Benefiční koncert pro zatopené Lounky: Příště to může být i Váš domov!

Benefiční koncert pro zatopené Lounky: Příště to může být i Váš domov!

Tisk

200spolVoda je živel, který nezná slitování. Letošní povodně neušetřily ani obec Lounky v okrese Litoměřice. Vesnička už poněkolikáté doplatila na svou polohu v malebném údolí. Zdejší obyvatelé se ale nevzdávají a neúnavně opravují své domovy.

 

 

 

K tomu ovšem potřebují peníze, kterých je zoufale málo. Pomoci by jim mohl benefiční koncert, který se uskuteční v sobotu 21. 9. v prostorách roudnického zámku. Na pomoc obětem povodní vystoupí například kapela Monkey Business, České srdce nebo Hlahol. Koncert začne ve 13 hodin a potrvá do pozdní noci. Utržené peníze poputují na obecní povodňové konto.

spol1

Obec Lounky leží asi 1,5 kilometru západně od obce Chodouny. V roce 2009 zde bylo evidováno 159 domů. Lounky se proslavily především díky muzikálu Starci na chmelu, který se zde v roce 1964 natáčel pod vedením režiséra Ladislava Rychmana.

Jestliže se koncertu nemůžete zúčastnit, a přesto byste rádi pomohli, není nic jednoduššího než přispět libovolnou částkou na povodňové konto obce.

 spol

Číslo účtu je 3293752399/0800.

Foto: ceskatelevize.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

THOMAS ENGER: "Detektivku jsem zkoušel psát 15 let"

enger tomas200Jaké bylo vaše dětství? Protože pokud bychom soudili podle vašich knih, tak nic moc idylického ….
Narodil jsem se v Oslu roku 1973 do rodiny fyzioterapeutky a učitele francouzštiny a angličtiny (když bylo třeba i němčiny...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Atmosféra vinárny je nejen ve víně

skli200Kvalitní víno, hezké prostředí, dobrá společnost. Takové nároky na vinárnu, ve které chceme posedět, máme všichni. Jaký design mají vinnný bar Ken-Oliver a Sklípek U zlatého hroznu?

...

Literatura

„Heloisa: Na počátku mého života byla slova.“

navrat slov 200Týmito „slovami“ sa začína najnovšie dielo macedónskeho spisovateľa menom Goce Smilevski – postmoderný román Návrat slov. Nové prerozprávanie príbehu stredovekej lásky Heloisy, Abélarda a ich syna Astralaba, kde na počiatku boli slová a n...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

navstevni den barrandovV sobotu 1. září se Barrandov Studio otevře veřejnosti. Nepropásněte jedinečnou příležitost k unikátnímu výletu do filmového zákulisí a poznejte, jak funguje opravdová „továrna na sny“. Jeden z největší...