Fascinující fascie. Pravda o držení a tvaru našeho těla

Fascinující fascie. Pravda o držení a tvaru našeho těla

Tisk

Trenink fascii perexChcete-li mít pevná stehna a netrápit se pohledem na celulitidu a strukturu podobající se želé, začněte se zajímat o fenomén dnešní doby – fascie. Udělejte něco pro své tělo. Informace k tomu, abyste získali dobře vytvarované a zpevněné křivky těla a nadobro jste se zbavili ochablých paží a povadlých partií, najdete v knize nakladatelství Anag Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně.

 

Autorky Karin Hertzer a Divo G. Müller představují program Fascial fitness. Receptem na pevné tělesné kontury je směs zjemnění, pérování, tonizace a oživení.

Fascie vytváří v našem těle síť, která mu poskytuje oporu, strukturu a formu. Pouze jejich pravidelným tréninkem si zachováme mladistvou pružnost, obratnost a bezbolestný pohyb co nejdéle.

zjemnění + pérování + tonizace + oživení

Publikace obsahuje velmi poutavou teoretickou část s doslova fascinujícími informacemi o lidském těle. Naprosto srozumitelně je zde vysvětlen princip fungování fascií ve spolupráci s dalšími fyziologickými strukturami. Text doplňují názorné obrázky a fotky, nad kterými jsem se občas s údivem pozastavila. Jak může držet pohromadě něco, co je tvořeno téměř jenom vodou? A přestože fasciální struktura vypadá tak křehce, zároveň je vidět, jak je dokonalá a spolehlivá. Jen jí to musíme dovolit.

Procesu stárnutí a působení zemské přitažlivosti nemusíme jen nečinně přihlížet

Další část je věnována praktickým ukázkám a návodům ke cvičení, seznamuje s náčiním a pomůckami, které je možné při fasciálním tréninku použít. Z mého pohledu opět vše perfektně popsáno a doplněno fotografiemi jednotlivých fází nejvhodnějších cviků.

Kniha Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně je velmi přínosným počinem pro všechny, kteří nechtějí jen nečinně přihlížet procesu stárnutí a působení zemské přitažlivost. I když se jedná o naučnou literaturu, podávané informace jsou jasné a srozumitelné i úplnému laikovi. Ve své knihovně by ji měl mít každý trenér a instruktor, který chce držet krok s dobou a pracovat s nejnovějšími vědeckými poznatky. Obyčejné posilování a protahování tak dostane širší rozměr a mnohem větší smysl nejen pro cvičitele, ale zejména pro samotné cvičence.

Kniha pro domácí použití i pro vedení profesionálních tréninků

Trenink fascii

Divo G. Müller se zabývá léčením, působí jako terapeutka orientovaná na tělo a také je propagátorkou moderních pohybových programů. Spolu se svým manželem dr. Robertem Schleipem, renomovaným badatelem v oblasti fascií, a mezinárodním týmem vědců z oblasti sportu vytvořila nový tréninkový program Fasciální fitness.

Karin Hertzer je novinářka se zaměřením na zdraví, PR a konzultantka a autorka. Stará se o tiskové záležitosti Fascial Fitness Association a úzce spolupracuje s Divo G. Müller a dr. Robertem Schleipem.

Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně
Autoři: Karin Hertzer, Divo G. Müller
Přeložila: Martina Coufalová
Nakladatel: Anag 2018
Počet stran: 190
Hodnocení: 100 %

www.anag.cz/trenink-fascii-uspesny-recept-pro-ziskani-napnute-vazivove-tkane/pA91.5864/ 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sabina Laurinová je osobnost s nohama na zemi, říká moderátor

Zboril Laurinova perexModerátor Jiří Zbořil pořádá komponovaný zábavný pořad s herečkou Sabinou Laurinovou. „Je plný humoru, dobré nálady a hezkých písniček z muzikálů, ve kterých jsme společně nebo každý zvlášť vystupovali. Zavzpom...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Sociální patologie odhaluje příčiny problémů u mladistvých

Sociální patologieMůžeme se tisíckrát zamýšlet nad tím, proč tak snadno dochází k různým patologickým společenským jevům. Třeba proč mladí lidé nezvládají život, snadno podléhají nástrahám společnosti, závislostem na alkoholu a drogách, sebepoškozují se, mají problémy s poruchami př...


Literatura

Zr(o)ušený rok Michala Viewegha – nuda na Sázavě?

zruseny rok perexRok 2020 plný Covidu, roušek a často bizarních zákazů a opatření zanechal stopy snad na každém obyvateli naší planety. Informací o celosvětovém dění chrlí sdělovací prostředky denně spoustu, ale koho by bavilo číst stále dokola o...

Divadlo

Nejznámější příběh lásky všech dob – Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla se v září vrátí do Státní opery

Romeo a JulieNejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Bal...

Film

Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

divoka dvojka 200Skvělou komedii, u které se od srdce zasmějete, najdete poslední dobou horko těžko. Nicméně se filmaři neustále snaží takový film natočit. Reese Witherspoon v jedné z hlavních rolí by mohla být pozitivní známkou úspěchu, ale…