Jaký byl Dětský den na nádraží v pražském Braníku

Jaký byl Dětský den na nádraží v pražském Braníku

Tisk

DD braník perexBohatý program pro děti i všechny příznivce veřejné dopravy byl připraven první červnovou sobotu na nádraží Praha - Braník. Návštěvníci se kromě řady atrakcí přímo ve stanici mohli zúčastnit jízdy historickými vlaky s lokomotivami do Modřan a Vraného nad Vltavou; letošní novinkou pak byly zvláštní vlaky z Braníka do areálu depa pražského metra na Kačerově, kde se pro zájemce konaly prohlídky areálu.

 

DD braník4

Malí i velí návštěvníci si také mohli na vlastní kůži vyzkoušet jízdu na drezíně. 

DD braník3

Na své si ale přišli i příznivci městské hromadné dopravy, pro které Dopravní podnik připravil  zvláštní jízdy historickou tramvají k Národnímu divadlu, nebo historickým autobusem do Modřan. Také v areálu stanice Praha-Braník byl připravený pestrý program.

DD braník2

DD braník1

DD braník


Ctibor Čejpa, foto autor


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nasycen se vrací: „Chceme si zahrát muziku, kterou bychom mohli sami poslouchat.“

nasycen200Říká v tomto rozhovoru zpěvák, skladatel a klávesista Raven a frontman pražské kapely Nasycen, která se v loňském roce po předlouhé pauze vrátila opět na scénu.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha, která mapuje první setkání dalajlamy s Václavem Havlem v Československu

Czechs Support Tibet perexUcelený obrázek o historicky první návštěvě dalajlamy v Československu, kam jej v roce 1990 pozval tehdejší prezident Václav Havel, nabídne kniha chystaná spolkem Češi Tibet podporují. Toto setkání, které bylo ...


Literatura

Praobyvatelé Severní Ameriky: Indiáni

indiani 200V červenci u nakladatelství Universum vyšlo druhé vydání výborné knihy Thomase Jeira Indiáni, které nabízí ucelené informace pro všechny zájemce o pohnuté osudy domorodých obyvatel Ameriky.

 

...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Dvakrát Národní filmový archiv

NFA perexNárodní filmový archiv (NFA) zřejmě nemá čas, chuť ani kapacity na to, aby přichystal a vydal přehledné dějiny české (československé) kinematografie, takže raději upřednostňuje zpracování dílčích témat. Přitom první, ještě interní nárys dějin se...