Kulturní může být i stolování. Přinášíme vám proto jeden zimní recept, který nejenže dobře chutná, ale i vypadá. Připravila jej výživová poradkyně Charlotte Vrindavani Kostelková.
„K obědu je výtečná pečená dýně Hokaido (zbavená vláken a semínek, vydlabaná a s předem seříznutým vrškem, aby tvořil jakousi odnímatelnou pokličku) plněná směsí vařených jahel s cibulkou podušenou na trošce oleje, nakrájenou vydlabanou částí dýně, cuketou, pórkem a červenou a žlutou paprikou. Vše promíchané a dochucené himalájskou solí, čerstvě mletým černým pepřem, mletým kmínem a čerstvým koriandrem. Dýni naplníme směsí, přiklopíme dýňovou "pokličkou", můžeme trošku zakrýt alobalem a dáme péct do rozhřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 180 stupňů. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a zásadotvorné a dýně je zase bohatá betakaroten a další vitamíny a minerální látky,“ uvedla. Dobrou chuť. Recepty Charlotte Vrindavani Kostelkové můžete najít na www.zdravagurmanka.cz.
Foto: archiv Charlotte Vrindavani Kostelkové
< Předchozí | Další > |
---|
- 145 let Evy Hruškové a Jana Přeučila
- Slyšet dyzajn kvést
- Móda si zaslouží stejnou pozornost jako film, divadlo a sport
- Dáda Patrasová i Viki Cabadaj se nadchli pro básníka Mareše
- Na Sněžku pro Pavlínku, která přežila onemocnění meningokokem
- Minidyzajn návštěvníky spojí s dyzajnéry slovem i dílem
- Designový trh MINT: Weekend Market opět rozbouří české vody nezávislé autorské módy a designu
- Festival Jeden svět podruhé ve Zlíně, tentokrát ve znamení spolupráce
- I DESIGN BUDE SOUČÁSTÍ DYZAJN MARKETU
- Pátý ročník festivalu Culturea přinese do Zlína Egypt a Řecko