Zjistěte, kdo jsou zabijáci kalorií

Zjistěte, kdo jsou zabijáci kalorií

Tisk

zabijaci kalorii 200V Knižním klubu vyšla před pár dny útlá, ale podnětná kniha od diplomovaného dietetika Svena Dava Müllera 50 nejlepších zabijáků kalorií. Její podtitul zní Urychlovače látkové výměny od A do Z.

 

 

Titul je určen především lidem, kteří chtějí zhubnout a než by investovali do potravinových doplňků z lékárny, hledají jiné spalovače kalorií. Představuje pět desítek posilovačů metabolismu zvyšujících spotřebu kalorií. Konkrétně se jedná například o bylinky, jablka, papriku, jehněčí maso, jód, koření nebo různé nápoje.

Kniha je rozdělena na dvě velké kapitoly a v závěru najdete také speciál – Ideální den z hlediska zabijáků kalorií. První kapitola je teoretická: popisuje například, jak zabijáci kalorií pomáhají při hubnutí nebo jak je to s tukem či svalovým tréninkem. Dozvíte se také, jak nastartovat látkovou výměnu, nebo být sytý a spokojený. Druhá kapitola pak představuje konkrétní zabijáky kalorií od A do Z.

50 nejlepších zabijáků kalorií představuje takové jednorázové čtení plné zajímavých informací. Podle mě však těm, kteří se alespoň trochu zajímají o zdravý životní styl, nepřinese příliš nového. Poznatky typu, že snídaně je základ, nebo jak je dobré koření či ovoce a zelenina patří mezi obecné znalosti. U určitých minerálů bych rozhodně uvítala zmínku o tom, v jakých potravinách se nachází a co mě velmi zarazilo je zmínění léku Reductil, který je zakázán v celé Evropské unii a také některých neznámých potravin jako je například johimbe.

Kniha by si rozhodně zasloužila také lepší vazbu i formát. S velikostí 10 na 20 centimetrů připomíná spíše nějakou turistickou příručku do kabelky a navíc je brožovaná. Tato kombinace je nešťastná, protože se jednak velmi špatně čte a také velmi krčí. Na druhou stranu si ji zase můžete bez problémů nechat někde po ruce v kuchyni. Takovému použití by však bylo vhodné přizpůsobit také obsah – osobně bych u jednotlivých „zabijáků“ uvítala i odrážky s nějakým „výcucem“ s tím, v čem se daná látka nachází, nebo jaký je její doporučený denní příjem.

Dr. h.c. Sven David Müller, MSc. je diplomovaný dietetik, odborník na diabetes, který má titul MSc. (magistr) oboru Aplikovaná nutriční medicína. Přispívá do odborných lékařských časopisů a píše odborné knihy. V České republice už mu vyšly tituly: Chutně po infarktu (Ikar, 2014) 100 nejúčinnějších zabijáků rakoviny (Ikar, 2015) a Chutně při artróze a artritidě (Esence, 2019).

zabijaci kalorii

50 nejlepších zabijáků kalorií
Urychlovače látkové výměny od A do Z
Autor: Irina Baumbachová, Dr. h.c. Sven David Müller, MSc.
Překlad: Rudolf Řežábek
Žánr: populárně naučná, medicína, zdraví
Nakladatelství: Euromedia Group v edici Esence
Rok vydání: 2019
Počet stran: 87
Hodnocení: 70 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/359377-x50-nejlepsich-zabijaku-kalorii.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám svůj skromný život i svou skromnou tvorbu rád, říká publicista a fotograf Robert Rohál

rob rohal200Jeho ženy respektive ženy, které Robert Rohál fotí, vypadají vždy žensky, půvabně a přirozeně. I když jde vesměs o známé tváře, tak je nefotí v ateliéru. Jde o průzračně křehké fotky, které vznikly na ulici, v kavárně, v zákulisí nebo na jevi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

JuWital s. r. o. je machr na imunitu. Zdraví máme jen jedno!

juwik perexLéto nám dopřává habaděj slunce a deště jakbysmet. Jenže perná vedra vysušují naše těla a je potřeba jim dodat patřičné stavební látky. Každý totiž ví, že slunce je dobrý lékař, ale také krutý vládce. K tomu časté střídání teplot mnohdy zapříčini...


Literatura

Skutečná přítomnost. Středověký obraz mezi ikonou a virtuální realitou

altTaké vás otravuje procházet sály s gotickým uměním? Tady Ježíš na kříži, onde pieta, tam zase madona. Občas nějaký svatý se svatozáří. A znovu totéž. Jednou to všechno vyřezané nebo vytesané, jindy namalované. Umělci tvořili svá díla podobná si jako vejce vejc...

Divadlo

Mary Page Marlowová: Mozaika jednoho obyčejně neobyčejného života

Mary Page Marlowova200Kdybyste měli vybrat z celého svého života jedenáct scén, které by ho dokázaly vystihnout, které by to byly? A dal by se z nich složit příběh, který by dával smysl?

 

...

Film

BRUTÁLNÍ VEDRO: Když civilizace končí, co budeš dělat ty?

brutalni vedro200Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, s...