Víčka pro Eleni

Víčka pro Eleni

Tisk

vicka perexVELKÉ PŘÍLEPY - V Základní škole pořádají v průběhu školního roku různé sběrné akce. Ve středu 19. února tady proběhl plánovaný sběr víček od plastových lahví v rámci projektu "Víčka pro Eleni". Příběh tříleté Eleni z řecké Soluně se silně dotkl i místních žáků.

 

 

Maminka Zuzka pochází z Prahy a i přes nepřízeň osudu je plná optimismu a nepřestává doufat, že Eleni bude moci začít nový život.

Mgr. Martina Chaloupková - školní sběrový koordinátor - zhodnotila celou akci takto: "Společnými silami se nám podařilo naplnit pět velkých plastových pytlů, což znamená asi 90 kg víček. Díky přispění žáků jsme mohli alespoň trošku pomoci splnit sen rodičů nemocné Eleni, kteří plastová víčka "promění" na její léčebný pobyt v lázních Klimkovice. Vzhledem k tomu, že takový pobyt není nejlevnější, bude potřeba ještě mnoho dalších víček. Proto jsme se rozhodli, že příští sběr uspořádáme během dubna. Někteří žáci se omlouvali, že přinesli třeba jen deset víček, ale vysvětlili jsme jim, že pomůže jakékoli množství. Pomoc je to hned dvojnásobná, jednak pomůžeme životnímu prostředí tím, že třídíme odpad, a navíc ještě Eleni."

vicka

Podle informací školy se stal nejlepším sběračem chlapec z 5.A, který obdržel za odměnu drobné reklamní předměty, vyjádřil se k tomu ale takto: "Samozřejmě, že mám radost, ale víc než odměnu si přeju, aby se Eleni uzdravila."

Pokud byste chtěli pomoci, máte několik možností: především sbírat jakákoliv plastová víčka, i od kávy nebo aviváže. Přebývá-li vám pár korun, můžete je poslat pro Eleni na číslo účtu: 0554300013/0800.
Pokud chcete víc informací, neváhejte se obrátit na paní Janu Stojanovou ze Statenic, která sběr víček v našem regionu organizuje. Kontakt je Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a 721102018.
A nebo navštivte FB ZDE, kde se dozvíte úplně všechno.

Palce drží i redakce a věříme, že tato snaha pomoci druhému se vyplatí! 

text: Renáta Šťastná


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna Julie Slováčková: Chtěla bych, aby lidé měli rádi sami sebe

a s200Mladou herečku a zpěvačku Annu Julii Slováčkovou můžete již několik měsíců vídat na prknech Divadla Kalich jako Rózi v kultovním muzikálu Krysař. Jak se s novou rolí sžila a jaké plány má v novém roce 2018 se dočtete v následujícím rozhovor...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

BAOBABYFEST 2023 je téměř za rohem a s ním již tradičně pořádná nálož zábavy a přednášek!

baobaby fest 200Srdečně vás zveme na 13. ročník BAOBABY-FESTU, který letos proběhne již 22.7.2023. BAOBABY-FEST je festivalem přírodního stavitelství a dobré muziky! Pro všechny - mladé i stále mladé.

...

Literatura

Teroristou snadno a rychle

terorista 200V nakladatelství Vyšehrad spadající pod Albatros Media vyšla kniha Terorista ukazující, jak se z nenápadného člověka stane pachatel teroristického činu.

 

...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Současnost a budoucnost jezera Kökenúr

altPražské kino Aero má za sebou úspěšně 6. ročník filmového festivalu FLIM-Festivalu tibetských filmů a filmů o Tibetu. Pokud chcete jít za zábavou, která se skutečně vymyká mainstreamovým proudům, pak je to tato podívaná. A dokonc...