Ve Sněmovní 7 vzdali hold Miladě Horákové

Ve Sněmovní 7 vzdali hold Miladě Horákové

Tisk

Horakova 1Tým centra Sněmovní 7, kde se konají i nejrůznější kulturní akce, se připojil ke vzpomínkovému týdnu.

 

Horakova 3

"Vzdali jsme hold Miladě Horákové, statečné vzdělané ženě, která je pro nás symbolem demokracie a neúnavného boje za lidská práva a sociální spravedlnost. Její odkaz je stále živý a hoden následování! Dík patří iniciativě Dekomunizace za vyvěšení banneru, Karlu Schwarzenbergovi za jeho sponzorování a společnosti Post Bellum za organizaci vzpomínkového setkání!" uvedl tým Sněmovní 7 v prohlášení.

Horakova 2



Foto: archiv týmu Sněmovní 7


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková: „Africká mentalita se od české velmi liší. Lidé žijí pro dnešní den a nepřemýšlejí nad tím, co bude v budoucnosti.“

200rozVyzpovídali jsme pro vás mladou spisovatelku Hanu Hindrákovou, která strávila nějaký čas v Keni a dokázala své zkušenosti zúročit ve dvou úspěšných knihách. V tomto rozhovoru nebude řeč jen o nich – zaměříme se i na její organizaci FAIR.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Bojuje proti šikaně a slaví úspěch v Hollywoodu

KiDO 200Podle nejnovějších statistik více než polovina českých základních škol řeší problémy se šikanou. Je tedy jasné, že děti i jejich rodiče potřebují parťáky, kteří jim pomůžou orientovat se v náročné situaci. Že je to práce pro superhrdinu? Naštěstí jeden...


Literatura

Velmi zajímavé svědectví ze života patchworkové rodiny

z ceho je den 200Z čeho je den je román Dominiky Prajdové, který vyšel v Knižním klubu a získal také Literární cenu Knižního klubu.

 

...

Divadlo

Petr a Lucie: Štěstí je tu a všechno ostatní je tam

petr a lucie 200Městské divadlo Zlín převedlo na velkou scénu novelu Romaina Rollanda, a to v muzikálové podobě. Za jejím vznikem stojí zajímavý příběh, protože toto dílo vzniklo díky náhodně objevené nahrávce slovenského muzikanta Deža Ursinyho a na je...

Film

Favoritka - exhibice intrik, toxinů a naturalismu

Favoritka perexRežisér Yorgos Lanthimos proslulý úspěšnými podivnostmi jako byly filmy Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017) představuje historické drama z doby vlády královny Anny Stuartovny s názvem Favoritka (2018). Dokonalé scény, šokující na...