Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění
Reklama
Banner
Banner

Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

atlas polevek 200V září vyšla Světlaně Synákové u nakladatelství CPress kuchařka Atlas polévek, která přímo vybízí k vaření a potvrzuje dávné rčení, že polévka je grunt! Navíc si můžeme vybrat roztodivné recepty z mnoha zemí, což potěší milovníky tradiční i té nevšední kuchyně.


Světlana Synáková je profesionální veganská šéfkuchařka. Miluje exotické chutě, koření a kuchyně různých národů. Ráda experimentuje, cestuje, poznává nové kraje a lidi, čte a píše. Sbírá kuchařky a recepty z celého světa a nechává se jimi inspirovat při vytváření rozmanitých veganských receptů. Vaření nevnímá jen jako labužnický zážitek, ale i jako lék pro tělo a duši. Je zakladatelkou Good Karma Catering, pod tímto jménem vaří na jógových a tanečních workshopech a setkáních po celé ČR. Zajišťuje i originální rauty na různých akcích. Pochází z Ruska, od roku 1995 žije trvale v ČR v Brně.

Atlas polévek mě na první pohled zaujal a přitáhl příjemným barevným obalem a hlavně „nálepkou“ Veganská etno kuchařka. Kniha je o to příjemnější, že nám autorka v úvodu dává informace, rady a tipy na vaření a říká, jak to dělá ona a co má ráda. Informace podává srozumitelně a její rady jsou zaměřené prakticky, takže to jistě potěší každou hospodyňku.

Kuchařka je rozdělena podle kontinentů, takže procestujeme barevnou Afriku, Blízký východ, omrkneme Asii i indii, nesmí chybět kapitola Evropa a místo se našlo i pro domácí Česko Slovensko, dále Rusko a Země Kavkazu a končíme Nezařaditelnými fúzemi. Kvituji s povděkem fakt, že autorka vždy k dané kapitole napsala, co je pro konkrétní oblast typické, jaké koření používají a co je pro ně osobité.

Světlana Synáková k receptu vždy doplnila barevnou fotografii, na kterou se mi až sliny sbíhaly, a popsala, jak k receptu přišla, kdo ji ovlivnil, jak ho pozměnila a co dál můžeme vyzkoušet. Občas přidává i odstaveček s názvem Good Karma tip, jak lze recept obměnit surovinami či ho zjednodušit.

Pokud jste polévkový typ, tak tuto kuchařku prostě musíte mít! Tolik chutí, vůní a zajímavé použití koření (to mě celkem překvapilo a dodalo inspiraci) jen tak nenajdete. Takže vřele doporučuji všem kuchařinkám a labužníkům a nemusí to být zrovna vegani nebo vegetariáni – věřím, že si pochutnají a recepty ocení i všežravci.

atlas polevek

Název: Atlas polévek
Autor: Světlana Synáková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 168
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/40824531/atlas-polevek/


 

Rozhovor

Krejbich – Hlaváč – Ondra: Smrt zítřkům

velky tresk200V dubnovém Velkém Třesku se promění Malá scéna na tvůrčí křižovatku. Střetne se zde malíř, hudebník a divadelník. Krejbich-Hlaváč-Ondra. Obraz – Hudba – Hra. Jiří On...

Hledat

Čtěte také...

Propagujte kondiční plavání s Plaveckou soutěží měst

PSM perexLetos na podzim se uskuteční již 28. ročník Plavecké soutěže měst, kterou organizuje Česká asociace Sport pro všechny pod záštitou ČUS v rámci projektu Sportuj s námi. Zakladatelem soutěže je Aleš Procházka.

 

...

Literatura

Lekavé povídky Daphne du Maurier

neohlizej se milacku mottoPovídková kniha Daphne du Maurier přináší romantické, trošku strašidelné povídky – proto je nazývám „lekavé“ (je to naprosto výstižný termín, který vytvořila má přítelkyně, režisérk...

Divadlo

Rozprostřeno: recept na život

altV experimentálních prostorech NoD se během června třikrát představila divadelní reality show Rozprostřeno. Pět lidských osudů, pět večeří o tříchodových hláškách, s nejznámější českou podvečerní zábavou podoba čistě náhodná...

Film

Generace Jihlava

Generace 200Dokumentů v kinech můžeme stále vidět mimořádné množství - a zájem publika o ně zdá se neslábne. Z jedenácti českých filmů, které byly v prvním čtvrtletí letošního roku nasazeny do kin, jsou tři dokumenty. Zastoupení se tak pohybuje mezi pětinou...