Trenčín si obliekol biele šaty

Trenčín si obliekol biele šaty

Tisk

200trNa Mierovom námestí v Trenčíne sa 5. decembra opäť rozsvietilo. Nie je to len zásluhou vianočných ozdôb, ale aj rozsvietením vianočného stromčeka. K tejto slávnosti sa pridal aj s darčekmi Mikuláš, ktorý všetky dobré deti s láskou odmenil. 

 



K spríjemneniu predvianočného času patria i vianočné trhy, ktoré budú tento rok iné ako tie predchádzajúce. Pribudne 40 stánkov a obnovili sa stánky pred Domom Armády. Sviatočnú atmosféru bude počas celého decembra dopĺňať v rámci podujatia Čaro Vianoc pod Hradom množstvo koncertov, výstav, divadelných a folklórnych predstavení či neodmysliteľné vianočné trhy.


 

Foto: Andrej Mokrička


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Barborou Schneiderovou nejen o storytellingu a festivalu Vikingové

vikingove 200Od 23. do 26. září se v Městské knihovně v Praze bude konat festival Vikingové, jehož součástí bude Večer se staroseverskými bohy. Ten má pod taktovkou mimo jiné paní Barbora Schneiderová, ředitelka občanského sdružení Storytelling a také drama...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Táta je táta! Vize otcovství pro 21. století

na tatovi zalezi perexMuži - otcové v současnosti stále čelí výzvám minulých dob a nejrůznějším klišé. Dřívější výchovné postupy už jsou dávno překonané, a tak je nejvyšší čas najít cestu, kudy z nich ven a jak si nastavit život, aby budoucnost ...


Literatura

Do Číny z pohodlí vašeho gauče

couchsurfing v cine 200Nakladatelství Kazda přineslo na český trh další knihu novináře a nadšeného cestovatele Stephana Ortha Couchsurfing v Číně.

 

...

Divadlo

Slam poetry: Básníci do ringu!

slam poetry plakatek200Již ve čtvrtek 7. února se po osmé v pražském klubu Rock Café uskuteční exhibice českého slamu. První letošní velká akce přivítá mistra loňského roku i zahraničního hosta. Startuje se úderem...

Film

Také k nám pronikla kultura Made in Japan

janponsko perexJaponsko přitahuje svou exotičností, odlišným či spíše možná paralelním vnímáním snad všeho, nač si vzpomeneme - a jeho kultura fascinuje svou někdy obtížně uchopitelnou svébytností. Evropský či americký uživatel není konfrontován jen s li...