Atopický ekzém dokáže pěkně potrápit

Atopický ekzém dokáže pěkně potrápit

Tisk

atopicky ekzem 200Známá poradkyně v oblasti osobního rozvoje se rozhodla jít doslova s kůží na trh a popsala v knize Atopický ekzém Jak jsem si zachránila kůži svůj život s tímto onemocněním.

 

 

Kniha Atopický ekzém je rozdělena do čtyř větších kapitol s názvy: Přežít. Jakkoli, Globule, krémy a kliniky, Jak jsem si zachránila kůži a Co mohu dělat dnes. V první kapitole autorka vzpomíná na své dětství, na to, jak vždy byla kvůli atopickému ekzému ta jiná, jak trpěla a co prožívala až do jejího uzdravení. Jedná se o čtivé, ale nelehké čtení, protože „schytala“ opravdu agresivní formu této nemoci.

Poté popisuje zkušenosti s nejrůznějšími přípravky, medicínou a klinikami, až se dostává k tomu hlavnímu – jak si zachránila kůži. Jedná se o nemazání, o konec používání veškerých přípravků s tím, že necháte kůži, ať se sama vyléčí. V závěrečné kapitole pak Iris Seidentstricker evidetně využívá svých zkušeností z poradentství z oblasti osobního rozvoje a píše o myšlenkové hygieně, stresu, výživě a zdravé pokožce.

Atopický ekzém neboli neurodermitida je taková zvláštní nemoc, která se v průběhu života zhoršuje i zlepšuje. A hlavně není přesně jasné, ani, co ji způsobuje, ani jak ji léčit. Navíc na každého vše působí úplně jinak. Proto se pro postižené jedná o neustálý boj a hledání cesty za uzdravením, nebo alespoň zlepšením. A to je právě i problémem celé knihy. Autorka zde velmi osobitě popisuje, jak vše zkoušela, vyjmenovává, co jí dělá dobře nebo zle a v závěru se věnuje tomu, co ji uzdravilo. Jakoby však zapomínala na to, že každý je jedinečný… Sama si v jedné kapitole zoufá nad tím, jak jí její okolí nosilo zaručené přípravky a ona pak vydala knihu, která je v tomto úplně stejná. To, že zmíněné metody pomohly jí, nemusí vůbec nic znamenat.

Z výše popsaného důvodu mě kniha velmi zklamala. Pořídila jsem si ji proto, že je manžel atopik a myslela jsem, že v knize najdu něco, co by mu mohlo nějak pomoci. Krémy ani tak příliš nepoužívá a pokožka jej stále zlobí a naopak mu stav nezhoršují popsané potraviny, takže jsem se žádným zázraků nedočkala. Čtení mě tím pádem nijak neobohatilo a knihu beru jen jako takovou osobní zpověď Iris Seidentstricker.

Iris Seidentstricker je známá poradkyně v oblasti osobního rozvoje, zvládání stresu a kariéry. Na svých workshopech, seminářích a ve svých knihách předává myšlenku, že v životě nemusí nic zůstat při starém. A že řešení – pokud ho chceme skutečně najít – je často tam, kde je vůbec nečekáme.

atopicky ekzem

Atopický ekzém
Jak jsem si zachránila kůži
Autor: Iris Seidenstricker
Překlad: Michaela Řeřichová
Žánr: populárně naučná, medicína, zdraví
Nakladatelství: Euromedia Group v edici Esence
Rok vydání: 2019
Počet stran: 200
Hodnocení: 55 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/317250-atopicky-ekzem-jak-jsem-si-zachranila-kuzi.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Vlášek: „Všechny postavy jsou skutečné!“

Vlasek perexSe spisovatelem Josefem Vláškem jsme hovořili o jeho nejnovější knize „Běž domů, Ivane“, která vychází v nakladatelství Brána. Pokud máte rádi laskavé a svižné vyprávění v duchu knih Karla Poláčka, sáhněte po této půvabné novince....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poruchy osobnosti 21. století: Diagnostika v teorii a praxi

 

poruchyPoruchy osobnosti jsou základními psychologickými škatulkami, bez kterých bychom si asi dost dobře nevymezili normalitu osobnosti a mnohdy úzké hranice mezi tím, co je ještě v pořádku, a co už je patologické. Nejnovější pohled na charakteristiku ko...


Literatura

Jak se žabožrout naučil pít čaj o páté

zajatec obalStalo se vám někdy, že jste museli opustit rodnou hroudu a přesídlit do úplně cizího prostředí? A co teprve když jste hrdý Francouz a svůj nový domov musíte najít ve věčně sychravé a konzervativní Anglii. Tento proces domestikace líčí s humor...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Dopřejte si rozkoš nejen v oblacích

rozkos v oblacich 200Španělský režisér Pedro Almodóvar, proslavený už řadou provokujících filmů (Labyrint vášní, Na dno vášně, Volver, Kůže, kterou nosím), vytvořil v katastrofické tragikomedii Rozkoš v oblacích jakousi modelovou ...