Když je knihovnice ŠNEK

Když je knihovnice ŠNEK

Tisk

snek perexJana Frühaufová z knihovny v Rokycanech nám poslala velmi pěkné snímky dětí a jejich výtvorů, co vyrobily s paní družinářkou v rámci projektu Kamarádka knihovna.

 

 

„Nejprve jsem se zarazila – když jsem si přečetla: Jana Frühaufová ŠNEK, ale po důkladném přečtení jsem zaslzela,“ prozradila nám paní knihovnice.

snek

Protože jde opravdu o nádherné a vtipné ocenění od dětí, nenechali jsme si je pro sebe a dělíme se o ně s vámi, našimi milými čtenáři.

snek2

snek1

Máte-li i vy doma či jinde podobné poklady, pošlete fotografii a krátkou informaci, jak dílo vzniklo, rádi vše zveřejníme.

Paní Janě moc děkujeme. 
Redakce Kultury21.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Krádeže času Jany Eichler-Ruské

chimeara jana perexMnozí umělci touží zachytit prchavé okamžiky krásna a uchovat je natrvalo. Patří mezi ně i severočeská výtvarnice Jana Eichler-Ruská, tvořící pod značkou Chimeara. Lze uchopit přelud a přetavit jej do hmatatelné podoby? Je možn...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Týden čtení dětem pozve děti i dospělé po celé republice ke společnému čtení. Slavnostní zahájení už za sedm dnů – 1. června!

tyden cteni detem 200Dvanáctý ročník Týdne čtení dětem, tradiční oslavy literatury a společného čtení, začne slavnostní inaugurací na Den dětí 1. června. Až do 7. června jsou ve městech a obcích po celé republice připraveny desítky akcí, na kterých ...


Literatura

Poslední útěk Adama Drechslera

Poslední útěk Adama Drechslera

Veřejně známý intelektuál a spisovatel Adam Drechsler tuší, že brzy podlehne vážné nemoci, a vypraví se na svou posled...

Divadlo

Záchranná mise Ferdy Mravence

ferda mravenec mala scena zlinZlínské divadlo Malá scéna uvedlo poslední zářijový den pohádku z pera Ondřeje Sekory Ferda Mravenec aneb Škola jízdy na kolečkových bruslích. Tu si otevřel Ferda Mravenec, sympatick...

Film

V Karlových Varech se představí Kendži Mizoguči

Mizoguci perexLetošní 52. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (koná se ve dnech 30.6. – 8.7.2017) nabídne průřez tvorbou japonského režiséra KENDŽIHO MIZOGUČIHO (1898-1956). Tento - bohužel až na sklonku svého života - proslavený tvůrce patří mezi ...