Mistr světa v permanentním mejkapu představil své umění v Praze. Ženám zvýraznil obočí i rty!

Mistr světa v permanentním mejkapu představil své umění v Praze. Ženám zvýraznil obočí i rty!

Tisk

PMU perexDvojnásobný mistr světa v permanentním mejkapu Jaroslav Nosko, působící v Bratislavě, poprvé představil svoje umění v Praze - v karlínském butiku mARTina. Jedné z žen "vykouzlil" výrazné obočí, druhé - majitelce butiku - zářivé rty. Bez jediné kapičky krve.

 

Nové stínování obočí vydrží dva až tři roky. Permanentní rtěnka a zvětšení rtů je na přibližně stejnou dobu. Ženám, které se mu v Praze dostaly pod ruku, to prozářilo. Ne každé ženě ale sedne všechno. "Když chce žena něco, co by jí nesedlo, řeknu jí to, ale rozhodnutí je samozřejmě na ní," uvedl Jaro Nosko pro portál Kultura21. Titul mistra světa získal v Mnichově a v Berlíně. Při těchto soutěžích je posuzována rychlost, celkový efekt nebo to, aby nedošlo k žádnému poranění. "Příští rok se zúčastním nejprestižnější soutěze v Miláně," prozradil. Samozřejmě je odhodlán vyhrát ji.

PMU 1


Odmalička maluje
A jak se k profesi dostal? "Odmalička maluji, mám uměleckou školu, maloval jsem obrazy, navrhoval kresby pro tetovače, potom jsem sám dělal klasické tetování. To byl začátek. Když mé někdejší přítelkyni dělali obočí, pokazilí jí ho a neuměli to opravit, zkusil jsem to a hned to bylo dobré. Zaujalo mě to," řekl. Poloprofesionálně se permanentnímu mejkapu začal věnovat v roce 2010, první soutěže se zúčastnil v roce 2014. "Největší zájem mezi ženami je o obočí a o rty. Obočí je dominancí tváře. Jedno období chtělo 80 procent žen obočí a 20 procent rty, poté 60 procent obočí a 40 procent rty, které chce mít každá žena pěkná a velká," řekl. Zájem je také o oční linky.

PMU 2


Osmnáctky i babičky
Permanentní mejkap si nechávají dělat osmnáctileté i devadesátileté ženy. Jaká věková kategorie žen chodí nejčastěji, nelze jednoznačně říct. "Někdy přijde pět sedmdesátiletých, jindy pět devatenáctiletých," uvedl Jaro Nosko. Působí v Bratislavě, jezdí ale všude možně, z České republiky třeba do Brna. Ani v Praze nebyl naposledy, do butiku mARTina se chystá zanedlouho znovu. Mnohé ženy, které se prezentace jeho umění zúčastnily, totiž zaujalo natolik, že by chtěly něco na svém obličeji zvýraznit také. Na dotaz našeho portálu, zda k němu dochází i muži, odpověděl, že ano, ale velmi málo.

PMU 3


foto: autorka a archiv Martiny Kaňkové


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejcennější je důvěra, říká Vladan Drvota

Vladan Drvota  portrét (2)Říká, že jeho snahou je v médiích hledat nejvhodnější prostor pro umělce, kteří potřebují představit svoji novou tvorbu a nepovažuje tedy za úplně vhodné, aby interview poskytoval on...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nejpomalejší a nejkrásnější maraton. Když běhání pomáhá…

maraton (4)Letošního Pražského maratonu 2017 se zúčastnil i tým Running With Those That Can’t. Jedná se o charitativní občanské sdružení založené studenty 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze v roce 2009, které zvyšuje pov...


Literatura

Návrat kurtizány

Navrat kurtizany perexRok 1576 byl pro Benátky těžký. Město se zmítalo v chaosu způsobeném morem a zločinem. Uprostřed zmatku se však najdou obyvatelé, kteří navzdory všemu v sobě našli odvahu v téžce zkoušaném měste zůstat. Patří k nim i Ti...

Divadlo

Nadčasový příběh o velké lásce a velké nenávisti

Devet krizu200Muzikál Devět křížů napsaný speciálně pro brněnské divadlo vypráví starou moravskou legendu o ukrutném činu, který se podle kronik odehrál kolem roku 1540 v malé vísce nedaleko Velké Bíteše. Statkář z Hlubokého při své cestě z Bíteše z trhu dom...

Film

Andělé všedního dne mají přehled

andele perexNový český film Andělé všedního dne byl natočený režisérkou Alicí Nellis podle úspěšné stejnojmené knihy spisovatele Michala Viewegha. Na motivy jeho knih vzniklo již několik českých filmů.