Zpříjemněte si horké letní dny večeří v Jan Paukert Bistro

Zpříjemněte si horké letní dny večeří v Jan Paukert Bistro

Bistro 7Rádi si k večeři dopřejete něco dobrého, ale v tropických letních dnech nemáte ani pomyšlení na to, že byste se přípravě pokrmů měli věnovat déle než pět minut? Potom vsaďte na polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně, jenž na jaře znovu otevřel v pozměněné podobě. Útulné bistro odkazující na luxusní prvorepublikové lahůdkářství Jan Paukert nyní vede italský kuchař Gianfranco Coizza, který sestavil nové nápadité večerní menu.

Večeře jsou nově v nabídce každý všední den od 17:00 do 21:30 hodin. Večerní menu se skládá ze tří předkrmů, několika hlavních jídel a jednoho speciálního dezertu. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa ve všech podobách, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Všechna zdejší jídla se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů.

Bistro 8

Tatarák, krevety i chřestové rizoto

Není žádným tajemstvím, že ideální zahájení příjemného večerního posezení představuje předkrm. Ten Jan Paukert Bistro nabízí ve třech variantách, na výběr máte variaci telecího a hovězího tataráku, krevety v bylinkové krustě a restovaný chřest s pošírovaným vejcem. Hlavních chodů je v menu hned šest. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi či na tuňákovém tataki. Dále menu skýtá čtyři bezmasé pokrmy z italské kuchyně. V nabídce najdete špagety aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, chřestové rizoto, šafránovou fregulu “Campidanese“ a sicilskou caponátu se sýrem Burrata.

Bistro 9

Na závěr si můžete dopřát opravdu nevšední dezert. Tým pod vedením italského kuchaře Gianfranca Coizzy si pro vás totiž připravil sladkou tečku v podobě redukce červeného vína s kefírovou pěnou, kandovanými citrusy a oříškové crumble. Samozřejmostí je také bohatá nabídka vína a osvěžujících drinků jako je například Aperol, Mimosa nebo Martini.

„Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin.

www.facebook.com/JanPaukertBistro/



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 
Banner

Rozhovor

POKEC s Terezou Kostkovou a Liborem Boučkem

pokec 200Moderátorská esa Terezu Kostkovou a Libora Boučka veřejnost moc dobře zná. Co mají společného? Mají za sebou moderování velkých televizních show. Tereza bravurně uvedla (spolu s Markem Ebenem) StarDance…když hvězdy tančí, TýTý nebo Silvestr. Libor má v...

Hledat


Literatura

My Little Pony: Příběh podle filmu

My little pony200Nakladatelství Egmont Publishing ve společnosti Albatros Media přináší zejména nejmenším čtenářkám nový příběh oblíbených animovaných postaviček televizního seriálu My Little Pony.

 

Divadlo

Kamil Střihavka v RockOpeře Praha znovu v roli nejmocnějšího Veroňana

Rock opera 200RockOpera Praha vstupuje do roku 2015 nejslavnějším milostným příběhem Romeo & Julie. Inscenace autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest v režii Romana Štolpy vypráví podle předlohy z pera Williama Shakespeara o nesmrtelné lásce a nenávisti...

Film

Surrealisté včera i dnes

sileni perexNakladatelství Academia přichází velice záslužně s překlady zahraničních děl, která se dotýkají kultury v Česku (či spíše v socialistickém Československu). Nejprve se mohli zájemci seznámit se spi...