Vařte jako šéf! škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Email Tisk

varte jako sef 200Zajímají vás základy řemesla, suroviny a správná technika vaření? Inspirujte se praktickými radami Zdeňka Pohlreicha, a pozdvihněte tak své kuchařské schopnosti. Nenechte si ujít premiérový díl pořadu Vařte jako šéf! již příští týden ve čtvrtek 23. května ve 21.30 na Prima family.

 

 

Chuť vařit by byla, ale při pohledu na cokoli složitějšího než čaj vás přejde? Nebo máte odvahu zkoušet, co dovedete, jenže výsledek nikdy nevyjde tak, jak recepty slibují? V obou případech je pro vás nový pořad Zdeňka Pohlreicha Vařte jako šéf! jako dělaný! Nejrespektovanější kuchař několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Víte, že mu můžete sakra věřit! Budoucí šéf musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti. Zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, jež pozvednou vaše kuchařské schopnosti.

Dostanete tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, grilování, saláty a moderní lehkou kuchyni dostanou tři mladí učni od Zdeňka Pohlreicha užitečné informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Bude jenom na nich, jestli je dokážou využít a pozdvihnou své kuchařské schopnosti na profesionální úroveň. Vy se můžete inspirovat s nimi.

varte jako sef 1

Zdeněk Pohlreich

Nejrespektovanější český šéfkuchař a gastronom nasbíral bohaté zkušenosti v zahraničí. Na konci 80. let emigroval a stal se šéfkuchařem nejdříve v Nizozemsku a poté v Austrálii. Po návratu do České republiky postupně vedl několik předních restaurací. Od roku je šéfkuchařem Café Imperial a zároveň vlastní restauraci Divinis. Na televizní obrazovce se proslavil díky pořadům Ano, šéfe! a Šéf na grilu. Nepřehlédnutelný je také díky tomu, že si nebere servítky a naplno říká, co si myslí. Vždy nazývá věci pravými jmény.

Jakub Laštuvka

Pětatřicetiletý sympaťák je nejstarší z trojice učňů. Je mladým otcem a věčným pohodářem. Vyučil se v oboru kuchař-číšník a má za sebou více než desetiletou praxi u nás i v zahraničí. Je energický a živý jako uragán. Neustále něco komentuje a jeho hlášky jsou zdrojem zábavy. Ze Zdeňka má ale respekt.

Tereza Pantůčková

Pětadvacetiletá kamarádská Tereza má ke kuchařce z povolání docela daleko. Vystudovala vysokou školu a stala se inženýrkou geoinformatiky. Díky tomu se mimo jiné podílela na vzniku map pro Akademický atlas českých dějin. Její skutečnou vášní je ale vaření, které miluje. Protože to s ním myslí vážně, hladově hltá každé Zdeňkovo slovo a všechno si pečlivě zapisuje.

Jakub Zíma

Dvacetiletý Jakub je nejmladší z trojice učňů. Je citlivý, upřímný a nedávno se vyučil kuchařem. Chtěl se jím stát už od dětství. Jeho vzorem se stal otec, který je řezníkem. Jakub mu rád pomáhal s přípravou pokrmů a už od 12 let se snažil sám vařit. Zdeněk se sice snaží k Jakubovi přistupovat s otcovským citem, ale nic mu nedá zadarmo.

varte jako sef 2


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Přihlášení

Nechte si poradit...

Jaká kniha, divadlo, koncert či jiná akce by našim čtenářům neměly uniknout?

RENÁTA KAISEROVÁ

akademická malířka

Kniha:


PORTRÉT A HLAVA

Ráda bych se zmínila o knize Portrét a hlava, kterou jsem si koupila už podruhé, protože mi ji někdo ze žáků odcizil. Je mi to moc líto ale bohužel jsem jí neuhlídala. Jsem známá tím, že miluji encyklopedie a knihy o technice jakékoliv kresby i malby. A teď držím v ruce opravdu praktického průvodce realistickou kresbou. Já se totiž malinko vymykám některým jejím poučkám a doporučením, například od čeho začínat kreslit. Podívám se na portrét a hned mám vizi, jak jej nakreslím, tudíž je mi jedno začnu-li okem či nosem. Tato kniha je báječná i proto, že je tu hodně ukázkových portrétů. Každé oblasti hlavy je věnovaná kapitola s podrobným popisem, ukázkami a návodem, jak hlavu nakreslit přesně krok po kroku. Autor pan Martin Ševčík vytvořil portréty slavných lidí, aby přiblížil kresbu běžným studentům, které příliš nezajímají hlavy anonymních, nic neříkajících lidí. Navíc jako bonus, pokud knihu zaregistrujete na stránkách www.tajemstvíkresby.cz, získáte pracovní sešit a různé další bonusy zdarma.

Anketa

Twitter


Hledat

Na konci roku

Partneři

Čtěte také...

Tradiční svátky: Proč se na Dušičky pilo studené mléko?

dusickyVětšina z nás se o Dušičkách nezapomene zastavit na hrobě svých blízkých a zapálit tam svíčku nebo i položit kytičku. Víme ale vůbec, kdy a proč se začaly slavit?

...

Nové komentáře

Facebook

Google+


Literatura

Kde se touláš Bernadetto - kniha z 21. století

kde-se toulas perexNetradiční a překvapivá forma běžného vyprávění typu „ich“ je umocněna velkým množstvím e-mailů, faxových zpráv, vzkazů či dopisů, které si mezi sebou navzájem vyměňují jednotliví aktéři příběhu. Ten se odvíjí jak v přítomném, tak...

Divadlo

Vrací se Romeo a Julie s Terezou Voříškovou a Janem Sklenářem!

romeo 200Premiéra nejslavnějšího milostného příběhu všech dob, Romea a Julie, se loni stala hitem Letních shakespearovských slavností. Vzhledem k obrovskému zájmu, který u diváků vyvolala, se nyní na program Slavností vrací. Letos se mimořádná inscenace rež...

Film

Spolupráce na Slovensku slaví úspěchy

SLOV perexVydávání filmové literatury se na Slovensku daří - Slovenský filmový ústav nejenže vytrvale vydává měsíčník Film.sk (na rozdíl od pražského Národního filmového archivu, který ukvapeně zrušil unikátní F...