Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy…

Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy…

Tisk

ucesy perexLetošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy. Většina hairstylistů preferuje po stranách ostříhané vlasy na krátko a na vrchu delší, pro případné další úpravy. Je to typický mužský styl. Pro ženy je to polodlouhý střih splývající kolem tváří. Z tohoto účesu se dají vlasy upravit pro každou příležitost, ať je to culík, drdol, nebo jenom vyfoukané. Pro portál Kultura21.cz to uvedla Helena Hášová ze Salónu Foxys.

 

 

Salón Foxys dělal styling (česání a líčení) pro Missis Models, soutěž, kdy na předváděcí molo vstupují ženy nad 35 let. Jak se Heleně Hášové ze salónu s dámami a na projektu spolupracovalo? „Veškeré finalistky byly velice příjemné a atraktivní ženy, které sice měly strach z celého Galavečera, neboť najednou stát na mole před lidmi žádná z nich nezažila. Náš tým kadeřníků se snažil jim chvíle před vystoupení nejen zpříjemnit, ale i podtrhnout jednotlivou krásu žen účesem. Ke každé finalistce byl vybrán účes tak, aby se hodil k její vizáži a oblečení, které předváděla,“ říká.

ucesy1

Ze soutěže Missis Models

„Každé dámě jsme věnovali velkou pozornost a myslím si, že výsledek byl opravdu skvělý. Co se týče celého projektu, byli jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit a podpořit myšlenku, tedy MISSIS 35 +. Každá žena v tomto věku si musí uvědomit, že nastává etapa dalšího života a že i ONA je krásná a je v plném rozkvětu sil. A to si myslím, že se tímto projektem opravdu podařilo. Doufám, že tento první ročník se líbil i návštěvníkům a že příští rok se zase uvidíme s novými ženami a všemi, kdo tuto akci pořádal,“ uvádí.

ucesy2

Ze soutěže Missis Models

Po stranách ostříhané vlasy na krátko, na vrchu delší

A co radí jiným ženám na léto? Jaký účes zvolit? „Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy. Většina hairstylistů preferuje po stranách ostříhané vlasy na krátko a na vrchu delší, pro případné další úpravy. Je to typický mužský styl. Pro ženy je to polodlouhý střih splývající kolem tváří. Z tohoto účesu se dají vlasy upravit pro každou příležitost, ať je to culík, drdol, nebo jenom vyfoukané. Letošní rok je v kreaci snadného udržení účesu a časté změny provedení. Rovněž se jako v módě používají lehce smytelné odstíny růžové, blankytně modré, zelené a oranžové,“ říká Hášová.

ucesy3

Z kadeřnické práce Salónu Foxys

„Barva, vyjadřující důvěru a inteligenci, se letos objevila v mnoha kolekcích světových návrhářů. Nejvýrazněji se tento trend projevil u Calvina Kleina. Italský módní návrhář Italo Zucchelli navrhl blankytně modrou kolekci na motivy nebeské krajiny a modely od Calvina Kleina oblékl od hlavy až k patě do modré. Barva, která se často objevuje v korporátní sféře a působí velmi klidně, se letos objevila i v nové kolekci pánských bot od britské módní návrhářky Katie Eary, která tvoří například pro značku River Island. Námořnická modrá je ideální barva na léto, kdy velice vkusně působí s krémovými a žlutými doplňky,“ dodává.

A připomíná slova ředitele designu pro značku TOPMAN Gordona Richardsona: „Námořnická barva je sázka na jistotu, modrá snadno oživí váš outfit, ale musíte dbát na to, aby ladila se zbytkem doplňků.“

Vlasům škodí kombinace mokrých vlasů z moře a přímého slunce

A jak si vlasy v létě chránit, především na dovolené u moře? „Vlasům nejvíce škodí kombinace mokrých vlasů z moře a přímého slunce, potažmo neopláchnuté vlasy od moře a rovnou vyfoukané. Největším ´zabijákem´ je také, pokud vlasy od mořské vody okamžitě stáhnete do culíku nebo drdolu a nenecháte je volně proschnout,“ říká Hášová. „Účinnou ochranou vlasů na dovolené jsou samozřejmě profesionální produkty chránící proti UV záření, slané vodě a chlorované .Určitě nesmíme opomenout i pokrývky hlavy (klobouk, šátek, kšiltovka). I ty nám napomáhají chránit strukturu vlasů a především udržovat barvu,“ dodává.

ucesy4

Z kadeřnické práce Salónu Foxys

A jakoupak módu v účesech přinese podzim? „Už loni v červnu přišli návrháři na Moda Uomo Milan s trendy kousky na letošní rok 2014. A ukázali nejen, co se letos bude nosit na těle, ale i na hlavě. Návrháři přišli s kolekcí pro jaro/léto 2014, která byla poněkud netradiční a neobvyklá a odrážela se i na účesech pro toto období.
Letos se nemusíte bát používat gel. Na přehlídkových molech je pořád populární použít gelu pro dotvoření konečného stylingu. Oblíbený je i rockovější styl delších vlasů a Vivien Westwood vrátila zpátky šátek bandana. Ten by měl moderní muž ve svém šatníku,“ říká. Bandana šátek nosí muži i ženy bez rozdílu pohlaví.

Bude to platit pro podzim i zimu. „Pompadour styl je vlastně charakterizován přehozením vlasů směrem nahoru od obličeje. Kdy se zachovají boky i zadní strana hlavy krátké, klidně i úplně vyholené. Tento styl je oblíbený už dlouhou dobu a nosit se bude stále. Proč? Protože sluší každému. Vyhovuje totiž mnoha tvarům obličeje a typů vlasů a není zase tak složitý na úpravu,“ uvádí Hášová.

www.foxys.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Tomáš David: „Vedu dialog s pánví, kastrólem nebo vidličkou“

200divvvMěstské divadlo Zlín si na novou sezonu sehnalo posily – dva Tomáše. Kromě Tomáše Červinky jde o Tomáše Davida, kterého jsme nyní pořádně vyzpovídali. Na prknech ho můžete vidět jako Pejska v pohádce O pejskovi a kočičce.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha, která mapuje první setkání dalajlamy s Václavem Havlem v Československu

Czechs Support Tibet perexUcelený obrázek o historicky první návštěvě dalajlamy v Československu, kam jej v roce 1990 pozval tehdejší prezident Václav Havel, nabídne kniha chystaná spolkem Češi Tibet podporují. Toto setkání, které bylo ...


Literatura

Pobaví Muže 18+ miniaturní příručka?

muz18 perexVzala jsem do ruky tenkou knížku malého formátu jenom proto, že mě zaujala červená obálka a netradiční čtvercový formát. Muž 18+ s dovětkem Co už nemusí řešit je celkem vtipně pojatá publikace. Je sympaticky malá a ...

Divadlo

Rukojmí bez rizika

IMG 20170814 193557V letním období jsou v kamenných divadlech prázdniny, ale milovníci divadelních představení kvůli tomu smutnit nemusí, protože se mohou kulturním zážitkům oddávat mimo ...

Film

Fichtelberg vypráví příběh mladého rytíře

Fichtelberg nataceni 00Do konce října natáčí režisér Šimon Koudela podle vlastního námětu a scénáře film Fichtelberg. Vypráví příběh mladého rytíře – sirotka, který se hnán touhou po lásce a uznání vydává na cestu, odkryje kriminální k...