Kultura ožije na Dyzajnu

Kultura ožije na Dyzajnu

Tisk

DM 200Podzimní Dyzajn market se bude konat 3. a 4. října na Výstavišti Praha v Holešovicích. Představí přes 180 lokálních tvůrců a dyzajnérů, kteří své produkty nejen navrhují, ale povětšinou i vyrábějí. Organizátoři kladou důraz na to, aby vše, co je na akci prezentováno, pocházelo v co největší míře ze zemí, odkud pocházejí i autoři. Těmi jsou převážně návrháři oblečení, tvůrci šperků, výrobci porcelánu, hraček, papírenských drobností, doplňků či kabelek a batohů. Dominantou podzimní edice budou nedělní módní přehlídky 12 značek. Modely předvedou „ženy z lidu“ 4 generací. Vstup je zdarma a bez bariér, oba dny v čase 10:00–19:00.

Všechny chutě Dyzajnu

Součástí Dyzajn marketu jsou také vybrané stánky s jídlem a pitím, vše domácí výroby, jak jen je možné. Limonády, čaje, drinky, výběrová káva z české pražírny Respekt Coffee, pochutiny a jídla vyráběná lokálně či přímo na místě s chutěmi celého světa. „Tentokrát si na Dyzajn marketu pochutnáme třeba na Faency Fries, nejvyhlášenějších hranolkách v Česku a také na cideru Magnetic Apple v několika podobách,“ láká k návštěvě Olga Velíšková, hlavní organizátorka akce.

DM 1

Dyzajn market není jen trh

Poprvé v tomto roce bude součástí Dyzajn marketu i bohatý kulturní program. V sobotních dopoledních hodinách bude patřit pódium marionetám, které ožijí v rukou Štěpána Tučka v představení Čert ví proč. Odpoledne návštěvníky rozpohybuje popová kapela Michael to Castle.

V neděli ráno potěší děti radotínský divadelní spolek Gaudium hrou Kolik má Praha věží a v podvečer vystoupí finalista soutěže The Voice Jakub Moulis se svou kapelou. O hudební podkres, který tradičně doplňuje pohodovou atmosféru Dyzajn marketu, se po celý víkend postará DJ Lukáš Horník.

DM 2

„Pro děti bude připraven kreativní koutek, kde se tentokrát bude kutit z listů, malovat temperami a vyrábět skřítek Podzimníček. Vaše ratolesti se tak mohou stát rovnou malými dyzajnéry,“ doplňuje Velíšková.

Bližší informace o všech účastnících, módních přehlídkách a detailech k Dyzajn marketu se dozvíte na webu, Facebooku či Instagramu akce. Připojte se k facebookové události a žádné novinky vám neuniknou.

DM 3


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Emily D. Beňová: Díky příběhům žiji hodně životů

archiv Emily D. Beňová3

„Píšu dlouho a nedovedu si představit, že bych to nedělala,“ přiznává Emily D. Beňová, autorka řady fantasy příběhů a románů pro ženy. Také vydavatelka a majitelka eshopu 1 000 knih. V současné době p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Živý mýtus Roger Federer. Narozen ve znamení Lva a předurčen zářit

Roger FedererSvětoznámý tenista v srpnu oslavil čtyřicítku a při této příležitosti nakladatelství Prostor vydalo působivou biografii obohacenou o prvky astrologie s názvem Živý mýtus Roger Federer, jejímž autorem je publicista Milan Hanuš. Nemusíte mí...


Literatura

Idioti 21. století

idio200Vesna Tvrtković se narodila v roce 1982 v Sarajevu. Kvůli válce odtud v roce 1992 uprchla i se svojí rodinou do Prahy, kde se usadila, pracuje zde a žije spokojeným životem. V roce 2009 absolvovala obor tvůrčí psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckéh...

Divadlo

Novým rektorem JAMU bude MgA. Petr Michálek

jamu michalek 200Novým rektorem Janáčkovy akademie múzických umění byl při dnešním zasedání zdejšího akademického senátu zvolený Mg.A. Petr Michálek, který se této vrcholné akademické funkce ujme počátkem února 2022.

...

Film

Falešně!

falesne  perexInvestiční bankéř Markus Føns je podezřelý z rozsáhlých investičních podvodů. Není tedy divu, že skončí za mřížemi. Podmínky jsou zde pro něj hrozné, a tak se uchýlí do samovazby ve zvláštním oddělení určeném těm nejopovrhovanějším věz...