Kopřiva - Recepty pro zdraví, krásu a vitalitu

Kopřiva - Recepty pro zdraví, krásu a vitalitu

Tisk

kopriva 200„Hrst kopřivy denně udrží doktora od těla!,“ to tvrdí autorka knihy Kopřiva - Recepty pro zdraví, krásu a vitalitu Leonie Gabriele Bräutigamová. V dubnu vyšla tato báječná kniha o zeleném pokladu u nakladatelství Grada a myslím, že by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti!

 


Gabriele Leonie Bräutigam je státem certifikovaný bylinkový průvodce. Je specialistkou na divoké byliny a ve vlastních prostorách pořádá semináře, jejichž součástí jsou procházky za divokými bylinami a kurzy vaření. Jejím posláním je otevřít lidem dávno zapomenutý svět našich divokých a léčivých bylin a zaplnit mezeru mezi fytoterapií a radostí.

Mám ráda špenát z kopřiv a přímo zbožňuju chuť a vůni kopřivového čaje, takže když vyšla tahle kniha, chtěla jsem se o této opomíjené bylině dozvědět víc. Tato kniha překonala moje očekávání a přinesla řadu cenných informací, jak teoretických, tak praktických. Jejímu členění i obsahu snad nejde nic vytknout.

Autorka knihu velmi přehledně rozdělila do několika částí: Trocha teorie na začátek, Praxe, Pokrmy z kopřiv (43 vegetariánských či veganských pokrmů), Kopřivy pro zdraví (13 receptů a užití kopřiv pro dobrý zdravotní stav), Kopřivy pro krásu (12 čistě přírodních receptů pro krásu) a vše uzavírá Příloha, kde mimo jiné najdeme rozhovor se zakladatelem firmy Sonnentor a další praktické informace.

Autorka mě zaujala svým optimistickým přístupem k životu, který se jí podařilo přenést do stránek této knihy. Nechybí kvalitní barevné fotografie, oživující jak recepty, tak i teoretické sdělení. Líbí se mi, že paní Bräutigamová ke všemu přistupuje systematicky a přehledně, pěkně od základů. To považuji za velký klad knihy a taky fakt, který třeba pomůže změnit nějak neslavné pomýšlení o kopřivě jako rostlině, která nás požahá.

Pokud hledáte zdraví v přírodě, měli byste se u kopřivy rozhodně pozastavit. Pomáhá při detoxikaci, posiluje imunitu, zlepšuje pohyblivost kloubů a to je jen pár základních poznatků, v knize najdete řadu dalších tipů, jak kopřivu upotřebit. Vřele všem doporučuji!

kopriva

Název: Kopřiva - Recepty pro zdraví, krásu a vitalitu
Autor: Leonie Gabriele Bräutigamová
Žánr: kuchařky, zdraví
Nakladatelství: Grada
Originální název: Brennnessel: Rezepte für Vitalität, Schönheit und Genuss (2017)
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 176
Hodnocení: 100 %

https://www.grada.cz/kopriva-9825/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Operní režisérka: „Odvážné kroky nás posouvají kupředu“

klasterky rozhovor 200S odvahou sobě vlastní se do přípravy novodobé premiéry opery J. A. Bendy Vesnický trh pustila zkušená operní režisérka Magdalena Švecová. Dílo spatří světlo světa poprvé na zahájení festivalu Klášterní hudební slavnosti 30. k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ohlédnutí za Plaveckou soutěží měst 2023

PSM2023 perex poVe středu 4. října 2023 se vodomilové všech věkových kategorií vydali do bazénů, aby podpořili svá města v rámci 32. ročníku Plavecké soutěže měst. Je sice pravda, že ne všichni pořadatelé letošního ročníku této republikové soutěže (zúčast...


Literatura

Na tý louce zelený, pasou se tam jeleni

myslivecNakladatelství Euromedia Group vydalo myslivecké povídky z pera známého ostravského lesníka a spisovatele Aleše Dostála. Pokud ve vás koluje krev tradičního lovce, máte rádi přírodu či pocházíte z lesnické rodiny, určitě nepohrdnete touto kvalitní literatu...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Odvážná rebelka, která jako jediná může zachránit království

Princezna rebelka perexMalá Mia je sirotek žijící ve středověkém městě, v němž zná každý kout. Je samostatná a velmi vynalézavá, a tak se jí a jejím třem lasičkám daří přežít na ulici, a to zejména díky krádežím jídla. Jednoho dne Mia prchá před...