Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Tisk

Lapidarium foto 2Sdružení nezávislých umělců pořádá uměleckou výstavu Kuráž 2, tato prodejní výstava je volným pokračováním úspěšné výstavy Kuráž, která se v roce 2015 uskutečnila v Kafkově domě. Výstava byla otevřena v úterý 4. června, ukončena bude 30. června. Instalována byla v Galerii Lapidarium (Rámová 6, Praha 1).


"Jde především o uspořádání takzvaného uměleckého salónu a představení originální tvůrčí snahy bez ohledu na věk, styl, či techniku. Chceme tak dát příležitost všem, jenž milují tvorbu a nebojí se jít s kůží na trh. Svoboda obsažena v díle, kterou umělecký svět obsahuje a nezbytně potřebuje, bude konfrontována pouze se subjektivními pocity každého jednotlivého diváka," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 1 - Karel Dudek

Výstava byla zahájena slavnostní vernisáží v úterý 4.června a veřejnosti bude přístupná od úterý do neděle od 16 do 20 hodin. "Během celé výstavy se můžete těšit na skvělé art večery pro dospělé: jak na autorská čtení, tak na hudební vystoupení," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 2 - Karel Dudek

Hudební vystoupení i tombola
Program vernisáže 4. června byl následující: po zahájení večera a slavnostním přípitku následovalo hudební vystoupení sopranistky Barbary Slezákové, Arie z opery Rinaldo / G. F. Handel LASCIA CH' IO PIANGA MIA CRUDA SORTE / NECH MNE OPLAKÁVAT MŮJ KRUTÝ OSUD. Poté krátký proslov a představení výstavy, tombola a losování výherců, na závěr afterparty v CHILI BARU v Kožné ulici.

Lapidarium foto 3 - Karel Dudek

Výstavu zorganizovali zakladatelé uměleckého spolku Art Attack - český surrealistický malíř, spisovatel a ilustrátor Marcell Vallas, malířka Ivona Danziger a manažerka výstav a galeristka Markéta Nováková. Vystavovali tam rozmanití malíři včetně kupříkladu i novinářky a záhadoložky Jitky Lenkové. Ze známých osobností se vernisáže zúčastnil mimo jiné Slávek Boura. Další výstava se uskuteční v červenci v galerii Ladronka v Praze 6.

Foto: Karel Dudek


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Joakim Brodén před Masters of Rock vzkazuje: „Ještě Jedno Pivo!!!!“

sabaton 200Metalovou kapelu Sabaton, v jejímž čele stojí charismatický Švéd s českými kořeny Joakim Brodén, není třeba příliš představovat. Češi si jejich hudbu plnou válečných motivů zamilovali a každé jejich vystoupení je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Krajská galerie nabídne návštěvníkům SUPER LAST MINUTE

Super last minute200Jak by vypadaly poslední chvíle před koncem světa? Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně zve na novou výstavu zlínského rodáka Petra Bařinky SUPER LAST MINUTE, která zavede návštěvníky do imaginární minuty světa, přesněji do po...


Literatura

Anonymity internetu se dá snadno zneužít

anonymita 200V nakladatelství Kalibr vyšel první díl ze série s vyšetřovateli Buchholzem a Salomonovou nazvaný Anonymita.

...

Divadlo

Zažijte atmosféru Glasgow ve Švandově divadle

johnny2 uvodkaV sobotu 17. října uvedlo Švandovo divadlo první premiéru nové sezóny. Hra skotského autora D. C. Jacksona se na české jeviště dostává po roce od její světové premiéry. Glagow, město s nejvyšší kriminalitou ve...

Film

Dvě knížky o známých osobnostech slovenského kulturního života

sfu perexS publikacemi o pozoruhodných, něčím výjimečných osobnostech – zvláště těch takříkajíc současných - bývá potíž. Buď bezvýhradně poklonkují a velebí, nebo se naopak zaujatě vyžívají v odsudcích, jako kdyby chtěly skácet dosavadní modly, jak jsme se mohl...