Praha 12 dává šanci handicapovaným spoluobčanům

Praha 12 dává šanci handicapovaným spoluobčanům

Tisk

Handicapovaní perexHandicapovaní spoluobčané z obecně prospěšné společnosti Focus nebo učni Odborného učiliště pro žáky s více vadami v Komořanech zkrášlili Prahu 12 záhony i stromy.


MČ Praha 12 dlouhodobě spolupracuje mimo jiné s obecně prospěšnou společností Focus, která se věnuje péči o duševně handicapované. Podle místostarostky Evy Tylové její klienti například na podzim vysadili ovocné stromořadí, které bude lemovat ulici K Dýmači v Cholupicích. Stromořadí tvoří čtyřicet stromů v druhové skladbě třešně, jabloně, hrušně a ořešáky.

Handicapovaní

Dalším příkladem je detašované pracoviště Odborného učiliště pro žáky s více vadami, s.r.o. v Komořanech. Učni tohoto učiliště vysadili levandule do štěrkových záhonů v parku na Zvonici (na foto) v sousedství modřanského kostela nebo ve veřejném oddechovém a sportovním areálu (VOSA) u ZŠ prof. Švejcara a v květnu osázeli květinové záhony kolem památníku bojovníkům za svobodu národa u ZŠ T.G. Masaryka v Modřanech.

S učilištěm městská část spolupracuje dlouhodobě. „Již dříve jsme mimo jiné společně pracovali na projektu zachycování dešťové vody, jehož nositelem bylo Ekocentrum Koniklec. Vodu ze zbudované nádrže používají žáci učiliště k zalévání zahrad a ušetří tak prostředky,“ doplňuje místostarostka Eva Tylová.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mirjam Landa: Měla bych přitvrdit

Mirjam perex„Jsem ráda, že už je po svátcích a můžeme zas všechno dělat normálně,“ směje se režisérka, autorka a producentka Mirjam Landa. I když tedy zrovna její začátek roku moc „normální“ není, protože úspěšná divadelnice a matka...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Holešovská Regata 2015 nabízí program plný zvučných jmen i zajímavých aktivit

regata 200Festival letos bude opět dvoudenní - uskuteční se tradičně ve třetím červnovém víkendu 19. – 20. června v krásném prostředí zámeckého parku a zámku v Holešově. Kromě skvělých interpretů se mohou návštěvníci těšit i na rozmanitou nabídku aktivit.


Literatura

I za socialismu existovala v Československu reklama

reklama perexI když by se zdálo, že v éře plánovaného hospodářství, kdy zisk nebyl rozhodujícím kritériem, byla úloha reklamy potlačena, pravdou je pravý opak. Spotřebitelé měli být totiž vedeni k získávání patřičných návyků, takže vedle osvětové funkce  se...

Divadlo

Brno čeká hororová muzikálová komedie o podivínské rodince

The Addams Family 200Addamsovi. Taková trochu ne úplně normální rodina. Žije v tajemném domě v ústraní kdesi za městem blízko hřbitova a její členové si odpradávna libují ve strašidelném, až morbidním humoru, jejich nejoblíbenější barva je černá ...

Film

Iron Sky nad námi

altPíše se rok 2018, od konce druhé světové války, kdy německá Třetí říše skončila v nedozírném spáleništi, uplynuly tři čtvrtiny století a nikdo netuší, že z odvrácené strany Měsíce chystají tam usazení nacisti odvetnou akci. Je zbytečné řešit, jak se tam dostali...