Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Tisk

vtine kaseÚchvatná obrázková kuchařka s názvem Vtipné kaše, vycházející pod nakladatelstvím Smart Press, se autorce Věře Strnadové opravdu povedla. Uklohnila ji vskutku dobře. Při jejím listování se dozvíte nejen zajímavosti o stravě pro tělo i duši, ale díky dokonalým fotografiím zřejmě dostanete okamžitou chuť minimálně na jednu z nabízených dobrot.

 

Kaše jako základ jídelníčku

Kaše jsou a vždy byly základem zdravého jídelníčku a opravdu je lze připravit velmi chutně. Nejsou to jen beztvaré nechutné hmoty pro malé děti, které nemají zuby. Tato kuchařka vás rozhodně přesvědčí o tom, že má smysl si na nich pochutnávat tak často, jak je to jen možné.

Kniha Vtipné kaše nepřináší jen rozmanité recepty na sladké i slané kaše všeho druhu, ale také spoustu potřebných informací o ajurvédě, skladování potravin, doplňování zásob do vaší skvělé kuchyně, o surovinách potřebných pro přípravu kaší, jejich historii, nutriční hodnotě i obsahu cenných vitamínů a minerálů, o jejich vhodnosti či nevhodnosti při potravinových alergiích, léčebných účincích potravin, dále třeba také něco o tom, jaké známe druhy chuti a na kolik různých způsobů si vlastně kaši můžeme připravit.

vtipnekase-image-001-960x800fit

Vtipné kaše pro celou rodinu (a hodně hladovou)

Od kdy vlastně kaše existují a jakou mají historii? Jaké známe druhy obilovin? Které z nich obsahují lepek? Z čeho všeho a jakým způsobem můžeme kaši připravit? Jaké k tomu potřebujeme vybavení kuchyně či nástroje? Čím lze kaši zdravě osladit? Co je nejvhodnější pro děti? Jaké účinky mají jednotlivé druhy koření a které můžeme do kaše použít? Je vhodnější čerstvé nebo sušené ovoce? Jaké oříšky a semena nebo druhy olejů se do kaše hodí? Jak si můžeme doma vyrobit rostlinné mléko? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, v knize je rozhodně najdete.

Recepty jsou velmi pestré, přehledné, doplněné esteticky vkusným a lákavým autentickým obrázkem daného pokrmu, přesně stanovují dobu, za kterou jej připravíme a uvádějí také vhodnost či nevhodnost při celiakii, potravinových alergiích či jiných zdravotních problémech. Při prohlížení této kuchařky se vám opravdu začnou sbíhat sliny a garantuji vám, že si ihned poběžíte nějakou kaši připravit!

vtipne kase1

Blogerka Věruška

Věra Strnadová je úspěšná foodblogerka, lektorka kurzů vaření, praktikující jogínka se zájmem o ajurvédu a máma dvou dětí. www. veruska.cz a blog.veruska.cz

Název: Vtipné kaše
Autor: Věra Strnadová
Žánr: kuchařka
Vydáno: 2019
Stran: 189
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 100 %

vtine kase

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Jiří Šubrt: „I modelky a modelové jsou lidé a chovají se jako lidé“

200rozMísto celebrit jsme tentokrát vyzpovídali jiného umělce, a totiž fotografa Jiřího Šubrta. Zaměřuje se na různé typy fotografií a na vše má jasný názor. Přečtěte si o modelkách, křivkách a lásce k fotografování…

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Sociální patologie odhaluje příčiny problémů u mladistvých

Sociální patologieMůžeme se tisíckrát zamýšlet nad tím, proč tak snadno dochází k různým patologickým společenským jevům. Třeba proč mladí lidé nezvládají život, snadno podléhají nástrahám společnosti, závislostem na alkoholu a drogách, sebepoškozují se, mají problémy s poruchami př...


Literatura

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

...

Divadlo

Divadelní Rock for People

Letošní, 18. ročník Rock for People byl beze sporu výjimečný po všech stránkách a jen tak někdo na něj nezapomene. Jedním z těch unikátů byla i rozsáhlá divadelní scéna s bohatým programem. Na některých festivalech se čas od času najde prostor ...

Film

Skleněný pokoj: Jednoduchost, funkčnost a mnoho světla

Skleneny pokoj perexKdysi, při návštěvě Brna, jsem měla tu čest, vidět vilu Tugendhat v jarním období. Tehdy jsem ještě nevnímala detaily, ale i tak ve mně zůstalo slovo „funkcionalismus“ viset dosud, a vila je jeho první asociací v mé mysli. Jmenuje s...