Osmdesát růží pro Karla Srpa

Osmdesát růží pro Karla Srpa

Tisk

Karel Srp200Osmdesát růží dostal před koncem loňského roku zakladatel a předseda Jazzové sekce Karel Srp (na snímku vlevo).V předstihu  totiž oslavil osmdesáté narozeniny, které ho čekají 18. ledna.

 

 

Především díky jeho osobnosti a aktivitám je Jazzová sekce dodnes živým místem, kde jsou pořádány kulturní akce i setkání lidí nejrůznějších názorů.

Hudební publicista Karel Srp byl před rokem 1989 politickým vězněm a následně jedním z účastníků slavné pražské snídaně s tehdejším prezidentem Francie Françoisem Mitterrandem. Je nositelem medaile Za zásluhy, kterou mu 28. října 2014 udělil prezident Miloš Zeman. 

Karel Srp


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hanou Hegerovou jsme se poznali u malíře Karla Laštovky, vzpomíná Radek Krejčí

hegerova perexJedním z letitých přátel šansoniérky Hany Hegerové byl i operní pěvec Radek Krejčí. Prvně se potkali začátkem 80. let minulého století v salónu malíře Karla Laštovky. Zatímco ona byla už slavná zpěvačka, on svou uměleckou dráhu teprve zač...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny

comic con 200Pořadatelé Comic-Con Junior prozradili další jména hostů, nově účast potvrdily hvězdy jako Noah Hathaway, Lexa Doig nebo sestry Jančovy. První ročník festivalu popkultury proběhne na Výstavišti Brno v termínu 22. a 23. října 2022.

...

Literatura

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Chci zmenit svuj zivot200Je asi fádní psát o knihách Doreen Virtue, že jsou revoluční. Andělská psycholožka umírňuje a tohle je druhá kniha od ní, při které mám pocit celistvosti. A to i bez andělů. Opravdu fundované rady, preci...

Divadlo

Hmyzí revue ve Zlaté kapličce

ze zivota hmyzu perexZáměrem alegorických děl bylo odjakživa nastavovat společnosti zrcadlo a pomocí jinotajů přesně, i když převážně skrytě, poukazovat na palčivé problémy, které jsou ve většině případů přehlíženy. Ve Zlaté kapličce se ale tvů...

Film

Tlusté časopisy Kino-ikon a Iluminace opravdu existují

casop200Snad ke každému vědeckému oboru existují více či méně tlusté časopisy veskrze odborné, laickému čtenáři obtížně přístupné - a to jak zveřejňovanými texty, tak sehnatelností. Rovněž filmoznalci vydávají takové tiskoviny - na Slovensku je to Kino-ikon, u ...