Premeny – Odraz duše

Premeny – Odraz duše

Tisk

Vernisaz perexTrenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a autorka Stanislava Habšudová otvorili 11. júla výstavu pod názvom Moje cesty premeny. V priestoroch samosprávneho kraja v Trenčíne autorka predstavuje nielen obrazy, ale aj sklené a kovové misy, ktoré sama vytvorila od čias ukončenia svojho štúdia na vysokej pedagogickej škole v Nitre.


S obrazmi autorky Stanky Habšudovej sa organizátori nestretávajú po prvýkrát. Svojím umením sa predstavila v rámci súťažnej výstavy Výtvarné spektrum Trenčianskeho Kraja ako aj na Výtvarných salónoch. Autorskou výstavou v Trenčíne sa môže, ale pochváliť po prvýkrát.

Vernisaz2

FOTOGALÉRIA

„Nie som odborník na umenie, ale jej obrazy pôsobia veľmi sviežo, mladistvo. Vidieť v nich jej ženskú ruku, vo farebnosti a v tvaroch. Tento priestor sa nimi veľmi pekne oživí,“ uviedla organizátorka Janka Masárová.

Vernisaz3H

Na výstave môžeme vidieť rôznorodú prácu, nielen v štýloch, ale aj kombináciách ako kládla farby na plátno. V porovnaní s jej diplomovými prácami nastala zmena. „Určite je tam posun. Autorka tvorí v jednotlivých cykloch, sú to súbory obrazov. Myslím, že sa trošku ďalej posunula vo farebnosti,“ uzavrela Janka Masárová.

Vernisaz1

Metamorfózy, zmeny a inšpirácie hry farieb či vrstvenie, alebo geometrická vizáž aj to môžete nájsť v obrazoch maliarky Stanky Habšudovej, ktoré sú jej vlastnýmodrazom duše. Tak sa príde motivovať, je prístupná do 6. augusta.

Vernisaz4H

Vernisaz

Autorkou fotografií je Lenka Meravá

Autorem snímků ve fotogalerii je Andrej Mokrička


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sami si vytvárame svojich nepriateľov cez svoju pasivitu

iv 200V kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave 8. septembra pokrstil knihu Štěstí na míru český motivátor a autor bestsellerov o osobnostnom rozvoji Ivo Toman. Slovensko mu je dôverne známe, keďže na ňom vyštudoval ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Hvězda českého komiksu Jaromír 99 představil průřez svou tvorbou

99 200Výtvarník a muzikant Jaromír Švejdík, známý pod pseudonymem Jaromír 99, patří v současné době k nejvýraznějším osobnostem české komiksové scény. Jeho tvorbu mapuje speciální pop-up výstava Průřez probíhající v rámci mezinárodního multimediálního festiva...


Literatura

Anglie očima Francouze. Stephen Clarke, level 2

zajatec londyna 200Asi každý se někdy potkal s anglickým autorem knih o Francii Stephenem Clarkem. Já tedy také, neboť své frankofilství jen stěží potlačuji a touha vlastnit cokoli, co zavání Francií, nebo ještě lépe Paříží, mě ničí ...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

VÁCLAV KRŠKA A (NEJEN) FILMOVÝ ODKAZ

osudova nesmelost200Režisér Václav Krška (1900-1969) patří mezi české režiséry, kteří zůstávají ve stínu svých slavnějších kolegů. Je uznáván jako průkopník poetických či lyrických výpovědí, jenž měl tu smůlu, že svého uměleckého vrcholu dosáhl v...