Sushi – Od začátečníka k mistrovi
Banner

Sushi – Od začátečníka k mistrovi

sushi 200Ať o sushi sníte nebo jste pokročilý kuchař tohoto pokrmu, nesmíte si nechat ujít knihu Marcela Vargaeštoka Sushi Od začátečníka k mistrovi, která vyšla v říjnu u nakladatelství CPress. Garantuju vám, že stojí za to!

 

 

Tato kuchařka nebo klidně i příručka o sushi, chcete-li, je výborně sepsanou knihou plnou barevných fotografií a popisů postupů při přípravě tohoto specifického pokrmu od A po Z. Přehlednost, úprava, spousta praktických informací i rad – přesně takto si představuji výbornou kuchařku.

Už Obsah nám napoví, že začínáme od pěkně podlahy. V Úvodu se dovíme něco o Japoncích a jejich gastronomii a taky o historii sushi. Informace nejsou suchopárné, ale čtenáře pěkně navnadí na samotné vaření. Další větší kapitolou je ta s názvem Suroviny, přísady a základní přípravy a rozebírá všemožné ingredience, které jsou ambasadorem tohoto japonského pokladu. Nechybí sekce Kuchyňské náčiní a pomůcky a pak už jdeme k samotnému vaření, tedy Základní přípravy – návody, kde se dovíme, jak správně uvařit rýži na sushi, jak má vypadat nakládaný zázvor a taky jak správně filetovat tuňáka i lososa.

Část Základní druhy sushi přináší přehled nejznámějších forem sushi a Creative art sushi toto povznáší na další úroveň. S povděkem kvituji kapitoly o Stolování a servírování, kde je fajn třeba etiketa používání hůlek. Na závěr nechybí Užitečné rady třeba jak vybírat ryby nebo jak dlouho vydrží suroviny na sushi. Končíme kapitolkou Inspirace, která je vlastně reklamou na autorův byznys, Chefparade sushi kurzy. Ale proč vlastně ne?

Moc se mi líbí, jak je tato kuchařka zpracována jak formou, tak obsahem. Autor nás učí vše od píky a popisuje postupy velmi podrobně a co je ještě lepší, nechybí praktický barevný fotopostup. Taky se dozvíme něco o historii toho daného konkrétního pokrmu, což není k zahození.

Ať vás příprava sushi baví a chcete se posunout o level výš, nebo koketujete s myšlenkou, že byste se rádi blýskli tímto netradičním pokrmem, tato kniha je tím pravým právě pro vás!

sushi

Název: Sushi – Od začátečníka k mistrovi
Autor: Marcel Vargaeštok
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 112
Hodnocení: 100 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55992974/sushi/


 

Rozhovor

Vše co jste chtěli vědět o baletu a báli jste se zeptat

bero 200Položili jsme několik otázek ředitelce Baletního studia Regina paní Regině Blažkové Holubové a díky tomu vám přinášíme jedinečný rozhovor nejen o tomto baletním studiu. Dozvíte se, na co je balet dobrý, proč by jej měly ...

Hledat

Chaty s osobností

Čtěte také...

Umění prostého života

umeni prosteho zivota 200V listopadu vyšla u nakladatelství Jota kniha zenového kněze Shunmya Masuna Umění prostého života. Jednoduchá ilustrovaná knížečka nám přináší 100 zenových aktivit pro klidnější život. V dnešní zrychlené a materiáln...


Literatura

Quiche a koláče

QuichePokud jste tuhle pochoutku ještě nikdy neochutnali, nepekli, tak to rozhodně musíte napravit. A jestli si myslíte, že vás to neosloví, tak jedna věc mě při těch úžasných receptech napadla! Všechny ty náplně se dají skvěle použít i...

Divadlo

Dům jako živá bytost?
ImageCo je to “domov”? Nelehká otázka, viďte? Pro každého z nás tento pojem může představovat něco naprosto odlišného, ale vždy velice osobního. Je to hnízdo, ze kterého jsme, sotva plnoletí, vyletěli vstříc nástrahám života? Nebo možná malá garsonka, ve k...

Film

Slavnostní předpremiéru valašského filmu Děda ve Vsetíně zhlédlo na 500 diváků

deda 200Hlediště vsetínského kina Vatra bylo v neděli 29. května zcela vyprodané do posledního místa, a to hned dvakrát! Součástí uvedení filmu byla beseda s tvůrci a protagonisty snímku, jehož autoři dva roky bojovali hlavně s penězi. Na výrobu filmu měli pou...