Reklama
Banner

Vařte jako šéf! škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Email Tisk

varte jako sef 200Zajímají vás základy řemesla, suroviny a správná technika vaření? Inspirujte se praktickými radami Zdeňka Pohlreicha, a pozdvihněte tak své kuchařské schopnosti. Nenechte si ujít premiérový díl pořadu Vařte jako šéf! již příští týden ve čtvrtek 23. května ve 21.30 na Prima family.

 

 

Chuť vařit by byla, ale při pohledu na cokoli složitějšího než čaj vás přejde? Nebo máte odvahu zkoušet, co dovedete, jenže výsledek nikdy nevyjde tak, jak recepty slibují? V obou případech je pro vás nový pořad Zdeňka Pohlreicha Vařte jako šéf! jako dělaný! Nejrespektovanější kuchař několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Víte, že mu můžete sakra věřit! Budoucí šéf musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti. Zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, jež pozvednou vaše kuchařské schopnosti.

Dostanete tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, grilování, saláty a moderní lehkou kuchyni dostanou tři mladí učni od Zdeňka Pohlreicha užitečné informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Bude jenom na nich, jestli je dokážou využít a pozdvihnou své kuchařské schopnosti na profesionální úroveň. Vy se můžete inspirovat s nimi.

varte jako sef 1

Zdeněk Pohlreich

Nejrespektovanější český šéfkuchař a gastronom nasbíral bohaté zkušenosti v zahraničí. Na konci 80. let emigroval a stal se šéfkuchařem nejdříve v Nizozemsku a poté v Austrálii. Po návratu do České republiky postupně vedl několik předních restaurací. Od roku je šéfkuchařem Café Imperial a zároveň vlastní restauraci Divinis. Na televizní obrazovce se proslavil díky pořadům Ano, šéfe! a Šéf na grilu. Nepřehlédnutelný je také díky tomu, že si nebere servítky a naplno říká, co si myslí. Vždy nazývá věci pravými jmény.

Jakub Laštuvka

Pětatřicetiletý sympaťák je nejstarší z trojice učňů. Je mladým otcem a věčným pohodářem. Vyučil se v oboru kuchař-číšník a má za sebou více než desetiletou praxi u nás i v zahraničí. Je energický a živý jako uragán. Neustále něco komentuje a jeho hlášky jsou zdrojem zábavy. Ze Zdeňka má ale respekt.

Tereza Pantůčková

Pětadvacetiletá kamarádská Tereza má ke kuchařce z povolání docela daleko. Vystudovala vysokou školu a stala se inženýrkou geoinformatiky. Díky tomu se mimo jiné podílela na vzniku map pro Akademický atlas českých dějin. Její skutečnou vášní je ale vaření, které miluje. Protože to s ním myslí vážně, hladově hltá každé Zdeňkovo slovo a všechno si pečlivě zapisuje.

Jakub Zíma

Dvacetiletý Jakub je nejmladší z trojice učňů. Je citlivý, upřímný a nedávno se vyučil kuchařem. Chtěl se jím stát už od dětství. Jeho vzorem se stal otec, který je řezníkem. Jakub mu rád pomáhal s přípravou pokrmů a už od 12 let se snažil sám vařit. Zdeněk se sice snaží k Jakubovi přistupovat s otcovským citem, ale nic mu nedá zadarmo.

varte jako sef 2


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Banner

Přihlášení

Nechte si poradit...

Jaká kniha, divadlo, koncert či jiná akce by našim čtenářům neměly uniknout?

JAKUB ŠPIŘÍK

Student, grafik, fotograf, hudebník, skladatel, textař. Momentálně hraje v kapele Jáma s hranostajem nebo Sensei.

Festival:


Lughnasad Veveří

Vždy jsem byl zapáleným příznivcem irské, skotské nebo obecně severské folkové hudby a kultury, a proto doporučuji festival Lughnasad na hradě Veveří v sobotu 1. srpna 2015. Návštěvníky čeká nejen spousta kvalitní hudby (osobně se velmi těším na pražskou nespoutanou kapelu Vintage Wine, s kterou jsem mohl před pár lety sdílet pódium na jedné akci v Praze), ale i řemeslnické krámky, ukázky dravých ptáků, soutěže, hodování ve stylu dávných Keltů a mnoho dalšího.

Lughnasad Veveří

Banner

Aktuality

www.nm.cz

Partneři

Čtěte také...

Turistický seriál K21: Muzeum kol ETOP Trenčín

200 kolaMilí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani t...

Nové komentáře

Facebook

Google+

Twitter


Po strništi bos Zdeňka Svěráka

200litMiluji vůni nových knih. Některá voní méně a některá více. Tato útlá kniha je zrovna z těch, do kterých zabořím nos a dlouze nasávám.

...
Zápisky z Divadelní flory 2011
ImagePatnáctý ročník festivalu Divadelní flora v Olomouci se blíží ke konci. Týden plný divadla, tance, hudby a filmu vyvrcholí dnes večer v Moravském divadle tanečním představením s názvem Affordance...
Na DVD vyšly všechny čtyři společné filmy Voskovce a Wericha
ImageVoskovec a Werich, protagonisté legendárního Osvobozeného divadla, se nikdy netajili levicovým smýšlením a považovali za přirozený vývoj, že od "čisté" srandy spěli k sociálnímu a posléze polit...
Koncert Jaga Jazzist je jako výhra v automatu
ImageDevět lidí je obvykle až příliš, do běžného auta je nenaskládáte a vařit večeři pro tolik hostů by zaskočilo nejednu zkušenou hospodyňku. Vměstnat tolik hudebníků spolu s jejich nástroji na malé půlkruhové pódi...