145 let Evy Hruškové a Jana Přeučila

145 let Evy Hruškové a Jana Přeučila

Tisk
foto - Jan Preucil a Eva HruskovaKdo by jim to hádal?! Dohromady 145 let slaví Eva Hrušková a Jan Přeučil. Oslava se uskutečnila v jejich oblíbeném podniku – Café Faux Pas na pražských Vinohradech. Moderátor René Kekely řekl, že oba si prožili své, počkali na sebe, proto to klaplo.
 
 


Od starostky Prahy 2 Jany Černochové (ODS) dostal pár dárky spojené s městskou částí – klíče od městských bran a maketu ulic Evy Hruškové a Jana Přeučila. Starostka je ráda, že z „dvojky“ nikam neutekli, Jana Přeučila považuje za nejvydařenějšího císaře a krále Karla IV., kterého při loňských oslavách sedmi set let od jeho narození herec ztvárnil.


Eva Hrušková slaví pětašedesát, Jan Přeučil osmdesát. Na oslavě vládla pozitivní nálada, jak ji umějí oni dva navodit. V pozvánce stálo, aby hosté nenosili velké dary, ale přispěli na Románka, který trpí autismem. Přesto se jeden obrovský dárek objevil – perníková číslice 145 od pardubického perníkáře Pavle Janoše. I další dárky byly krásné – třeba korunka pro první, černobílou, československou Popelku.


Na oslavu dorazilo několik desítek lidí, třeba Liliana Malkina známá z role babičky Kolji, zpěvačka Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným, hlasatelka a moderátorka Marie Tomsová, Láďa Hruška, moderátor a tanečník Jiří Zbořil, vizážista Kája Pavlíček nebo PR manažer Ondřej Syrový známý zálibou v selfíčkách se známými osobnostmi. Dostavili se samozřejmě i rodinní příslušníci, v průběhu večer zpívala sestra Evy – Jana Yngland Hrušková, sestry si zazpívaly i spolu.

 
foto - Jan Preucil a Eva Hruskova
Foto: Ondřej Syrový

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Klemeš: „Program nám letos narostl o několik set procent.“

chillibrani 200Festival milovníků pálivého Chillibraní se bude konat 5. září 2015 na brněnském koupališti Riviéra. Připraven je celodenní program pro děti a dospělé, kterému dominuje soutěž Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2015. O to...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Volám lid všech národů, všech barev pleti... Vzpomínka na Vítězslava Nezvala

foto Nezval - pametni deska200Šedesát let od úmrtí básníka Vítězslava Nezvala (26. května 1900 Biskoupky-6.dubna 1958 Praha) si u domu v Baranově ulici 4 v Praze 3, kde prožil podzim života a také zemřel, připomněla v rámci pietní...


Literatura

Deník japonské manželky

Deník japonské manželky, perex

Lahodně namíchaným knižním koktejlům těžko odolávám.  Jakmile zavětřím mix skutečného příběhu a exotického prostředí, to celé okořeněné pořádnou dávkou humoru, zač...

Divadlo

Na podzim do divadla: Největší z pierotů

200divDivadla mají za sebou přípravy na další sezonu a díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Ojedinělou kombinaci činohry, šansonu a pantomimy nabídne říjnová premiéra Městského divadla Zlín Největší z pierotů.

...

Film

Vyšla kniha o pozapomenutém filmaři Chrisi Markerovi

chris markerPřečte-li dnes někdo jméno Chrise Markera, málokomu něco řekne. Nanejvýš si vybaví, že jeho experimentální, ze statických záběrů složená Rampa (na snímku) poskytla námět Gilliamovu sci-fi 12 opic<...