Zpříjemněte si horké letní dny večeří v Jan Paukert Bistro
Banner

Zpříjemněte si horké letní dny večeří v Jan Paukert Bistro

Bistro 7Rádi si k večeři dopřejete něco dobrého, ale v tropických letních dnech nemáte ani pomyšlení na to, že byste se přípravě pokrmů měli věnovat déle než pět minut? Potom vsaďte na polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně, jenž na jaře znovu otevřel v pozměněné podobě. Útulné bistro odkazující na luxusní prvorepublikové lahůdkářství Jan Paukert nyní vede italský kuchař Gianfranco Coizza, který sestavil nové nápadité večerní menu.

Večeře jsou nově v nabídce každý všední den od 17:00 do 21:30 hodin. Večerní menu se skládá ze tří předkrmů, několika hlavních jídel a jednoho speciálního dezertu. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa ve všech podobách, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Všechna zdejší jídla se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů.

Bistro 8

Tatarák, krevety i chřestové rizoto

Není žádným tajemstvím, že ideální zahájení příjemného večerního posezení představuje předkrm. Ten Jan Paukert Bistro nabízí ve třech variantách, na výběr máte variaci telecího a hovězího tataráku, krevety v bylinkové krustě a restovaný chřest s pošírovaným vejcem. Hlavních chodů je v menu hned šest. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi či na tuňákovém tataki. Dále menu skýtá čtyři bezmasé pokrmy z italské kuchyně. V nabídce najdete špagety aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, chřestové rizoto, šafránovou fregulu “Campidanese“ a sicilskou caponátu se sýrem Burrata.

Bistro 9

Na závěr si můžete dopřát opravdu nevšední dezert. Tým pod vedením italského kuchaře Gianfranca Coizzy si pro vás totiž připravil sladkou tečku v podobě redukce červeného vína s kefírovou pěnou, kandovanými citrusy a oříškové crumble. Samozřejmostí je také bohatá nabídka vína a osvěžujících drinků jako je například Aperol, Mimosa nebo Martini.

„Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin.

www.facebook.com/JanPaukertBistro/



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Rozhovor

S Barborou Schneiderovou nejen o storytellingu a festivalu Vikingové

vikingove 200Od 23. do 26. září se v Městské knihovně v Praze bude konat festival Vikingové, jehož součástí bude Večer se staroseverskými bohy. Ten má pod taktovkou mimo jiné paní Barbora Schneiderová, ředitelka občanského sdružení Storytelling a také drama...

Hledat

Čtěte také...

Umění prostého života

umeni prosteho zivota 200V listopadu vyšla u nakladatelství Jota kniha zenového kněze Shunmya Masuna Umění prostého života. Jednoduchá ilustrovaná knížečka nám přináší 100 zenových aktivit pro klidnější život. V dnešní zrychlené a materiáln...


Literatura

Vydavatelství Mladá fronta vydává nový titul pro děti Tuhle knihu nejez

tuhle knihu nejez200Ve vydavatelství Mladá fronta, divizi Knihy vychází nový titul určený dětskému čtenáři. Ovšem v případě titulu s názvem Tuhle knihu nejez, není čtenář vlastně to správné oz...

Divadlo

Prohlídky s herci, výklad pro neslyšící i jízda na popelářském voze. Švandovo divadlo zve na Den otevřených dveří v rytmu Popelářů

3 Miroslav Hruska perexOblíbený Den otevřených dveří proběhne ve Švandově divadle ve čtvrtek 10. září od 9 do 19 hodin. Prohlídkový den bude tentokrát laděn podle not muzikálu Popeláři s hudbou Romana Holého. Protož...

Film

Eva Herzigová v Pohádkáři: Takové krásné věci by měli zažít všichni

herz 200Již za týden, 6,11. se v českých kinech a poprvé v českém filmu  Pohádkář objeví  Eva Herzigová, světová top modelka, která se dvacet let drží na špici oboru. Eva, která má již zkušenosti ze zahraničních natáčení, h...