Křest knihy Jiří Krampol „Já a mých 222 dokonalých přátel“

Křest knihy Jiří Krampol „Já a mých 222 dokonalých přátel“

Tisk

Krampol perex
V nakladatelství Práh vyšla kniha Miloše Schmiedbergera k 80. narozeninám Jiřího Krampola „Já a mých 222 dokonalých přátel“.

 

K 2

Za přítomnosti autora knihy, Jiřiny Bohdalové, Karla Gotta, Milana Drobného a dalších hvězdných osobností ji 18. září 2018 pokřtil sám Jiří Krampol  v Casinu Magic Planet Vestec.

K 9

Kniha se věnuje popisu toho nejzajímavějšího z natáčení legendárního pořadu Nikdo není dokonalý a je v ní přes 700 zajímavých fotografií.

K 10

Ještě než se přistoupilo k samotnému křtu, podepsal Jiří Krampol velký fotoobraz J. P. Belmonda od autora Romana Řeháka. Tomuto úžasnému francouzskému herci propůjčil Jiří Krampol svůj hlas v neméně skvělém dabingu.

K 6

Přinášíme Vám malý fotoreport z této zajímavé události.

K 3

K 5

K 4

K 7

K 8

K 11

Foto: Roman Šebek, www.rosefoto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renáta Navrátilová: „Taky jsem si přála přibrat v těhotenství co nejméně. A oproti Alici nemám příšernou tchyni a mámu.“

renata navratilova 200Renátě Navrátilové před několika dny vyšla kniha Malý šikanista aneb Jak mámy přicházejí o iluze, a nejen o ní nám prozradila více v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vánoční výstava hraček v Hlinsku: Potěší děti i dospělé!

vanocni sen hracky 2Až do 6. ledna se můžete slavnostně naladit také v Městském muzeu a galerii Hlinsko. Ve výstavních sálech na Vás čekají desítky panenek a kočárků nejrůznějšího stáří.  Expozici doplňují také dětské kuchyňky a nábyteček. Na výs...


Literatura

Baletky v modrém
ImageLidské osudy dokážou být pěkně propletené. Blanka Kubešová to ví velmi dobře a její nový román na této spletitosti staví. Na spletitosti i náhodě. Sledujeme společně s ní osudy dvou třicátn...

Divadlo

Hosté v zajetí „dobrých“ mravů

Slavnost 200Upřímnost nebo takt. Rozhodně hlavně neurazit.  Za každou cenu stát za svým názorem nebo být součástí stáda a myslet si své pouze pro sebe? Podobné otázky si vzali na paškál tvůrci z pražského Studia Hrdinů a pohráli si s původním scénářem česk...

Film

Filmy z karlovarského festivalu

54kviff 200Letošní karlovarský filmový festival skončil a oceněné tituly jsou již známy. Nebudu se k nim vracet, protože zajímavější než snímky ze soutěžních sekcí, zpravidla druhořadé, méně přínosné i přitažlivé, jsou díla uváděná mimo soutěž. Soustředí...