Karel Gott zemřel. Jeho odkaz bude žít dál.

Karel Gott zemřel. Jeho odkaz bude žít dál.

Tisk

Karel GottJe to teprve pár hodin, co Česko zasáhla zpráva o úmrtí Karla Gotta. Po dlouhé nemoci zemřel v tichosti obklopen svou rodinou. Jeho odkaz ale bude žít dál.

 

 

Tentokrát už nemoc nedokázal porazit

Médii před několika málo dny otřásla zpráva o tom, že Karel Gott trpí akutní leukémií. Nikdo ovšem netušil, že konec přijde tak brzy. Léčba byla v posledních měsících mimořádně náročná a zpěvákův zdravotní stav se i nadále zhoršoval. Přesto fanoušci i kolegové věřili, že nemoc opět porazí. Bohužel to tak nebylo.

Karel Gott zemřel ve věku 80 let v úterý v noci. Odešel ve spánku obklopen svou rodinou.

Karel Gott

Legendární ikona českého showbyznysu

Karel Gott má na svém kontě za bezmála 60 let kariéry téměř tři sta alb, za které obdržel rekordních 42 slavíků, titul národního umělce, zlatou a bronzovou Bratislavskou lyru, dva Zlaté klíče festivalu Intervize, Stříbrného a Bronzového lva rádia Luxembourg, Zlatou harfu ve Stuttgartu, Tropheé nationale v Cannes, cenu Třešňové květiny v Tokiu a v roce 2009 dokonce medaili Za zásluhy I. Stupně. To je skóre, které naše země nezažila a pravděpodobně už ani nezažije.  

Těžko se najde někdo, kdo by zpěvákovu tvorbu neznal. Jeho písně dnes a denně zaznívají v rádiu, pojí se se slavnými filmy a pro mnohé i s životními událostmi. Díky své profesionalitě a charismatu si získal miliony fanoušků nejenom v České republice, ale i v Německu, na Slovensku nebo v Rusku. Zlatý hlas Prahy, jak se mu léta přezdívá, bude dál znít napříč generacemi a doufejme, že nikdy neutichne.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radek Šubrt: „Důležité je, že jíst se bude vždycky!“

radek subrtS šéfkuchařem luxusních restaurací Radkem Šubrtem se v těchto dnech můžete potkávat na televizních obrazovkách, kde vystupuje jako jeden z porotců kulinářské show Masterchef. Co si o ní myslí? Jaké je jeho oblíbe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Festival svobody 2017: boj proti dezinformacím a ochrana demokratických hodnot

svoboda perexI letos si na výročí 17. listopadu připravila platforma Festivalu svobody řadu kulturních akcí a přednášek, ve kterých se zaměřuje na boj proti dezinformacím, hoaxům v médiích a osvětu veřejnosti ohledně současné politické scény a m...


Literatura

Příběh o lásce a mateřství v dobách komunismu

Hájovna 100Karla Kubíková vás ve svém románu Hájovna vezme zpět v čase do vojenského pásma, kde jedna mladá rodina prožívá dramata se sovětskými vojáky za zády. Podtitul Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce je potom všeříkající.

...

Divadlo

Nemusí to znamenat nic, ale mohlo by!
ImageKlidné vody vyšetřovací stanice rozčeří krátký telefonát oznamující záhadnou vraždu u Betlémáku. Parta z kriminálky Aneňák jde do akce! Divadlo Na zábradlí uvedlo poblázněnou krimi-komedii autora Egona Tobiáše...

Film

Zombák, zombice ... Zombieland

altZombieland (2009) je předělávkou známých filmů, kde nemrtví požírají živé a jejich infekce se šíří všude možně. Na rozdíl od svých předchůdců však není děj filmu tak jednotvárný a předvídatelný, jak by se mohlo zdát. Mezi chodícími vraždami totiž je...