Režisér Jan Hřebejk natáčí krimiseriál Místo zločinu Ostrava

Režisér Jan Hřebejk natáčí krimiseriál Místo zločinu Ostrava

Tisk

Hrebejk perexJeden z nejúspěšnějších českých filmových režisérů, Jan Hřebejk, o víkendu natáčel v půvabné horské obci Karlova Studánka krimiseriál Místo zločinu Ostrava. Lázeňský díl nese název Případ Kubelík.

 

Filmový štáb Jana Hřebejka připravuje třináctidílný seriál pro Českou televizi. Spolu s ním se na režii podílí i Dan Wlodarczyk. Jedná se o příběhy, jež jsou inspirovány skutečnými událostmi. Režiséři seriálu úzce spolupracují s PČR. Epizoda Případ Kubelík bude mít premiéru na začátku února 2020, jedná se o oddychový díl. Šéf kriminalistů v podání Pavla Kříže si jede odpočinout do lázní, kde dojde k vraždě. Tento případ je psán přímo pro Horské lázně K. Studánka.

Hrebejk 1

Souběžně s natáčením seriálu proběhla v Karlově Studánce další akce s názvem Podhorská jízda veteránů, kdy lázněmi projela auta starší i více než sto let. Režisér Hřebejk nenechal tuto událost bez povšimnutí. Historická vozidla i s posádkami v dobových kostýmech přímo zakomponoval do natáčení. „Chceme poděkovat Horským lázním, obci Karlova Studánka a v neposlední řadě i Trofeo Niké za spolupráci, bez níž by se natáčení nedalo uskutečnit,“ řekl režisér.

Hrebejk 3

O své zážitky z natáčení se podělil Aleš Žaba: „S panem režisérem Janem Hřebejkem i hercem Pavlem Křížem a celým filmovým štábem se výborně spolupracuje, vše mají skvěle zorganizované. Jedinou nevýhodou je to deštivé počasí,“ sdělil komparsista z Vrbna pod Pradědem.

Hrebejk 5

Hlavní roli ambiciózní šéfky kriminalistů Emy bude hrát Pavla Beretová, rodačka z Ostravy. Je známá především z divadelních představení. Stanislav Majer, který se už v rolích kriminalistů dobře osvědčil, bude představovat Honzu, jejího výbušného kolegu. Připomeňme jeho výkony v Kriminálce Anděl, Případech 1. oddělení nebo Případu pro exorcistu. Ve vedlejších rolích se objeví Štěpán Kozub, Karel Dobrý a Pavel Kříž, který hraje šéfa krajské kriminálky. Scénáře se ujali Miroslav Vaic, Martin Bezouška a Jan Stehlík. Producentem je Martin Froyda.

Hrebejk 6

Seriál se natáčí na různých místech Moravskoslezského kraje, převážně však v  Ostravě. Premiéru má mít 6. ledna 2020 na ČT 1. Natáčení má skončit 8. října 2019.

Hrebejk 4


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Buď do něčeho jdu se stoprocentním zapálením anebo to nechávám být."

isla200Nedávno ste mohli zaznamenať na našich stránkach viacero článkov týkajúcich sa Islandu. Na Febiofeste bol ocenený islandský režisér za film Vrabčáci, v Prahe sa 9.4 uskutoční Islandský deň organizovaný Klubom islandských fanatikov a určite ste tiež zaznamenali recenziu na kni...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

I s handicapem lze dělat zázraky. Divadelní představení s dys- tématy, workshopy, dys- umělci, odborníci či vynálezci

200spolIV. ročník Dne Dyslexie se koná pod záštitou Doc. Ing. Mgr. Martina Dlouhého, Dr., MSc., radního hlavního města Prahy pro oblast zdravotnictví, sociální politiky a bydlení, pod záštitou pana Marka Ječménka, starosty Městské části Prahy 7, pod záštitou Bc....


Literatura

Winton nebyl jediný, o dalších se tolik neví

zachrana perexDokumentární kniha Záchrana českých uprchlíků 1938 - 39 seznamuje čtenáře s dalšími čtyřmi lidmi, kteří v těchto těžkých časech pomáhali. Sir Nicholas Winton nebyl jediný.  Ale i jemu je v knize věnovaná samostatná kapitola.

Divadlo

Třeskutá komedie podle hry Carla Goldoniho Sluha dvou pánů s písněmi Granta Oldinga

Sam na dva sefy200Když v roce 2011 umělecký ředitel londýnského National Theatre Nicholas Hytner zvažoval, že jeho divadlo mezi záplavou vážných dramat potřebuje nasadit výrazný komediální titul, navrhl jeden z jeho dramaturgů prověřenou klasik...

Film

Temný rytíř povstal představuje důstojné zakončení Nolanovy temné trilogie

temny rytir povstalFanoušci temného rytíře se konečně dočkali. Po bezmála čtyřech letech se Bruce Wayne alias maskovaný hrdina z Gotham city opět vrací na plátna kin. To vše prostřednictvím režiséra, který před téměř sedmi let...