BUSKING PRO SLUNCE rozzářil Jungmannovo náměstí v Praze

BUSKING PRO SLUNCE rozzářil Jungmannovo náměstí v Praze

Tisk

Busking perexPřinášíme vám fotoreportáž z akce BUSKING PRO SLUNCE. Tato benefiční událost má za cíl podpořit Nadaci Slunce a pouliční umění v Praze, které je v ulicích bez povolení zakázané!

 

 

V rolích buskerů vystoupilo v pondělí 25. června 2018 na Jungmannově náměstí  na 30 umělců z hudební a divadelní branže. Mezi nimi např. Milan Peroutka, Aneta Krejčíková, Berenika Kohoutová, Eva Burešová, Ivana Korolová, manželé Tomešovi, David Kraus, Igor Orozovič, Anna Slováčková a další.

 

Vychutnejte si společně s námi báječnou tvůrčí atmosféru.

 

Busking

 Organizátorkou této netradiční benefiční akce je Nikol Kouklová.

Autor foto: Roman Šebek


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dalibor Buš: Herectvo ma zásadne zmenilo

DB perexNarodil sa v Hranicích. Odmalička veľa čítal a doslova hltal westerny. Neskôr knihy zahodil, začal športovať a objavil v sebe najhoršieho futbalistu okresu. Časom zahodil aj loptu, vzal do ruky meč a objavil v sebe srdce bojovníka. Raz šermoval s ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Skrz Prsty otevřou ve Zlíně diskuzi o poruchách příjmu potravy

SkrzPrsty Logo14|15 BAŤŮV INSTITUT opět ožije kontroverzním festivalem Skrz Prsty, který se nebojí otevírat témata, jež jsou stále pro velkou část společnosti tabu. Letos se zaměřuje na Body image a návštěvníci se na něj mohou těšit již 27. března 2024.


Literatura

Menna van Praag: Dům v ulici Naděje

Dum v ulici nadeje 200Autorka je již proslulá svými „čokoládovými šťastnými knihami“ které umí vést sladce, hebce, s jednoduchým, přitom tak provázaným dějem a lehkým duchovním podtextem, a to dodržela i v této knize. Děj je sice víc roztrhaný, n...

Divadlo

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...

Film

Letošní EKOFILM s projekcemi stále počítá, doprovodný program se bude streamovat

ekofilm 200Fanoušci environmentálního filmového festivalu EKOFILM se mohou začít připravovat na svůj filmový svátek. Plánované projekce v sálech za zvýšených hygienických opatření proběhnou a doprovodný program se přesouvá do online prostoru. Streamovat se b...