Kulturně naservírovaná dýně Hokaido

Tisk

hokaido200Kulturní může být i stolování. Přinášíme vám proto jeden zimní recept, který nejenže dobře chutná, ale i vypadá. Připravila jej výživová poradkyně Charlotte Vrindavani Kostelková.

 

 

„K obědu je výtečná pečená dýně Hokaido (zbavená vláken a semínek, vydlabaná a s předem seříznutým vrškem, aby tvořil jakousi odnímatelnou pokličku) plněná směsí vařených jahel s cibulkou podušenou na trošce oleje, nakrájenou vydlabanou částí dýně, cuketou, pórkem a červenou a žlutou paprikou. Vše promíchané a dochucené himalájskou solí, čerstvě mletým černým pepřem, mletým kmínem a čerstvým koriandrem. Dýni naplníme směsí, přiklopíme dýňovou "pokličkou", můžeme trošku zakrýt alobalem a dáme péct do rozhřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 180 stupňů. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a zásadotvorné a dýně je zase bohatá betakaroten a další vitamíny a minerální látky,“ uvedla. Dobrou chuť. Recepty Charlotte Vrindavani Kostelkové můžete najít na www.zdravagurmanka.cz.

Foto: archiv Charlotte Vrindavani Kostelkové

hokaido


 

Zobrazit další články autora >>>