Projekt Baraka je esencí života pro umělecké duše

Projekt Baraka je esencí života pro umělecké duše

Tisk
ImageMáte rádi hezké obrazy či sami jen tak pro radost kreslíte, malujete nebo fotografujete? Pak vás určitě zaujme ucelná virtuální galerie s názvem PROJEKT BARAKA. Ta je jedinou internetovou galerií, která umožňuje prezentaci i prodej svých děl bez placení provize provozovateli. Prostor s názvem BARAKA, což znamená “duchovní síla, esence života, nepopsatelná energie všeho bytí.”



Je snadné sem vejít a očekávat něco krásného. A bude vám tu hezky. Nic se tu nedělí na profesionály a amatéry, zde si jsou všichni rovni. Všichni jsou nositeli svého talentu, o který se dělí s ostatními.

Principem fungování Projektu Baraka je poskytnout virtuální výstavní prostor pro talentované fotografy, kreslíře i malíře, umožnit jim najít člověka, kterého jejich dílo potěší na duši a třeba ho navíc i koupí. Ceny jsou přívětivé a o poznání nižší, než u děl známých jmen v kamenných galeriích. Pohybují se od 40 do 199 EUR.

Image

Téměř dvanáctiletá historie

Důležitou součástí fungování této galerie je i možnost prodeje svých děl pro vystavovatele.
Za tímto projektem stojí Radim Kacer, který do projektu přišel po třech letech jeho fugování. Původní název, jež spatřil světlo světa v roce 2000 byl Amatérská obrazárna. Tu původně založil Luboš Valenta jako svůj vlastní web, na kterém prezentoval svá vlastní díla.

Přicházeli za ním další a další zájemci, že by také rádi svá díla vystavili na web. A tak vznikla Amatérská obrazárna, kde kromě Luboše Valenty, přichází také Petr Hanisch a Radim Kacer.

Web se stává rozsáhlým a úspěšným. Ale vývoj je neúprosný a Amatérská obrazárna se mění na Projekt Baraka a prodejní registrace je zpoplatněna.

Nabídka je široká a prodáváte bez provize

V tuto chvíli tu je na 500 registrovaných vystavovatelů, takže je z čeho vybírat a čím se kochat. Můžete tu tedy svá díla prodejně vystavit a nabízet tak potenciálním zákazníkům, přičemž neplatíte žádnou provizi. Nebo se pouze zdarma registrovat a mít tu své obrázky či fotky jen tak. Pro potěchu sobě i druhým. K obrázků se tu mohou vyjadřovat návštěvníci v diskuzi ke každému obrazu.

Image

Čítárna jako bonus

Budete-li cestováním po obrázcích unaveni, zastavte se v místní Čítárně. V roce 2011 vznikla také tato rubrika, která seznamuje návštěvníky nejen se slavnými osobnostmi, umělci, ale také s mladými talentovanými lidmi, zajímavými životními názory či cestami. Najdete tu vše od příjemných oddechových článků, až po rozhovory či medailonky slavných velikánů.

V letošním roce se také připravuje internetová aukce.

Projekt Baraka má ambice stát se mezinárodním projektem, o naše talentované umělce je zájem i v zahraničí. V tuto chvíli funguje web v české, anglické a arabské verzi.

www.projekt-baraka.cz
e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Foto: Projekt Baraka a Viktor Mašát




 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Wisdom: „Naše česká fanouškovská základna je pravděpodobně nejfanatičtější“

wisdom 200Na festivalu Made of Metal se v pátek 15. srpna představí maďarská metalová skupina Wisdom. Jakou plánují show, jak se těší a jaká je hudební scéna v Maďarsku? To se dozvíte v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mizející venkov objektivem Jau Herrera

venkov perexVe čtvrtek 27. října proběhla ve vinárně Na Šikmé Ploše v Mikulandské ulici vernisáž výstavy nazvané Exodus. Španělský fotograf Jau Herrero přivezl na pražskou výstavu dva typy fotografií. Na barevných snímcích s jistým nádech...


Literatura

Krutě přímočaré myšlení a jak změnit svět, aneb Poď mi HOP!

krute primocare mysleni saatchiVětšina složitých problémů mívá překvapivě jednoduché řešení. Často se stává, že si člověk nad něčím dlouho láme hlavu, v noci nespí, ve dne nejí a myslí na to, kudy chodí.

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...