Mosty v komunikaci mezi dvěma světy jsou doteky

Mosty v komunikaci mezi dvěma světy jsou doteky

Tisk

dotek perexMosty v komunikaci mezi dvěma světy jsou doteky. Tato věta je krédem Centra zdravotní a sociální pomoci Dotek ve Vizovicích. V tomto článku vám jej představíme a ukážeme možnosti, jak jim můžete pomoci. 

 

 

Posláním této společnosti je pečovat o klienty lidsky a na profesionální úrovni, při respektování všech jejich práv. Hlavní aktivitou organizace je poskytování sociálních služeb, jako je pečovatelská služba a odlehčovací služby starým a dlouhodobě nemocným lidem a jejich rodinám, včetně lidí s Alzheimerovou chorobou a jiným typem demence. 

dotek 3

Poskytují péči na základě moderních ošetřovatelských a terapeutických postupů. V péči využívají konceptu Bazální stimulace, kognitivního tréninku, reminiscenční terapie a Böhmova psychobiografického konceptu. Kromě péče samotné poskytují také poradenskou činnost všem, kteří se rozhodli pečovat o své blízké v domácnosti. Provozují i půjčovnu kompenzačních pomůcek a Dobročinný obchůdek a poradnu Dotek. 

dotek 2

Hlavním cílem centra je umožnit klientům žít co nejdéle je možné ve vlastním sociálním prostředí a zajistit či zprostředkovat jim alespoň základní uspokojení jejich potřeb. V případě, že jejich situace vyžaduje pobyt v jejich pobytovém zařízení odlehčovacích služeb, chtějí se ubírat s klienty určitý čas společnou cestou tak, aby jejich smysly byly stimulovány a jejich komunikace s nimi odpovídala úrovni jejich vnímání. Provozováním odlehčovacích služeb chtějí také zajistit rodinným příslušníkům pečujícím o klienta v domácím prostředí nezbytný čas k odpočinku a zařízení si svých vlastních záležitostí. 

Způsobů, jak pomoci, je několik.

Můžete: 
* darovat finanční částku pomocí portálu Darujspravne.cz
* nakoupit v jejich dobročinném obchůdku nebo na Fler.cz, Mimibazar.cz či Sbazar.cz
* darovat věci do dobročinného obchůdku
* stát se dobrovolníkem
* poskytnout věcné dary
* vyrábět pro ně benefičních předmětů
* přispět na účet veřejné sbírky 2300271637/2010 
* přispět do sbírkové kasičky umístěné ve Valašském Šenku ve Vizovicích
* přispět do sbírkové kasičky v Dobročinném obchůdku nebo v našem stánku na prodejních akcích
* poslat Dárcovskou sms ve tvaru DMS DOTEK, kterou odešlete na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč a z této částky jde celých 27 Kč naší společnosti.
Pokud byste chtěli přispívat pravidelně každý měsíc, napište sms ve tvaru DMS ROK DOTEK. 
* přispět na bankovní účet: 1417558389/0800 

dotek 1

Více informací naleznete na:  www.pecovatelstvi-dotek.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudební skladatel, klavírista a spisovatel Zdenek Merta zažívá napínavé pracovní léto

zdenek merta 200Zatímco 23. srpna představí Zdenek Merta v závěru Chopinova festivalu v Mariánských Lázních nový šansonový projekt s Helenou Vondráčkovou, na podzim to bude jedna premiéra za druhou. Budou to nejen dva nové filmy s jeho hudbou, ale aktiv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

BLÍŽÍ SE MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH

KFF perexLetošní jubilejní 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu bude probíhat od 3. do 11. Července 2015. Filmové nadšence čeká maraton po pečlivě vybraných filmových projekcích, které nasbíraly ceny ve světě na filmový...


Literatura

Kdo co dělá? To dětem osvětlí Moje první encyklopedie Larousse

kdo co dela 200V září vydalo nakladatelství Mladá fronta pochoutku pro zvídavé děti v edici Moje první encyklopedie Larousse, konkrétně se zaměříme na profese, řemesla a zaměstnání; proto název Kdo co dělá? Francouzská edice Larousse je sázkou na jistotu...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Malá holčička se v dubnu pokusí zachránit posledního žijícího draka

Jak zachranit draka 200Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne přinese krmení drakov...