrmu, což není k zahození.

Ať vás příprava sushi baví a chcete se posunout o level výš, nebo koketujete s myšlenkou, že byste se rádi blýskli tímto netradičním pokrmem, tato kniha je tím pravým právě pro vás!

sushi

Název: Sushi – Od začátečníka k mistrovi
Autor: Marcel Vargaeštok
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 112
Hodnocení: 100 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55992974/sushi/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radek Šubrt: „Důležité je, že jíst se bude vždycky!“

radek subrtS šéfkuchařem luxusních restaurací Radkem Šubrtem se v těchto dnech můžete potkávat na televizních obrazovkách, kde vystupuje jako jeden z porotců kulinářské show Masterchef. Co si o ní myslí? Jaké je jeho oblíbe...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Podlehněte kouzlu Divokých kvašených nápojů

divoke kvasene napoje200Díky knize Divoké kvašené nápoje od Pascala Baudara si doma budete moci vyrobit nejrůznější druhy piva, vína, limonád nebo medoviny a mnoha dalšího. Neváhejte a pojďte do toho!

...

Literatura

Hořkosladké Laskonky


laskonky 200Před Vánoci vyšla v nakladatelství Motto další kniha oblíbené spisovatelky píšící pro ženy Barbory Nesvadbové. Tentokrát má název Laskonky a jedná se o sbírku povídek a fejetonů především o nepoučitelnosti žen, především když jde o lásk...

Divadlo

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...

Film

Duchařina ze Severu

necro200Pokud máte chuť na film ve stylu finského Heavy Trip, Severská filmová zima letos nabízí komediální horor Mrtvé nechte spát. Ponořte se do tajů života po životě za zvuků metalové hudby.

...