Milovníci bylinek, zbystřete!

Milovníci bylinek, zbystřete!

Tisk

bylinkopedie 200Jste ujetí na bylinky a přidáváte tyto poklady z přírody do každého jídla, využíváte je v kosmetice nebo si jimi léčíte bolístky? Pokud jste odpověděli kladně, pak nakladatelství CPRess vydalo v únoru knihu právě pro vás! Naučná bichle Bylinkopedie nabízí informace, barevné velkoformátové fotografie a mnohem víc!

 

 

Tuto populárně naučnou encyklopedii sestavil kolektiv autorů Martin Chvapil, Jitka Chvapilová, Jana Šrámčíková, Markéta Hubáčková a další. Chválím přehledné zpracování, kde nechybí Obsah, úvod (kde musím vytknout fakt, že je psán velkými písmeny a to působí rušivým dojmem) a Seznam nemocí a léčivých bylin.

Samotné tělo knihy, které se abecedně věnuje jednotlivým bylinkám, je svými dispozicemi něco pro akurátní povahy. Obsahuje český název rostliny, latinské pojmenování a základní popisek. Dále zde najdeme vždy tři nadpisy: Léčivé účinky, popis dané byliny a Použití, návody a recepty. To vše na straně jedné a na protější máme vydařenou fotografii konkrétní byliny.

V dnešní době, kdy se vracíme ke kořenům a vážíme si zdraví z přírody, je příjemné, že si o bylinkách můžeme i přečíst. A ne nějakou nudnou formou ve stylu „co to je, kde se to vzalo, kde to roste.“ Bylinkopedie podává výčet léčivých účinků a tudíž se sami můžeme rozhodnout, jak danou bylinu využít. Jedná se o praktickou příručku, která nám radí, jak a ve kterém období zužitkovat konkrétní část rostliny nebo taky na co si dát pozor.

Máte zahradu, chatu nebo jenom balkon či parapet, na kterém pěstujete bylinky? Pokud ano, kniha Bylinkopedie je něco pro vás! Svými návody a tipy si získá jak zahrádkáře, tak domácího léčitele i kuchaře. Proto vřele doporučuji všem, kterým není lhostejné, co jí a čím si léčí neduhy.

bylinkopedie

Název: Bylinkopedie
Autor: kolektiv autorů
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 240
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/46607608/bylinkopedie/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Andrea Buršová: „Chci zpívat s patřičným ponorem i nadhledem.“

aandrea-bursova200Herečka brněnské scény Husa na provázku Andrea Buršová nedávno vydala báječné album s názvem Nůž na ticho. Dvaadvacet písní svědčí o silném vztahu k šansonu a poezii. Pokud hledáte něco, co se jen tak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Na úspěch svačinek na každý (školní) den navazuje nová kuchařka s originálními obědovými recepty nejen do krabiček

velka obedova bichle200Škola už je za dveřmi a nejeden rodič začíná přemýšlet nad tím, jak dětem pravidelně dopřát dobrou a zdravou svačinu. Potřebnou inspiraci přináší kuchařka s příznačným názvem Velká svačinková bichle, která vyšla na sklonku...


Literatura

Příliš krátký provaz se smyčkou

prilis kratky provaz perexV knižním klubu nyní vyšel detektivní politický thriller s názvem Příliš krátký provaz, který byl v roce 2015 vyhlášen nejlepší knihou měsíce na Amazonu a také sociální síti Goodreads.com. Jak se kniha ujme u nás?

...

Divadlo

Na podzim do divadla: Soudce v nesnázích

200 divadlo mO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Na britskou komedii můžete vyrazit do Klicperova divadla v Hradci Krá...

Film

Andrzej Wajda: polský úděl

zeme200K devadesátinám žijícího, i mezinárodně uznávaného klasika mezi polskými filmaři ANDRZEJE WAJDY nachystalo pražské archivní kino Ponrepo rozsáhlou přehlídku jeho tvorby, pokrývající druhou půli května a celý červen 2016. Šest desetiletí se diváci setkáva...