Třináctiletá Kateřina vdechla život místům v Praze 4

Třináctiletá Kateřina vdechla život místům v Praze 4

Tisk

krupickova 200Fotografie konkrétních míst Prahy 4 domalovala na nástěnný kalendář městské části třináctiletá Kateřina Krupičková z Braníka, která se „čtyřkou“ do roku 2015 spolupracuje a kreslí motivy také na různé kulturní akce. Obrázků je v kalendáři, který je neprodejný a městská část jej poskytuje jako propagační materiál, celkem třináct. Na každý měsíc jeden plus úvodní bonus, kdy se nad městskou částí vznáší dívka s chlapcem v létajícím balónu.


V letošním kalendáři neprezentujeme významné kulturní památky, dominanty naší městské části, ty jsme vám představili loni i ve filmové miniatuře o technických památkách Prahy 4, nazvané Poesie industrie, ale spíše místa všední, dokonce i místa, která snadno přehlédneme, když je míjíme na své cestě do práce nebo za zábavou. Mohou to být zákoutí, která často důvěrně znáte, my vám je ale nyní přinášíme s novým poselstvím. Obrázky třináctileté dívky do nich vnášejí milou atmosféru a příběhy, které ilustrují náladu jednotlivých měsíců,“ uvádí v úvodu kalendáře starosta Prahy 4 Petr Štěpánek (SZ).

krupickova


Vodník, výletníci, rybář i zamilovaný pár…
Leden reprezentují Tři králové, únor starší pán s věrným pejskem u zákoutí se svítící lampou, březen paní s pejsky u podolské vodárny, duben rodiče s miminky před porodnicí v Podolí, květen zamilovaný pár v rozkvetlém parku, červen vodník a ženy s ptáčkem na loďce plující po Vltavě, červenec výletníci na nádraží Praha-Braník, srpen rybář chytající rybky ve Vltavě, září školáci před základní školou, říjen maminka s dětmi a psíkem, kdy synek pouští draka, listopad kominík a odlétající ptáci a prosinec Mikuláš s andělem a holčičkou před kostelem…

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: „Oslavit si umím každý den, když chci“

Savka200Zpěvák Tomáš Savka se proslavil díky účasti v talentové show Česko hledá Superstar a nyní slaví 30 let. U této příležitosti vyráží na swingové turné, o kterém v tomto rozhovoru prozradil více.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Výstava ústeckého muzea Severní terasa - nedokončená

severni terasa perexUž to slovo nedokončená provokovalo výstavu navštívit a zjistit, co se skrývá za ním. Ústeckou Severní terasu jsem vždy považovala za místo vhodné nejen k bydlení, ale hlavně k žití, je tam úplně vše, co člověk k němu potřebu...


Literatura

Když země vydává svědectví dávných zločinů a dvířka minulosti nejdou pořádně otevřít

May perexSouostroví Vnějších Hebrid je kousek země, k němuž sedí nejlépe přívlastek drsná. A jakoby drsné podnebí formovalo charaktery obyvatel ostrovů, jakoby severní vichry přivály pohnuté osudy lidí. Přes to všechno ale souos...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

Tak trochu jiná láska - týden čínského filmu

Finding Mr. RightNejedná se o filmy Jiná láska nebo Tak trochu jiná love story. Řeč je o filmech, ke kterým se člověk zrovna často nedostane, pokud je nevyhledává. Mluvíme o asijských filmech. V pátek 26. 1. vyvrcholil v českobudějovickém...